حجتالاسلام والمسلمین دکتر سید حسن اسلامی اردکانی عضو هیئت علمی دانشگاه ادیان و مذاهب در یادداشتی با عنوان «شمشیر و قلم» به یاد دکتر داود فیرحی نوشته است که در ادامه میخوانید.
به اعتباری هسته مرکزی طرفداران ترامپ در این انتخابات راستگرایان بودند و اصولا انتخاب پنس به عنوان معاون ریاست جمهوری به دلیل موقعیت برجسته او در میان راستگرایان بود و بخشی از مطالبی که او گفت مانند تغییر پایتخت از تلآویو به بیت المقدس عملا برای جذب حداکثر راستگرایان به سمت خودش بود.
رویکرد انفرادی کرونا پیامدهای زیادی ایجاد کرده و از این منظر که دین نابتر شده یا ترس و نگرانی ما به دیگری را بیشتر کرده، قابل بررسی است. باید روشن شود که ترس ما از دیگران و رعایت فاصله اجتماعی چه پیامدهایی نسبت به امور معنابخش دارد که از آن با عنوان دین نام میبریم.
ابتدای پدید آمدن کرونا، چالشی نیز برای دین همانند باز یا بسته کردن حرمها پدید آمده بود، اما وقتی کرونا به یک دغدغه عمومی تبدیل شد و «ناخوشجانی» را پدید آورد، دیدیم که در همه این ناامیدیها دین جوانه زد.
اینکه همه بزرگان در پیشگاه کریمه اهل بیت (ع) عرض میکنند: «..إشفَعی لی فی الجنه فإن لَکِ عِندَ الله شأناً من الشأن»، معلوم میشود که وجود مبارک این کریمه از ولایت الهی برخوردار است و با قرآن همراه است و از قرآن جدا نمیشود.
اختلاف در گفتوگو زاده ستیزهجویی و حقستیزی است اما بنیاد دینورزی اخلاقیات است. پیام و هدف پیامبر اسلام، ساختن یک جامعه اخلاقی است و ما باید در گفتوگوهایمان بیشتر تجدید نظر کنیم.
رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب با تأکید بر اینکه تلاش دشمنان و سرسپردگی حاکمان کشورهای اسلامی به استکبار مانع اصلی وحدت مسلمین است، گفت: البته تقریب مذاهب قطره قطره ایجاد میشود، ولی برخی با یک سخنرانی در منبر و یک مداحی نسنجیده و نوشتن یک مطلب نادرست همه را به یکباره هدر میدهند.
کتاب «درآمدی بر مطالعات معنویت در علوم انسانی» به همت پژوهشکده اخلاق و معنویت پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی دفتر تبلیغات اسلامی تا پایان سال جاری منتشر خواهد شد.
حجتالاسلام دکتر محمد معینیفر، عضو هیئت علمی دانشگاه ادیان و مذاهب به طرح بحث در زمینه مدعیان دروغین مهدویت پرداخت و دو جریان در شیعه و اهلسنت را مورد بررسی قرار داد که عبارت است از جریان «احمد الحسن» و «جهیمان».
امام صادق(ع) مشی فرامذهبی داشته به مذاهب دیگر احترام میگذاشتند و شیعیان را نیز دعوت میکردند که در عین حفظ هویت و مرزبندی فکری و معرفتی خود، با سایر مسلمانان در ارتباط و معاشرت باشند و به لحاظ اجتماعی، از آنان جدا نشوند.
چندی پیش اثر فاخر و گرانسنگ دانشنامه دین در دو جلد به همت معاونت پژوهشی دانشگاه ادیان و مذاهب منتشر شد. آنچه میخواهید نوشتاری است از حجتالاسلام والمسلمین دکتر بهروز حدادی درباره روند سامان یافتن این اثر.
واژه تمدن در نیم قرن اخیر از پرکاربردترین واژگانی است که در علوم انسانی و علوم اجتماعی به کار رفته و به دلیل تنوع گرایشها و رشته ها در علوم یادشده، برداشتهای متفاوت و تعاریف مختلفی از آن ارائه شده است.
این ویروس یک امتحان بزرگ برای بشریت است اما برای مسلمانان امتحان بزرگتری است؛ زیرا اعتقادات ما مورد ارزیابی قرار میگیرد.
سعی کنیم جهانی که با شعار تحمل و همگرایی، راه را برای تفاهم بیشتر هموار کرده به جهنم عداوت، دشمنی و کینهتوزی تبدیل نکنیم.
«اخلاق» در نزد پیامبر(ص) از جایگاه ویژهای برخوردار بوده و حضرت در سطح کلان، عمومی و امتسازی، اصول اخلاقی مهمی را مد نظر قرار میدادند.
تمسک به وحدت کلمه و برافراشتن پرچم برادری و مهربانی را برای ملتمان و کشورمان، از واجب ترین واجبات می دانم.
آنچه که براى ما مسلمانها مهم است، این است که معرفت خود را نسبت به اسلام و نیز معرفت خود را نسبت به پیغمبر گرامى اسلام، زیاد کنیم.
امروزه دشمنان اسلام برخی باورها و اعمال نادرست جهال یا معاندانِ فرق مختلف را حمایت میکنند و به آن دامن میزنند.
سرعت و شتاب راستگرایی دینی در سالهای اخیر به معنای ادامه یافتن این جریان با همین شدت و حدت نیست و سرعت آینده راستگرایی دینی با موانع فراوانی در درون و خارج از جامعه آمریکا روبهرو خواهد بود.
نشست بازخوانی ابعاد شخصیتی، فکری و عملکردی مرحوم آیتالله تسخیری، به صورت مجازی از سوی بعثه مقام معظم رهبری برگزار شد.
|
دانشکده ها دانشکده شیعه شناسی |
خدمات فناوری اطلاعات سامانه جامع آموزش |
بیانیه رسالت دانشگاه ادیان و مذاهب، نخستین دانشگاه تخصصی ادیان و مذاهب در ایران، برخاسته از حوزه علمیه، ضمن شناخت ادیان و مذاهب و تعامل و گفت و گو با پیروان آنها با تکیه بر مشترکات، در جهت همبستگی انسانی، تقویت صلح، کاهش آلام بشری، گسترش معنویت و اخلاق و معرفی عالمانه اسلام بر اساس آموزه های اهل بیت علیهم السلام به پژوهش و تربیت نیروی انسانی متخصص اقدام می نماید. |