به گزارش دانشکده مذاهب، جلسه دفاع از رساله دکتری تخصصی آقای مصطفی غفوری دانشجوی رشته وهابیت شناسی دانشکده مذاهب اسلامی تحت عنوان «بررسی امکان سنجی تعامل با وهابیت و راهکارها» با حضور اساتید راهنما، مشاور و داوران خارجی چندی پیش تشکیل و پس از استماع دفاعیات و ارزشیابی نهایی اساتید برگزار شد.
این دانشجوی فارغ التحصیل در مقطع دکتری وهابیت شناسی دانشکده مذاهب با اشاره به اهمیت مسئله تعامل با دیگران در قرآن کریم و سنت و سیره پیامبر اکرم (ص) تاکید کرد: علاوه بر دستور و سفارش به تعامل، راه و روش تعامل با دیگران نیز بیان شده است. شیعه و وهابیت به عنوان دو بخش تاثیرگذار در جهان اسلام، همواره نگاه منفی و تقابلی نسبت به یکدیگر داشته و اکثر تالیفات از سوی طرفین با این نگاه است، اما بررسی امکان سنجی تعامل میان این دو جریان از جمله مسائلی است که کمتر به آن پرداخته شده، اگرچه به صورت تجربه فردی تعاملاتی صورت گرفته است.
وی در تشریح کامل این گزاره که آیا امکان تعامل با وهابیت وجود دارد، خاطرنشان کرد: در مسئله تعامل شیعه و وهابیت، در میان علمای هر دو گروه موافقان و مخالفانی وجود دارد که با بررسی ادلّه موافقان و مخالفان هر دو جریان، این نتیجه یافت شد که ادلّه موافقان تعامل از هر دو جریان بر ادلّه مخالفان برتری داشته، تعامل با طیف تندروی وهابیت که در حال حاضر اکثریت این جریان را تشکیل میدهند، امکان تعامل کمتری وجود داشته، اما با طیف دیگر که اکنون در اقلیت به سر میبرند، اما روز به روز در حال گسترشاند، امکان تعامل بیشتری وجود دارد که تجربههای عملی موفق علمای شیعه با این طیف از وهابیت، آن را به اثبات رسانده است. در این تحقیق علاوه بر بررسی امکان سنجی، ظرفیتها و راهکارهای تعامل شیعه با وهابیت نیز مورد بررسی قرار گرفته است، و چارچوب این تحقیق، توصیفی و تحلیلی بوده و گردآوری اطلاعات نیز علاوه بر کتابخانه، از اینترنت و نرم افزار و مصاحبه، نیز استفاده شده است.
شایان ذکر است استاد راهنما «دکتر محمد حسن زمانی»، استاد مشاور «دکتر محمد معینی فر» و دکتر ابراهیم قاسمی، دکتر علی اقانوری و دکتر صادق پورحیدری به عنوان اساتید داور این جلسه حضور داشتند.
کارشناس رسانه دانشکده مذاهب: محمد پناه زاده