سید ابوالحسن نواب:

طلبه ای که مسلط به زبان نباشد، در دنیا تأثیرگذار نخواهد بود

تاریخ انتشار:

به گزارش روابط عمومی دانشگاه، حجت‌الاسلام والمسلمین سید ابوالحسن نواب رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب در دیدار جمعی از طلاب مدرسه علمیه دارالسلام تهران گفت: اگر بنده می‌خواستم مدرسه تأسیس کنم، مدرسه‌ای هم‌چون دارالسلام راه‌اندازی می‌کردم چرا که این مدرسه با اهداف بنده صد در صد منطبق است. مؤسسان مدرسه دارالسلام دقیقاً درست‌ترین کار را انجام داده‌اند. چراکه امروزه طلبه‌ای که به زبان مسلط نباشد، در دنیا هیچ تأثیرگذاری نخواهد داشت.

وی گفت: ما هفتاد هشتاد هزار طلبه داریم و اما سازمان‌دهی نداریم. بیش از پنجاه هزار مسجد در کشور داریم اما تعامل درستی بین مردم و طلاب و به‌عکس وجود ندارد. مساجد بعد از انقلاب مساجد رونق گرفت. اگر مقام معظم رهبری نبودند، نه نماز به این اهمیت بود نه قرآن. این را به برکت رهبر معظم انقلاب داریم. اگر تلاش ایشان نبود، این شکوه نماز جماعت و قرآن و مسابقات و حفظ قرآن را نداشتیم. در این زمینه مقاله‌ای با نام «سه گام رهبری» نوشتم که منتشر هم شد.

رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب در بخش دیگری از سخنان خود گفت: تجربه‌ای از کشور اسلوونی داشتم که امامان جماعت این مساجد از ساعت هشت صبح تا چهار بعد از ظهر در مسجد حضور داشتند و در کنار برگزار نماز جماعت، کلاس‌های قرآن و احکام برای سنین مختلف و زن و مرد برگزار می‌کردند. با آیت‌الله اعرافی طرحی در این زمینه آماده کرده‌ایم که بر اساس آن، طلبه‌ها در روستاها معلم شوند و صبح به تدریس مشغول باشند و شب هم به مسجد بروند.

وی افزود: سازمان کاری ما مثل اهل‌سنت نیست. اهل‌سنت تجربه 650 ساله عثمانی‌ها در خصوص حکومت‌داری اسلامی را دارند ولی تجربه ما، 40 ساله است. بدون رودربایستی باید گفت امام خمینی (ره) این تجربه را از آنان قرض گرفته‌اند. مثلاً در فقه شیعه مجمع تشخیص مصلحت نداشته‌ایم. در قانون اساسی اولیه هم نداشتیم. ماندگاری و دوام این حکومت به ولی‌فقیه است.

نواب درباره اهمیت زبان‌آموزی در امر تبلیغ گفت: شما رویش‌ها و ثمره انقلاب هستید و طلبه‌ها فهمیده‌اند که باید چه کنند. آمریکا 350 میلیون جمعیت با پنجاه ایالت دارد. اگر من پنج هزار طلبه مسلط به زبان و دین مانند شما داشتم، قول می‌دهم در هر ایالتی هر سال یک میلیون نفر مسلمان می‌شدند. مردم آماده‌اند ولی ما آماده نیستیم. در ژاپن به من گفتند که یک استاد اسلام به ما معرفی کنید اما من دستم خالی بود و کسی را نداشتم تا بفرستم. الان شما دارید این جای خالی را پر می‌کنید. جمعیت فارسی‌زبان جهان تنها 60 میلیون نفر است که یک درصد جمعیت جهان را شامل می‌شود بنابراین وقتی فقط مسلط به زبان فارسی باشیم یعنی نمی‌توانیم با 99 درصد مردم جهان ارتباط برقرار کنیم. این اندیشه شهید بهشتی بود و از سال 51 شروع به تربیت نسلی مسلط به زبان کرد. شما راه درست را رفته‌اید. قرآن و زبان را یاد گرفته‌اید و ورزش و برنامه‌های دیگر هم دارید. طلبه‌ای که یک دقیقه وقت آزاد نداشته باشد، طلبه واقعی است. متأسفانه طلبه‌ها یا خیلی مشغولند یا خیلی بیکار. با سبک و سیاقی که شما در این مدرسه دارید، اکثر شما در آینده دانشجوی دانشگاه ادیان و مذاهب خواهید شد چراکه رویکرد هر دو مرکز یکی است و دانشگاه ادیان و مذاهب تنها دانشگاهی است که به اهمیت زبان‌آموزی و ارتباطات بین‌المللی واقف است.

مطالب مشابه