با حضور اندیشمندان خارجی و داخلی؛

نشست علمی چالش بی‌بی‌سی فارسی و اقناع افکار عمومی برگزار شد

تاریخ انتشار:

در نشست علمی "چالش بی‌بی‌سی و اقناع افکار عمومی در جنایت بیمارستان المعمدانی غزه" شکست این رسانه دشمن در اقناع مخاطبین نسبت به جنایت بیمارستان المعمدانی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه، به همت دانشکده علوم اجتماعی، ارتباطات و رسانه، نشست علمی “چالش بی‌بی‌سی فارسی و اقناع افکار عمومی در جنایت بیمارستان المعمدانی غزه” با حضور اندیشمندان خارجی و داخلی برگزار شد.

در این نشست سیدمرتضی اسماعیلی طبا عضو هیئت علمی دانشگاه ادیان و مذاهب، عباس خامه یار معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه ادیان و مذاهب، شیخ عبدالله السالم فعال در موکب نداء الأقصى در اربعین حسینى، شیخ دکتر علاءالدین زعترى مفتى اعظم سابق سوریه و عضو موکب نداء الأقصى در اربعین حسینى، دکتر هاتف پور رشیدی عضو هیئت علمی دانشگاه ادیان و مذاهب، حجت الاسلام محمدمهدی تسخیری معاون ارتباطات و امور بین الملل دانشگاه ادیان و مذاهب به سخنرانی پرداختند.

دکتر خامه‌یار معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه ادیان و مذاهب در این نشست علمی بیان کرد: اگر حماس و فلسطینی‌های مجاهد می‌دانستند طوفان الاقصی چنین دستاوردی در سطح جهان داشت واژه کوبنده تر از “طوفان” پیدا کرده و از آن بهره می‌بردند.

وی با اشاره به جنگ غزه و تبعات آن افزود: رژیم صهیونسیتی در غزه نسل کشی انجام داد اما غربی‌ها جنایت‌های اسرائیل را تایید و حامی آن هستند.

معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه ادیان و مذاهب با اشاره به دستاوردهای حماس در جنگ غزه بیان کرد: اندیشه سیاسی و تمدن ادعایی غرب به چالش کشیده شد و این موضوع دستاورد بسیار بزرگی محسوب می شود.

دکتر خامه‌یار عنوان کرد: جنگ غزه سبب شد افکار عمومی به یک ناباوری نسبت به بی بی سی و رسانه های دشمن برسند.

در ادامه ‌دکتر اسماعیلی طبا عضو هیئت علمی دانشکده علوم اجتماعی، ارتباطات و رسانه دانشگاه ادیان و مذاهب در گفت: هنگامی که نوع پوشش رسانه نسبت به یک پدیده را مورد بررسی قرار می دهیم تکنیک و ارزش های خبری آن مورد بررسی قرار می گیرد.

وی افزود: در مسئله طوفان الاقصی و بیمارستان المعمدانی اولویت های موضوعی خبر و حجم و میزان و نوع جهت گیری های خبری و نوع مخاطب و همچنین منابع مورد تاکید قرار می گیرد.

عضو هیئت علمی دانشکده علوم اجتماعی، ارتباطات و رسانه دانشگاه ادیان و مذاهب بیان کرد: بیش از صد سال از تشکیل رسانه بی بی سی می گذرد و با ترفندهای رسانه ای دولت های زیادی را جابجا وتغییر داده و بودجه آن از وزارت خارجه انگلیس تامین می شود که دارای بخش های خبری مختلف وبا توجه به سلایق مخاطبین است.

دکتر اسماعیلی طبا تصریح کرد: بی بی سی از تکنیک دستچین خبر بهره می برد و در زمینه اخبار جنایت هولناک بمباران بیمارستان المعمدانی از این تکنیک استفاده کرد، اما در جنگ غزه و حمله اسراییل به بیمارستان های غزه در اقناع مخاطبین موفق نبود.

وی ادامه داد: در صد سال گذشته بی بی سی از تکنیک جهت دار کردن خبر بهره زیادی برده است، بی بی سی در زمینه حمله به بیمارستان المعمدانی از لفظ انفجار استفاده کرد، این رسانه برای فریب مخاطبین خود 30 درصد واقعیت را می گوید و عمده اخبار را حذف می کند و با این شگرد به دنبال فریب افکار عمومی و مخاطبین خود است.

عضو هیئت علمی دانشکده علوم اجتماعی، ارتباطات و رسانه با اشاره به شیوه های بی بی سی برای تحریف اخبار و فریب مخاطبان عنوان کرد: این رسانه غربی از تکنیک های خبری فرافکنی، القا، تحریف و تکرارخبر استفاده می کند و این تکرار به القا و تحریف موضوع کمک می کند.

وی تصریح کرد: تکنیک “دوخبر راست ویک خبر دروغ” از دیگر تاکتیک های خبری رسانه بی بی سی است که از این شیوه برای فریب مخاطبین استفاده می کند.

اسماعیلی طبا در پایان گفت: سرعت و عمق حادثه و همچنین فشار افکار عمومی سبب شد بی بی سی در زمینه جنایت رژیم صهیونیستی در بیمارستان المعمدانی غزه غافلگیر شود و در زمینه اقناع مخاطبین موفق نباشد.

وی با اشاره به مقاومت حماس در برابر رژیم صهیونیستی خاطرنشان کرد: فلسطینی ها آتش بس را به رژیم کودک کش تحمیل کردند، بی بی سی در زمینه انفجار بیمارستان المعمدانی غافلگیر شد و افکار عمومی نپذیرفت که بیمارستان المعمدانی توسط حماس منفجر شده است.

در ادامه این نشست شیخ عبدالله السالم فعال در موکب نداء الأقصى در اربعین حسینى،شیخ دکتر علاءالدین زعترى مفتى اعظم سابق سوریه و عضو موکب نداء الأقصى در اربعین حسینى نیز در این نشست درباره اهمیت ایستادگی حماس برابر رژیم صهیونیستی به ایراد سخن پرداختند.

همچنین حجت الاسلام والمسلمین دکتر محمد مهدی تسخیری معاون ارتباطات و امور بین الملل دانشگاه ادیان و مذاهب در پایان این نشست گفت: حجت الاسلام والمسلمین سید ابوالحسن نواب رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب و هیئت همراه در سفری به یونان با اسقف اعظم این کشور دیدار و گفت‌وگو کردند.

معاون ارتباطات و امور بین الملل دانشگاه خاطرنشان کرد: حجت الاسلام نواب در دیدار با اسقف اعظم یونان گفت یکی از درد‌های امروز بشریت مسئله غزه است، زنان و فرزندان بیگناه در حد هزاران نفر کشته می‌شوند و ظاهرا برای بشریت وجدانی باقی نمانده است تا صدای مظلومین را به جایی برساند و از کشتار غیر نظامیان و بی‌گناهان جلوگیری کند و من ضمن تشکر از مواضع شما از شما می‌خواهم یک موضع گیری صریحی نسبت به جنایتی که در غزه در حال وقوع است انجام دهید.

350a0346
350a0346
350a0356
350a0366-2
350a0370
350a0384
350a0397-3
350a0406
350a0411-2
350a0415-2
350a0419
350a0423
350a0425
350a0430
350a0438
350a0440
350a0446
350a0452

مطالب مشابه