به گزارش مرکز اطلاع رسانی دانشگاه ادیان و مذاهب، این گروه آلمانی که به منظور آشنایی بیشتر و نزدیکتر با فرهنگ اسلامی، به ایران سفر کرده بودند در نشستی با حضور حجت الاسلام و المسلمین دکتر انصاریپور پاسخ برخی ابهامات و پرسش هایشان را درباره فرهنگ تشیع و ویژگی های تعالیم فقهی، فلسفی و عرفانی آن جویا شدند.
در این نشست ابتدا میهمانان با تماشای کلیپ معرفی دانشگاه با تاریخچه ای از اهداف تاسیس و روند همکاری های بین المللی دانشگاه ادیان و مذاهب آشنا شدند و سپس با پیشنهاد دکتر انصاری پور باقی وقت جلسه به پرسش های آنها اختصاص یافت.
اکثر سوالات میهمانان آلمانی درباره مبانی حاکمیت دینی بر اساس تعالیم شیعه بود که عضو هیئت علمی دانشگاه ادیان و مذاهب، دکتر انصاری پور به تفصیل به ایشان پاسخ گفت.
وی در پاسخ به سوالی درباره رابطه دین و سیاست در ایران اسلامی گفت که حومت دینی به هیچ وجه به معنای این نیست که حکومت مردم را وادار به انجام شعائر دینی از جمله مثلا نماز جماعت کند و انسان از این لحاظ از نظر ما آزادی عمل دارد. وی اجبار به انجام شعائر را به این صورت که مامورین در سطح شهر موظف به این ار شوند از ویژگی های حکومت های جائر و طالبانی دانست و ادامه داد اما وقتی عمل فرد جنبه اجتماعی پیدا می کند حکومت اسلامی حق خود می داند برای حفظ حقوق اکثریت با هنجارشکنی هایی مثل شرب خمر و فحشا مقابله کند.
دکتر انصاری پور همچنین در پاسخ به سوالی درباره شرایط مرجع تقلید گفت که مرجع تقلید در تشیع شرایط خاصی به لحاظ اخلاقی باید داشته باشد و مهمترین آنها علاوه بر تسلط بر فهم و تفسیر دین، متخلق به اخلاق حسنه بودن خود وی به عنوان مرجع الگو گیری پیروان است و اگر مردم احساس کنند که کسی کوچکترین لغزشی در اخلاقش ایجاد شده در تقلید از او تردید خواهند کرد.
میهمانان آلمانی در پایان این گفتگو از اینکه چنین فرصتی برای گفتگوی مستقیم با عالمی شیعه داشتند ابراز خوشحال کردند و گفتگو را مهمترین راه شناخت و رفع سوء تفاهم ها میان پیروان ادیان دانستند.