1. امروز موفق شدم در جلسه دفاع یکی از دانشجویان عرب عراقی (خانم لمیا الحجاجی) به عنوان داور شرکت کنم که موضوعش مقایسه میان اطعمه و اشربه در یهودیت حاخامی و شیعه امامی بود. تلاش زنان عراقی برای ارتقای علمی با توجه به بافت سنتی عراق و نقش زنان قابل توجه است. با آنکه به دلیل فرآیند اداری پیشنهاد داده بودیم که ایشان به عراق بروند و جلسه آنلاین باشد، خود دانشجو که از قرار مسموع مادر 4 فرزند است، ترجیح داده بود هفته ها بماند تا بتواند به شکل حضوری برگزار شود، خاصه که اهالی عراق علاقه خاصی به شکل برگزاری با شکوه جلسه دارند و سرود رسمی دو کشور و فیلمبرداری و پوشیدن لباس و کلاه خاص، بخشی از آداب واجب این جلسات نزد دانشجویان معزز عراقی است. خوب است.
نکته اخلاقی. به یاری خداوند تلاش میکنیم که تعداد دانشجویان عرب و عراقی، بیشتر و بیشتر شوند و تمهیداتی بیندیشیم که دانشجویان و دانش آموختگان رشته در این فرآیند سهیم باشند و مشارکت کنند. برگزاری دورههای انگلیسی نیز پیشنهاد شده است. بحث زبان هم در دانشکده جدی و جدیتر میشود و طرحهایی ارایه شده است که امیدواریم با خانه تکانی در خانواده ادیان، شاهد اتفاقات مهمی در توسعه و رشد علمی و فراگیر و مشارکتی باشیم.
2. هفته آینده به همت گروه ادیان شرق، نشست مهمی با جناب دکتر پورجوادی برگزار میشود که از قرار مسموع جلسه دومی هم خواهد داشت. امیدواریم هم به این شخصیت بزرگ علمی به خوبی در مجموعه ما بها داده شود و هم از خرمن دانش و تجربیات ارزشمند و نادر ایشان به خوبی استفاده کنیم. پورجوادی همان است به همت فکر و تلاش بی نظیرش جهاد دانشگاهی، به کانون علمی مهمی تبدیل شود و نشریات اقماری آن مانند نشر دانش و نشر معارف هنوز هم خاطره خوشی را در اذهان اهل دانش و فرهنگ موجب شده است. روند کلی به سوی برگزاری جلسات مرتب در دانشکده است که ان شاء الله سه گروه علمی ادیان شرق، ادیان ابراهیم و دین پژوهی مشارکت و همکاری جدی خواهند داشت.
3. در خصوص مطالب دوست دانشورمان جناب دکتر هاشمی که دانش آموخته همین گروه و از مدرسان موفق و پرطرفدار در حوزه اند، مطالبی به نظرم میرسد. البته کامنتها و پستهای خوبی دوستان درج کردند ولی امروز حسب اتفاق به مطلب جدیدی از جناب دکتر مجید معارف برخوردم که فعلا کل سخنان ایشان تقدیم میشود و البته ملاحظاتی خرد نیز بنده تقدیم دوستان خواهم کرد.
4. در راستای اهداف یادشده، سایت دانشکده نیز در حال بروز رسانی و خانه تکانی و درج اخبار جدید است و امیدواریم که از این پس، این سایت با درج مطالب و خبرها و اطلاعیه ها به مرجع معتبری برای دانشجویان عزیز و دیگر مراجعان و علاقه مندان حوزه ادیان بشود. ان شاء الله
5. سخن آخر آنکه فیلسوف و مفسر بزرگ قرآن آیت الله جوادی آملی بحث جدید خود را با عنوان علوم القرآن از روز چهارشنبه (11 اسفند 1400) این هفته شروع نمودند. این تصمیم به دنبال درخواست های مکرر علاقه مندان به جلسات تفسیری صورت گرفت. علاقه مندان می توانند این جلسات را به صورت مستقیم از تلویزیون اینترنتی اسراء به آدرس tv.esra.ir و همچنین سامانه آموزشی اسراء مشاهده نمایند، صوت و متن جلسات فوق در سایت و در کانال بنیاد اسراء بارگزاری خواهد شد. فعلا متن و صوتش تقدیم عزیزان میشود.
کلاس مجازی:
https://el.esra.ir/ch/karejefegh-nekah-ayatollah-jvadiamoli