جستجو

دیدار

دیدار؛ غایه المنی و معراج القرب و اللقاء

کلام و جامعه

کلام و جامعه در سده های دوم و سوم هجری؛ تاریخ اندیشه دینی در صدر اسلام (جلد چهارم)

از نزدیک به ربع قرنی که از انتشار مجموعه شش‌جلدی «کلام و جامعه در سده دوم و سوم هجری»، اثر پروفسور یوزف فا‌ن‌اس (متولد 1934)، استاد بـازنشسته رشــته اسـلام‌شنـاسی و زبان‌های سامی دانشگاه توبینگن و پـژوهشگر نـامی عـرصه کلام اسلامی مـی‌گذرد، ایــن مـجـموعه بی‌تردید یکی از منابع پژوهشی درخور توجه به‌شمار آمده و پایه‌ای برای…
تاریخ اندیشه

گاهنگار تاریخ اندیشه در جهان؛ از آغاز تا نخستین سال میلادی (جلد اول)

تکوین عقلانیت

تکوین عقلانیت؛ به سوی میان رشتگی در الاهیات و علم

تاریخ کلیسای شرق

تاریخ مختصر کلیسای شرق

کتاب  تاریخ مختصر کلیسای شرق  به معرفی کلیسایی بسیار کهن می‌پردازد، کلیسایی که پیدایش آن مرتبط با فعالیت های بشارتی رسولان عیسی مسیح (ع) در میان اقوام شرقی منطقه خـاور‌میانه و بین‌النهرین است. كليساي شرق نخست در امپراتوري پارتيان توسعه يافت و با سقوط آن امپراتوری توسط پارسيان در قرن سوم، به توسعه خود در…
فرشتگان مانوی

فرشتگان مانوی؛ پژوهشی در فرشته شناسی و مفاهیم وابسته در کیش مانوی

کتاب حاضر، با شش گفتار و هشت پس‌گفتار و دو پیوست، نخستین اثری است که کوشیده بر پایه پنجاه‌وشش قطعه‌دست‌نویس غالبا نیایشی و جادویی از مجموعه نسخ خطیِ بازیافته از تورفان و با کمک متن‌های یونانی و قبطی و ترکی و چینی مانوی و منابع غیرمانوی به بازشناسایی دست‌کم سـی فـرشـته (مَلَک) و مـؤلفه‌های فـرشتـه‌شنــاختـی…
سلاسل صوفیه

سلاسل صوفیه از آغاز تاکنون

تصوف به عنوان جریانی تاثیر گذار بر حیات مسلمین، ریشه در قرون نخستین تاریخ اسلام دارد و تا امروزه در اقصی نقاط جهان به حیات خود ادامه می‌دهد. تصوف ابتدا در پوشش زهدگرایی و در ادامه در قالب سلاسل صوفیانه راه خود را پیموده است. محققان متعددی بیان کرده اند که انتشار اسلام در بسیاری…
زخم و زیتون

زخم و زیتون؛ یادگاران و روزگاران (دو جلدی)

استاد خامه‌یار دارای ویژگی‌های خاصی است که ایشان را به واقع تبدیل به یک شخصیت استثنایی کرده است. تسلط ایشان به زبان عربی و نیز آشنایی کافی و وافی با فرهنگ و سنت‌های جهان عرب، باعث موفقیت روزافزون ایشان شده است. از سوی دیگر، آقای دکتر خامه‌یار فردی پرتلاش و در مسیر فعالیت‌های خود خستگی‌ناپذیر…
رویکرد تعلیل مداری در اجتهاد

رویکرد تعلیل مداری در اجتهاد

امروزه توجه به مقاصد و غایات در قوانین به یکی از اصول اساسی قانون‌گذاری تبدیل شده است. وجود چنین احکام و قوانینی در فقه و اجتهاد اسلامی، که در حقیقت نوعی قانون‌گذاری الهی برای اداره حیات بشری است، امری قابل پیش‌بینی است. معتقدیم اگر با نگاهی دقیق‌تر به تراث امامی بنگریم ریشه‌ها و شواهدی برای…
فرهاد دفتری و مطالعات اسماعیلیه

فرهاد دفتری و مطالعات اسماعیلیه

اسماعیـلیـان که پس از شیـعیـان اثنـاعشری یا دوازده امـامی دومیـن جامعه مسلمانان شیعی را در جهان اسـلام تـشکیل مـی‌دهند، تـاریخی طولانی و پرماجرا داشته‌اند که آغاز آن به صــدر اســلام مـی‌رسد، یـعنی همان دورانی که جـوامع مخـتلف مسلمان با تعبیر‌های متفـاوت مواضع عقیدتی خود را می‌پروراندند. در حال حاضر، اسماعیلیان به عنوان اقلیت‌های دینی در…
مکاتبات کلامی

مکاتبات کلامی؛ الگوی روابط اسلام و مسیحیت در بستر تاریخ

تاریخ کتابشناختی روابط اسلام و مسیحیت، پروژه‌ای جامع شامل مجموعه آثاری است که توسط طرفین از زمان ظهور اسلام تا به امروز تولید شده‌است. در مطالعات تئوریک آثار عمومی در این موضوع، یافته‌ها نشانگر الگوهای مختلفی بود که در دو دسته طبقه بندی شد؛ سپس بر اساس این یافته‌های نظری پروژه دانشگاه پیرمنگام با عنوان…
عهد جدید

عهد جدید؛ مقدمه ای تاریخی بر نوشته های مسیحی قدیم

کتاب حاضر پژوهشی جامع و بی‌طرفانه درباره عهد جدید مسیحیان و سایر نوشته‌های الاهیاتی قرون آغازین مسیحیت است. مؤلف دانشمند کتاب تاریخ و محتوای آن آثار را بر اساس اصول و معیار‌هایی کاملاً علمی بررسی کرده و به نتایجی ملموس و اعجاب‌انگیر دست یافته است. مطالب سودمندی دربارة تاریخ و فرهنگ یونان و روم قدیم…
صفحه 1 از 23 صفحه
1 2 3 23