دفاعیه کارشناسی ارشد انجام شد؛

بررسی احکام فقهی تولیت در وقف از دیدگاه فقهای امامیه و شافعیه

تاریخ انتشار:

به گزارش مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی در این جلسه که پنجشنبه 29 بهمن در سالن کنفرانس امام موسی صدر دانشگاه ادیان و مذاهب با حضور حجت الاسلام محمد محمدی قاینی به عنوان استاد راهنما، حجت الاسلام سید محمد رضا احمدی بروجردی، استاد مشاور و حجت‌الاسلام دکتر علیرضا ایمانی در جایگاه استاد داور برگزار شد دانشجو احمد داودی از پایان نامه اش دفاع کرد.

در چکیده این پایان نامه آمده است: مدیریت وقف و اداره آن، یکی از ابعاد مختلف وقف است که فقها از آن با عنوان «تولیت وقف» نام برده­اند،و به کسی که اداره امور وقف بر عهده اوست، اصطلاحاً «متولی» یا «ناظر وقف» اطلاق شده است. نخستین وظیفه متولی حفاظت و حراست از موقوفه است و اینکه درآمد وقف را به بهترین شکل ممکن در راستای نیات واقف به مصرف موقوفٌ­ علیهم برساند. وظیفه مهم دیگر متولی، تلاش برای افزایش درآمدزایی موقوفه است.

در فقه اسلامی برای متولی وقف احکام، ضوابط وشرایطی تعیین شده است.این پایانامه به بررسی این احکام از دیدگاه دو مذهب امامیه و شافعیه پرداخته ودر سه فصل تنظیم شده است.

نویسنده در فصل اول به تبیین اصطلاحات مرتبط با بحث وقف و سپس شرح مباحث کلی پیرامون وقف پرداخته است. فصل دوم به بررسی احکام فقهی تولیت وقف در مذهب امامیه اختصاص یافته، در پنج گفتار تنظیم شده است. در این فصل موضوعاتی همچون ولایت در وقف، وظایف متولی، اجاره موقوفه، اجرت متولی، نظارت بر وقف و ضم امین مورد بررسی قرار گرفته است.در فصل سوم احکام فقهی تولیت وقف در مذهب شافعیه مد نظر قرار گرفته، مباحثی چون ولایت در وقف و وظایف و اختیارات متولی، اجرت متولی و نظارت بر وقف بررسی شده است. پایان‏بخش رساله حاضر،جمع‏بندی و نتیجه‏گیری از مباحث مطرح شده است.

کلیدواژه: وقف، تولیت وقف، موقوفه، ولایت در وقف، وقف در امامیه، وقف در شافعیه

مطالب مشابه