مدیر کل روابط عمومی وزارت اوقاف و امور دینی عمان…

جوانان نیازمند تقویت باورها و تعمیق ارزش های دینی و بازگشت به تمدن اسلامی هستند

تاریخ انتشار:

شیخ منذر السیفی، که برای بازدید از نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران به ایران سفر کرده است، در سفری یک‌روزه به قم با حضور در دانشگاه ادیان و مذاهب با حجت الاسلام والمسلمین دکتر محمد مهدی تسخیری دیدار و گفت‌وگو کرد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه؛ شیخ منذر السیفی با ابراز خوشحالی از حضور در دانشگاه ادیان و مذاهب و بازدید از کتابخانه غنی آن گفت: وظیفه علمای اسلام در برابر غزو فکری و انتشار افکار انحرافی از قبیل الحاد، فمیسنیم، اباحه‌گری و… بسیار سنگین است. جوانان نیازمند تقویت باورها و تعمیق ارزش‌های دینی و بازگشت به تمدن اسلامی‌اند. به این منظور نیازمند مساعی مشترک و همکاری مذاهب اسلامی با یکدیگر هستیم که در این زمینه نقایص و کمبودهایی دیده می‌شود. حتی دانشگاه‌ها  نیز در این زمینه کم‌کاری کرده‌اند.

وی خاطر نشان کرد: به‌طور مثال دانشگاه المصطفی و دانشگاه ادیان و مذاهب هنوز در عمان، مورد تأیید رسمی وزارت علوم این کشور قرار نگرفته و بنده در گذشته می‌خواستم در دانشگاه ادیان و مذاهب به تحصیل بپردازم که با این مشکل مواجه شدم. بر این اساس درخواست ما این است که برای  تأیید دانشگاه ادیان و مذاهب در عمان، تسریع گردد. همکاری میان ما و دانشگاه‌های ایران ضعیف بوده و نیاز به تقویت بیشتر دارد. تا به حال استاد یا گروهی از دانشگاه ادیان و مذاهب به دانشگاه سلطان قابوس یا کلیة العلوم الشرعیة برای تدریس یا تعامل علمی نیامده است،البته خبر دارم که از طرف دانشگاه ادیان و مذاهب اقداماتی برای تعامل بیشتر با دانشگاه‌های عمان صورت گرفته و هیئت‌هایی نیز از این دانشگاه با برخی از شخصیت‌های دینی و دانشگاهی عمان دیدار و گفت‌وگو کرده‌اند ولی این اقدامات باید گسترده و مستمر باشد و ما از ارتباط دانشگاه ادیان و مذاهب با دانشگاه‌ها و مراکز علمی عمان استقبال می‌کنیم. 

وی با بیان این که در زمینه های  علمی دیگر نیز نیازمند تقویت این روابط هستیم گفت: از آن جمله انتشار کتب مرجع اباضی و شیعی است. برای مثال در عمان، کتب مرجع شیعه بسیار نادر یافت می‌شود و شاید در ایران هم نسبت به مذهب اباضی همین‌گونه باشد. شناخت طرفین از یکدیگر باید افزایش یابد. مثلاً من در گذشته تصور می‌کردم هیچ عالم شیعی‌ای به بحث از سیره نبوی نپرداخته است، اما هنگامی که با تراث شیعی در قم آشنا شدم، دانستم که کتب مرجع بسیاری در باب سیره نبوی از مؤلفین و علمای شیعه وجود دارد. همچنین در باب زبان عربی من چنین تصوری داشتم اما با تلاش‌های بسیار علمای شیعه که در این زمینه قلم فرسایی کردند مواجه شدم. لذا من پیشنهاد می‌کنم رشته‌هایی در تحصیلات تکمیلی ارائه شود که به تلاش‌های علمای شیعه در باب تألیف کتب و پیشبرد علوم اسلامی بپردازد.

او افزود: همچنین اطلاعات ما درباره شخیت‌ها و علمای بزرگ و مراجع شیعه بسیار اندک است، هنگامی که ما در فضای مجازی جستجو می‌کنیم، اطلاعات بسیار اندکی از مراجع شیعه معاصر و سابقین یافت می‌شود. مثلاً مرجع شیعیان عمان سید شرف الموسوی عموماً بعد از وفات خود شناخته شد و قبل از آن چندان مورد شناخت مردم نبود. بنابراین ما نیازمند شناخت نزدیک از ظرفیت های علمی یکدیگر، از مراجع و مؤلفات مذاهب هم هستیم.

او خطاب به دکتر تسخیری معاون  ارتباطات و امور بین الملل دانشگاه گفت: این دیدارها با همه خوبی ها بسیار کوتاه است و تا خواسته باشیم با یکدیگر گفت و گوی مفصل کنیم یا آنکه از هم برای تدریس در حوزه‌ها و مدارس یکدیگر دعوت کنیم؛ این فرصت تمام می‌شود.

در این دیدار حجت الاسلام والمسلمین دکتر محمد مهدی تسخیری بیان کرد: ما معتقدیم آنچه که مانع روابط حسنه و تلاحم بین ملت‌های مسلمان و علمای مسلمین می‌شود، وجود برخی حکومت‌ها است که علاقه‌ای به این موضوع ندارند. این واقعاً باعث تأسف است. اینها با ترساندن ملت‌ها از یکدیگر به اسم دین، مذهب، فرهنگ یا ملیت نمی‌خواهند روابط عمیق حسنه ایجاد گردد. اما ایران و سلطنت عمان از قدیم الایام دوستی عمیق و فراگیری داشته‌اند. ما معتقدیم می‌بایست با همین دیدارها و بازدیدهای کوتاه مدت و همایش ها روابط طرفینی را شروع کرد و البته نباید در این محدوده باقی بماند، بلکه این موارد به منزله کلید آغاز روابط است که در ادامه به روابط عمیق دانشگاهی و علمی و عقد و اجرای تفاهمنامه های همکاری مشترک بیانجامد.

وی افزود: ما آمادگی داریم تمامی مدارک و مستنداتی که جهت «اعتراف» دانشگاه ادیان و مذاهب برای ارائه به وزارت تعلیم عالی عمان لازم است، را ارائه دهیم. شروط و مدارک لازم در قالب یک نامه رسمی به دانشگاه ارائه شود و ما حتماً آن را پیگیری خواهیم کرد. اما لازم به ذکر است که دانشگاه ادیان و مذاهب دانشگاه خصوصی مورد اعتراف وزرات علوم ایران است و آمادگی دارد برای عقد تفاهمنامه همکاری مشترک با دانشگاه‌های عمان وارد عمل شود. ما معتقدیم تفاهمنامه‌های همکاری نباید تنها بر روی کاغذ باشد و می‌بایست در عرصه عمل و اجرا نیز محقق گردد از این رو دوستان من در معاونت ارتباطات و امور بین الملل برای پیگیری لوازم و اجرائات مربوط به امور تفاهمنامه آماده هستند.

وی اشاره کرد: لازم است هیئت‌هایی از اساتید و مسئولین همچنین دانشجویان عمانی به ایران و به دانشگاه ما بیایند و از نزدیک با فعالیت‌های دانشگاه و ظرفیت‌های مختلف آن و غنای بالای علمی دانشگاه آشنا شوند.

ایشان با اشاره به تفاهمنامه‌های امضا شده و یا در دست امضا با دانشگاه های عراق گفتند: ما در طی ملاقات‌هایی با دانشگاه‌های مطرح عراق موضوع تفاهمنامه را مطرح کردیم و سپس مدارک لازم مبادله شد وبرخی به مرحله امضای تفاهمنامه رسید و برخی هم در دست امضا هستند. این تفاهمنامه‌ها در زمینه تبادل استاد، تبادل دانشجو، همکاری های پژوهشی و … است. ما نسبت به عقد این تفاهمات با دانشگاه ها و مراکز عمانی استقبال می‌کنیم.

در ادامه حجت الاسلام والمسلمین حامد شاه رفعتی مدیر کل امور بین الملل درباره امکان همکاری در زمینه تبادل و نشر کتب بین طرفین افزود: انتشارات دانشگاه ادیان و مذاهب آمادگی دارد کتب تخصصی مذهب اباضی را که شما تأیید می‌کنید به چاپ برساند و همین طور بالعکس شما امکان انتشار کتب مرجع و معرفی شیعه را در عمان فراهم آورید و ما نسبت به تعامل و همکاری مشترک با وزارت اوقاف ونیز دانشگاه های عمان بسیار خوش بین بوده و استقبال می کنیم.

مطالب مشابه