گسترش همکاری‌های علمی با دانشگاه واسط؛

تفاهم‌نامه همکاری با دانشگاه واسط امضا شد

تاریخ انتشار:

تفاهم‌نامه همکاری میان دانشگاه ادیان و مذاهب و دانشگاه واسط عراق با حضور مسئولین دو  دانشگاه امضا‌ شد.

دانشگاه واسط، عراق، دانشجویان عراقی

به گزارش روابط عمومی دانشگاه، رئیس دانشگاه واسط؛ دکتر مازن الحسنی به همراه دکتر صباح لفته فرحان، قائم مقام ریاست دانشگاه، و خانم دکتر لما عبدالمناف، مدیر بخش کنترل کیفیت دانشگاه با حضور در دانشگاه ادیان و مذاهب و بازدید از بخش‌های مختلف دانشگاه با حجت‌الاسلام و المسلمین دکتر محمدمهدی تسخیری معاون ارتباطات و امور بین‌الملل دانشگاه و رئسای برخی از دانشکده‌ها دیدار و گفت‌وگو کردند.

دکتر مازن الحسنی رئیس دانشگاه واسط ضمن ابراز خوشحالی از حضور در ایران و دانشگاه ادیان و مذاهب از مهمان‌نوازی مسئولان دانشگاه بسیار قدر دانی کرد و گفت از زمانی که به ایران آمده‌ایم جلسات و بازدیدهای خوبی داشتیم و امیدواریم که این بازدیدها به ارتباطات علمی تبدیل شود.

وی ادامه داد: تجربه حضور ما در ایران تاکنون برای ما اثبات کرد که ما مشترکات بسیار زیادی داریم. علاوه بر اینکه دو کشور همسایه هستیم در بسیاری از موارد مشترکات علمی و اعتقادی داریم. ما در طول تاریخ تعاملات زیادی داشتیم. این تعاملات از عمق ارتباطات میان دو ملت خبر می‌دهد. مذهب تشیع یکی از مهمترین وجوه ارتباط این دو ملت است که باید از این ظرفیت به نحو خوبی استفاده کرد.

رئیس دانشگاه واسط بیان کرد: ما به دنبال این هستیم که ارتباطات علمی خود را با دانشگاه‌های ایران مخصوصا دانشگاه ادیان و مذاهب گسترش دهیم. هدف ما این است که بتوانیم با این ارتباطات علمی تجربیات جدیدی را برای اساتید و دانشجویان خود فراهم کنیم. علاوه بر این به دنبال این هستیم که شرایط تحصیل خوب و مناسبی را برای دانشجویان عراقی فراهم کنیم.

وی افزود: ما قصد داریم که ارتباطات علمی خود را به موضوع آموزش محدود نکنیم. باید به دنبال گسترش جدی ارتباطات علمی خود باشیم. از جمله انجام پژوهش‌های مشترک که می‌تواند تاثیر بسیار خوبی در ارتقای علمی دو کشور در سطح جهانی داشته باشد. باید در خصوص گسترش این ارتباطات در حوزه‌های دیگر هم بحث و گفت‌وگو کنیم. در هر زمینه‌ای که وزارت علوم دو کشور به ما اجازه دهد می‌توانیم برنامه‌های مشترکی را تدوین کنیم.

حجت‌الاسلام و المسلمین تسخیری معاون ارتباطات و بین‌الملل دانشگاه نیز با اظهار خوشحالی از حضور هیئت عراقی از دانشگاه واسط عنوان کرد برای دانشگاه ادیان و مذاهب گسترش ارتباطات دانشگاهی با دانشگاه‌های عراق بسیار مهم است. ما به طور جدی به دنبال این هستیم که بتوانیم این ارتباطات را گسترش دهیم. با توجه به اینکه دانشجویان عراقی زیادی در دانشگاه ادیان تحصیل می‌کنند قطعا این ارتباطات می‌تواند باعث ارتقای سطح علمی این دانشجویان شود.

وی افزود: ارتباطات علمی و آموزشی برای ما بسیار مهم هستند. دانشگاه ادیان و مذاهب از هر گونه ارتباط علمی و حضور اساتید از دانشگاه‌های عراق در دانشگاه ادیان و مذاهب استقبال می‌کند. به ما دنبال حضور بیشتر اساتید عراقی در دانشگاه هستیم و معتقدیم که حضور این اساتید می‌تواند نقش مهمی در گسترش و استحکام این روابط داشته باشد. اساتید عراقی می‌توانند با حضور در دانشگاه ادیان و مذاهب، دوره‌های کوتاه مدت و بلند مدت برگزار کنند و همچنین ما آمادگی این را داریم که این اساتید بتوانند راهنما یا مشاور پایان‌نامه‌هایی باشند که در این دانشگاه توسط دانشجویان ارشد و دکتری انجام می‌شود.

معاون ارتباطات و امور بین‌الملل دانشگاه گفت: دانشگاه ادیان و مذاهب ارتباطات علمی مختلفی با دانشگاه‌های مختلف جهان از جمله دانشگاه‌های اروپایی دارد. ما در خلال این ارتباطات برنامه‌های متعددی در خصوص تبادل استاد و دانشجو داشته‌ایم. در این برنامه‌های مشترک دوره‌های کوتاه مدتی برگزار می‌شود که در این دوره‌ها یا ما میزبان آنها هستیم و یا آنها در کشورهای خودشان میزبان ما هستند. در این دوره‌ها‌ی کوتاه مدت دانشجویان و اساتید هر دو دانشگاه حضور دارند و در طول این دوره‌ها مباحث مختلف و متعددی را مورد بحث و گفت‌وگو قرار می‌دهند. این برنامه‌ها می‌تواند میان دو دانشگاه ادیان و مذاهب و دانشگاه واسط اجرایی شود و ما از این برنامه‌ها استقبال می‌کنیم و تلاش می‌کنیم که شرایط این چنین برنامه‌های مفیدی را فراهم کنیم.

در ادامه این جلسه رئسای دانشکده‌های مختلف دانشگاه در خصوص نحوه ارتباطات علمی نظرات خود را بیان کردند و ضمن ارائه گزارشی از نحوه و کیفیت تحصیل دانشجویان عراقی خود به تشریح برنامه‌های خود در خصوص تعاملات علمی با دانشگاه واسط پرداختند.

همچنین رئسای دانشکده‌ها بیان کردند سرفصل‌های دروسی که در این دانشگاه برای دانشجویان عراقی تدوین شده است مطابق با نیازهایی جامعه عراق است. شاید یکی از دلال استقبال دانشجویان عراقی از دانشگاه ادیان و مذاهب همین مطلب باشد. ما تلاش کرده‌ایم که در خصوص پایان‌نامه‌ها نیز این نگاه را پیگیری کنیم و از دانشجویان عراقی به صورت جدی بخواهیم که پایان‌نامه‌های خود را در موضوعاتی تدوین کنند که مورد نیاز جامعه و کشور عراق باشد به نحوی که این پایان‌نامه‌ها بتوانند به برخی از مشکلات و مسائل امروز عراق بپردازند و آنها را حل کنند.

همچنین در این جلسه پیشنهاد شد که برای ارتقاء و گسترش ارتباطات علمی انجمن دانشجویان فارغ التحصیل ادیان و واسط که کارشناسی خود را از دانشگاه واسط و کارشناسی ارشد و دکتری را از دانشگاه ادیان گرفته‌اند تشکیل شود. همچنین عنوان شد که کمیته‌ای علمی به صورت مشترک با حضور اعضایی از دو دانشگاه تشکیل شود تا در این کمیته عناوین پایان‌نامه‌هایی ارائه شده توسط دانشجویان عراقی مورد تحلیل و بررسی قرار گیرد. یکی دیگر از پیشنهادات ارائه شده در این جلسه تاسیس دفتر تعاون مشترک برای پیگیری توسعه تعاون بین دو کشور و پیگیری کارهای دو دانشگاه در کشورهای همدیگر بود.

خاطر نشان می‌شود که تفاهم‌نامه همکاری میان دو دانشگاه توسط قائم‌مقام دانشگاه ادیان و مذاهب جناب حجت‌الاسلام و المسلمین دکتر جعفرطیاری و دکتر صباح لفته فرحان قائم مقام ریاست دانشگاه امضا‌ شد.

 

مطالب مشابه