با حضور رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب؛

سیره علمی علامه سید جعفر مرتضی عاملی در مشهد بررسی شد

تاریخ انتشار:

به گزارش روابط عمومی دانشگاه؛ در آستانه چهارمین سالگرد درگذشت مرحوم علامه «سید جعفرمرتضی عاملی (ره) مراسم بزرگداشت این عالم فقید با حضور حجت الاسلام والمسلمین سید ابوالحسن نواب رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب و جمعی از شخصیت‌های حوزوی و دانشگاهی در مشهد برگزار شد.

در این مراسم که به دعوت جامعه المصطفی العالمیه نمایندگی خراسان رضوی و در بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد، ابعاد مختلف شخصیت مرحوم علامه جعفر مرتضی عاملی (ره) مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

حجت الاسلام والمسلمین سید ابوالحسن نواب رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب در این همایش به بیان آشنایی دیرین خود با علامه جعفرمرتضی عاملی و تشریح مناسبات او با جبهه مقاومت و جمهوری اسلامی پرداخت.

وی در سخنان خود به علاقه و ارتباطات میان علامه جعفرمرتضی عاملی با امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری اشاره کرد و افزود: از سوی دیگر، ارتباط وی با حزب الله لبنان موجب شد که از او به عنوان پدر معنوی حزب الله نیز نام برده شود.

رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب ضمن بیان خاطراتی از مرحوم علامه جعفرمرتضی عاملی گفت: در جریان جنگ سی و روزه لبنان، کتابخانه مرحوم جعفرمرتضی عاملی به صورت کامل از بین می‌رود که این کتابخانه مشتمل بر بسیاری از آثار و دست‌نوشته‌های ایشان بود که هنوز به چاپ هم نرسیده بود. وقتی با ایشان تماس گرفتم و نسبت به این موضوع اظهار ناراحتی کردم، ایشان به من گفتند: «فدای سر رزمندگان حزب الله! آن‌ها هستند که «اصل» را حفظ می‌کنند.»

در ادامه این همایش حجت الاسلام والمسلمین محمدرضا صالح رئیس نمایندگی جامعه‌المصطفی العالمیه خراسان گفت: تجلیل از جایگاه علمی، معنوی و دینی شخصیتی مهم و تاثیرگذاری همچون علامه سید جعفر مرتضی عاملی در عصر حاضر می‌تواند الگوی مناسبی برای اهل علم و طلاب جوان در ابعاد مختلف زندگی باشد.

وی اظهار کرد: کتاب « آداب و اخلاق پزشکی در اسلام» یکی از تالیفات علامه عاملی است که توسط بنده ترجمه شده است، در واقع به کاوشی در پیشینه، آداب و اخلاق پزشکی در منابع دینی و تاریخی و بررسی نقش اسلام و ایرانیان در شکوفایی علم طب پرداخته است.

وی تصریح کرد: بخش اول به مساله تاریخ طب اختصاص یافته و در خلال آن، ابتدا به تاریخ طب قبل از اسلام اشاره شده و سپس، وضعیت طب در دو قرن اول اسلامی، مورد ارزیابی قرار گرفته است. بررسی جایگاه طب به‌عنوان نمادی از تمدن، عنوان پایانی این بخش را به خود اختصاص داده است.

صالح افزود: در بخش دوم این نوشتار، اخلاق پزشکی در اسلام، مورد توجه قرار گرفته است؛ طب، یک مسئولیت، دانشجویان پزشکی، پزشک و درمان، بیمارستان و پرستاری، بیمار و عیادت‌کنندگان، عناوینی هستند که در این بخش، بدان‌ها پرداخته شده است.

وی با اشاره به اینکه در این اثر به موضوع نقش برجسته ایرانیان طب اشاره شده است، افزود: در این کتاب به موضوعاتی همچون حوزه ورود بانوان به طب و نقش آنان در حوزه طب، محتوای طبی در آثار اسلامی و دستاوردهای اطبا بویژه ابو علی سینا در توسعه علم طب پرداخته شده است.

سید عبدالله جعفر عاملی فرزند علامه سیدجعفر مرتضی عاملی هم به سیره علمی و پژوهش این عالم لبنانی اشاره و اظهار کرد: ایشان از علمای بزرگ منطقه جبل عامل هستند که دارای تالیفات بیشماری اند، اندیشه‌ها و تفکرات علامه دیگر ملل و مردم مومن را بهره‌مند کرده است.

وی با اشاره به اینکه انقلاب اسلامی و جنبش لبنان از ثمرات تفکر و اندیشه ایشان است، خاطر نشان کرد: از نوجوانی عمر خود را در راه کسب علم و نشر، تدریس، پژوهش و پاسخگویی به شبهات دینی و همچنین تربیت طلاب در ایران و لبنان سپری کرد.

وی یادآورشد: از علامه تالیفات بسیاری در حوزه فقه و اصول، عقاید، تاریخ، فلسفه، اخلاق پزشکی، اخلاق تربیت، جامعه شناسی، مدیریت شهری و… به جا مانده است.

در ابتدای این همایش حجت الاسلام و المسلمین محمد غفوری‌نژاد، دبیر این همایش گفت: علامه از نزدیکترین شخصیت‌ها به علامه میر حامد حسین هندی و علامه امینی بود؛گستره موضوعاتی که برای ایشان قلم زدند بسیار متنوع است اما علامه بیشتر به سیره و تاریخ شناس اهل بیت (ع) شناخته می‌شوند، اما با نگاهی به تالیفات وی در می‌یابیم بعد دوم شخصیت ایشان بعد متکلمانه است و سایه کلام و دفاع از حریم اهل بیت(ع) بر افکار ایشان گسترده است.

حجت‌الاسلام والمسلمین غفوری‌نژاد ادامه داد: کلام پژوهی علامه ریشه در مذهب و اعتقاد قوی و مستحکم ایشان در دفاع از حریم اهل بیت(ع) و تشیع دارد همان طور که در دیگر آثار ایشان حاکم است.

در پایان آیین بزرگداشت علامه مرتضی عاملی از دو کتاب (نقش معجزه در زندگی بشر ، با نگاهی به معجزات و کرامات امام رضا )و کتاب (آداب پزشکی در اسلام) رونمایی شد.

مطالب مشابه