جناب آقای دکتر سید محمد حسینی، رئیس دانشکده تاریخ، در روز شنبه به تاریخ 29/01/1401 (۱۶ رمضان/ ۱۸ آوریل) ميزبان مدیر گروه های تاریخ دانشگاه ها و موسسات قم بودند.
در ابتدای جلسه جناب آقای دکتر حسینی ، حلول ماه مبارک رمضان را تبریک گفتند و آرزوی قبولی طاعات و عبادات حضار محترم را کردند و همچنین حامل سلام و خوش آمدگویی از طرف جناب آقای دکتر نواب ، ریاست محترم دانشگاه ، به حضار بزرگوار بودند و از قبول دعوت اساتید از جانب ایشان تشکر کردند. ایشان در ادامه نکاتی پیرامون فعالیت ها و تصمیمات دانشکده تاریخ بیان کردند و از مدیر گروه های تاریخ قم دعوت به همفکری و همکاری در جهت کمک به رشته تاریخ و تاریخ اهل بیت و فرق تشیع کردند.
در ادامه جناب آقای دکتر ابراهیمی ، معاون دانشکده تاریخ ، آمارهایی در ارتباط با تعداد دانشجویان و اساتید ، میزان فارغ التحصیلان ، تعداد پایان نامه ها و … ارائه کردند و پس از آن، هر یک از حضار ضمن تحسین عملکرد دانشکده و دانشگاه ، نظرات و پیشنهادات خود را ارائه کردند و به همفکری و تبادل نظر پرداختند.
از اعم مسائلی که مطرح شد، جناب آقای دکتر حسینی بیان کرد: این دانشگاه از خانواده حوزه است و با وجود توفیقات دانشگاه ادیان و مذاهب، از مجامع علمی دانشگاهی و حوزوی در خواست همکاری و مساعدت بیستری به رشد و ارتقای بیش از پیش دانشگاه ادیان و مذاهب کرد.
جناب دکتر جعفرطیاری، ضمن تشکر از دعوت، رشته تاریخ را به تعبیر امام خمینی (ره)، یک رشته سنتی و پویا معرفی کرد که جای کار بسیاری دارد و در ادامه، جناب آقای دکتر سامانی ، توصیه به استفاده از ظرفیت دانشگاه ادیان داشت و پیشنهاد فعالیت بیشتر روی تقریب بین دو جامعه دوست و برادر، عراق و ایران داشت.
جناب دکتر الویری تقاضا داشت که مانند عمل زیبا و هوشمندانه دانشگاه ادیان ، رشته تاریخ یک رشته مستقل محسوب شود و نظیر بسیاری از دانشگاه ها زیر گروه رشته علمی دیگر نشود و همچنین بیان داشت بین آبروی نظام اسلامی و موفقیت دانشگاه ادیان نسبت مستقیم برقرار است.
جناب دکتر رمضان محمدی نیز ضمن بیان قبولی طاعات و عبادات نکات ارزشمندی در ارتباط با فرمایشات اساتید حاضر در جلسه بیان داشتند ونظرات شات را منتقل کردند وسپس جناب آقای دکتر عبدالحمیدی خاطر نشان کرد: روی ترجمه متون باید کار بیشتری شود و روی زندگی بالخصوص پیامبر تمرکز بیشتری باشد چراکه عمود اسلام است و نیز از طرفی باید با نگاه تمدنی به کلام وسیره اهل بیت نگاه شود که منابع بسیار غنی در این زمینه موجود است.
جناب دکتر موسوی بیرجندی اذعان کرد: باید کلام اهل بیت به خوبی عرضه شود چراکه بنا به حدیث شریف، لو علموا الناس محاسن کلامنا لتبعونا اهمیت روشن می شود؛ از طرفی در بحث معرفی اهل بیت باید به صورت تطبیقی با سایر فرق و مذاهب کار شود.
جناب آقای دکتر مطهری نیز اشاره داشتند: باید ظرفیت های دانشگاه ادیان ومذاهب، بیش از پیش به دیگران معرفی شود ودر زمینه ارائه دروس و تعالیم، به نیازسنجی جامعه عراق نیز تامل و نظری باشد.
در پایان جناب دکتر حسینی از قبول دعوت ایشان و نیز تشریک مساعی و تعاضد فکری و نظری ایشان تقدیر و تشکر کردند. حضار در پایان و در جمعی صمیمی، میهمان سفره افطار دانشکده تاریخ دانشگاه ادیان و مذاهب بودند.