جایگاه نظام طبقاتی در بین اقوام هند و ایرانی با تکیه بر متون ودایی و اوستایی

سطح:
کارشناسی ارشد

«جایگاه نظام طبقاتی در بین اقوام هند و ایرانی با تکیه بر متون ودایی و اوستایی» در قالب پایان نامه کارشناسی ارشد در دانشگاه ادیان و مذاهب مورد دفاع قرار گرفت.    

به گزارش مرکز عالی اطلاع رسانی دانشگاه ادیان و مذاهب، در این جلسه که چهارشنبه 31 اردیبهشت در سالن کنفرانس شهید بهشتی دانشگاه ادیان و مذاهب برگزار شد دکتر سید سعید رضا منتظری به عنوان استاد راهنما، دکتر محمد علی رستمیان، استاد مشاور و دکتر مهدی لک زایی در جایگاه استاد داور، به همراه نماینده معاونت آموزشی و تحصیلات تکمیلی حضور داشتند.

در این دفاعیه که با حضور تعدادی از دانشجویان این دانشگاه برگزار شد، استاد داور پس از گزارش دانشجو از پایان نامه، به نقد و ارزیابی آن پرداخت.

سپس دانشجو با توجه به انتقادات استاد داور و نیز توضیحات اساتید راهنما و مشاور از پایان نامه خود دفاع نمود و در نهایت بعد از شور اساتید راهنما، مشاور، داور و نماینده معاونت آموزشی و تحصیلات تکمیلی موفق به کسب امتیاز قبولی شد.

چکیده:

این رساله به بررسی جایگاه نظام طبقاتی در بین اقوام هندوایرانی با تکیه بر متون وده­یی، اوستایی پرداخته و در آن چگونگی طبقات اجتماعی و قوانین حاکم بر آنها بررسی شده است. سیر تحول و تطور نظام طبقاتی با ورود آریایی­­ها به سرزمین ایران آغاز شد و با مستقر شدن آنها در هند ادامه یافت. مفاهیمی چون برهمنان، کشتریه، وایشیه و شودره دلیل بر این مدعاست.

مبحث نظام طبقاتی جایگاه ویژه­ای در مطالعات هندوایرانی دارد. از این رو در این رساله ابتدا به بررسی مفهوم طبقه و  نظام کاستی پرداخته شده  و سپس به بررسی نظام طبقاتی در بین اقوام هندی با تکیه بر متون وده­یی و نیز اقوام ایرانی با تکیه بر متون اوستایی  پرداخته شده است تا با این مقایسه نظام طبقاتی در بین اقوام هندو ایرانی باز­سازی شود.

کلیدواژه: کاست، هندوایرانی، اوستا، وده.