استاد محسن قرائتی تاکید کرد؛

ما باید سهم قرآن و حق قرآن را ادا کنیم

تاریخ انتشار:

ما راجع به قرآن خط ویژه نرفتیم. خط معمولی هم نرفتیم و کم‌کاری کردیم. بسیاری از علمای ما اقرار کرده‌اند که تحقیقاتی که راجع به قرآن کرده‌اند کافی نبوده است.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه، به مناسبت ایام فاطمیه جلسه «درس‌هایی از قرآن»با حضور و سخنرانی استاد محسن قرائتی مدرس و مفسر قرآن در دانشگاه ادیان و مذاهب برگزار شد.

در این جلسه حجت الاسلام و المسلمین سید ابوالحسن نواب رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب ضمن خوش آمد گویی به استاد محسن قرائتی بیان کرد: بنده 50 سال شاگرد استاد قرائتی بوده‌ام. بنده از سال 1352 خدمت ایشان ارادت دارم و عرض ادب می کنم و در این پنجاه سال همیشه ارادتم به ایشان اضافه شده است.

رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب اضافه کرد: اگر کسی بپرسد که راز ماندگاری آقای قرائتی چیست؟ می‌گویم یک کلمه است. ایشان حکیم هستند و کارهایشان را با حکمت پیش می‌برند. ایشان متعلق به همه مردم است و با هیچ جناحی نبوده و طرفدار هیچ جناحی نیست. ایشان از کشفیات امام راحل (ره) است. ایشان از کشفیات شهید بهشتی شهید مطهری و همه بزرگانی‌ست که به ایشان ارادت داشته‌اند و بعد هم مقام معظم رهبری که از ایشان حمایت کردند. سی سال است که ستاد اقامه نماز اجلاس سالیانه دارد و در هر سال مقام معظم رهبری به مناسبت برگزاری این اجلاس پیام صادر می‌کنند و در تمام پیام‌هایشان اسم ایشان را ذکر کرده و از ایشان تجلیل کرده‌اند.

وی در پایان گفت: در دانشگاه ادیان و مذاهب ۱۰۴۶ پایان نامه درباره قرآن در مقطع کارشناسی ارشد نوشته شده است. همچنین ۷۷ پایان نامه دکتری در موضوعات قرآنی و مباحث قرآنی تدوین شده است. صدها مقاله نوشته شده و جلسات علمی برای درک بهتر مفاهیم قرآن برگزار شده است.  در طول سال‌های گذشته دانشجویان ما چند واحد علوم قرآنی را می‌خواندند. ان شاءالله اگر خداوند توفیق دهد تصمیم داریم فاصله‌مان را با قرآن نزدیک‌ و نزدیک‌تر کنیم و تلاش کنیم تا بر روی مفاهیم و تفسیر قرآن تعمق بیشتری داشته باشیم.

در ادامه این جلسه استاد محسن قرائتی ضمن خرسندی از حضور در دانشگاه ادیان و مذاهب گفت: مسئله امروز ما حق قرآن است. ما حق قرآن را ادا  نکرده‌ایم و باید شیوه‌هایی برای این کار پیدا کنیم. در قیامت ملاک قرآن است و از انسان سؤال می‌شود که چقدر قرآن خواندید و قرآن بلدید. قُل إِنَّ صَلَاتِي وَنُسُكِي وَمَحيَايَ وَمَمَاتِي لِلَّهِ رَبِّ ٱلعَلَمِينَ یعنی نماز و عبادت و زندگى و مرگ من همگى از آن خداى جهانيان است.

وی ادامه داد: ما راجع به قرآن خط ویژه نرفتیم. خط معمولی هم نرفتیم و کم‌کاری کردیم. بسیاری از علمای ما اقرار کرده‌اند که تحقیقاتی که راجع به قرآن کرده‌اند کافی نبوده است. ما سهم قرآن را ندادیم، حق قرآن را ندادیم و مبلغ قرآن در مملکت نشدیم. درس خواندن خوب است اما عمل به آن از همه مهمتر است. درس قرآنی که بدون تبلیغ قرآن باشد چه فایده‌ای دارد؟

استاد قرائتی با اشاره به حدیث أعلَمُ النّاسِ مَن جَمَعَ عِلمَ النّاسِ إلَی عِلمِهِ. پيامبر خدا (صلى الله عليه و آله)  گفت: طبق حدیث نبوی داناترين مردم كسى است كه دانش مردم را با دانش خود جمع كند و در این زمینه باید در کشور یک حرکت نویی آغاز کرد، اما ملاک‌های ما عوض شد و ما نتوانسته‌ایم دانش خود را با دانش مردم جمع کنیم.

وی با انتقاد از سکوت برخی خواص در خصوص جنایات رژیم صهیونیستی در کشتار مردم بی‌گناه غزه گفت: امروز که شاهد کشتار زنان،کودکان و مردم مظلوم غزه هستیم چرا حقوقدانان ما در محکومیت این جنایات در مجامع بین المللی اقدام شایسته‌ای نمی‌کنند؟ آیا حمایت از مظلوم مورد تاکید قرآن نیست؟

این استاد قرآن در پایان با بیان این‌که نباید همچون آمریکا که می‌خواهد ده درصد از مردم بر تمام مردم جهان حکمرانی کند و خودشان را به آنها تحمیل کند رفتار کنیم گفت: آیا نیاز جامعه ما این است که همه طلاب ما به سطح اجتهاد برسند و در تمام شهرهای ایران ما مجتهد داشته باشیم؟ جامعه ما نیاز به مفسر قرآن دارد که با  قرآن آشنا باشد و بتواند مردم را نیز با قرآن آشنا کند و بزرگان حوزه و مسئولین کشور باید در این زمینه بیش از پیش تلاش و جدیت داشته باشند. خداوند در قرآن می‌فرماید: یَا يَحْيَى خُذِ الْكِتَابَ بِقُوَّةٍ وَآتَيْنَاهُ الْحُكْمَ صَبِيًّا. اى يحيى! كتاب (خدا) را با قدرت بگير و در كودكى به او حكمت (ونبوّت) داديم. خذ الکتاب یعنی اینکه باید قرآن را پاس بداریم و بدان عمل کنیم. ما باید سهم قرآن و حق قرآن را ادا کنیم و در عمل به آیات آن کوتاهی نکنیم.

گفتنی است در پایان این جلسه با اهدای جوایز ویژه، از برندگان مسابقه کتابخوانی «رحمت للعالمین» تقدیر شد.

350a1087
350a1087
350a1066
350a1075
350a1118
350a1130
350a1136
350a1148-2
photo8077368594
350a1166
350a1269
350a1178

مطالب مشابه