در جشنواره ملی پرچمداران انقلاب اسلامی؛
دانش‌آموخته دانشگاه ادیان و مذاهب حائز رتبه برتر شد
جلسه دفاع از رساله دکتری برگزار شد:
معرفت‌شناسی عرفانی در آثار آیت‌الله جوادی آملی
به همت معاونت فرهنگی و دانشجویی؛
جشن میلاد امام علی(ع) برگزار شد
یادداشتی از دکتر محمد جاودان؛
استوار چونان کوه
جلسه دفاع از رساله دکتری برگزار شد:
حقوق اهل کتاب از منظر مذاهب فقهی
در نشست «وحدت با اهل سنت، ظرفیت ها و چالش ها در ایران» مطرح شد:
مساجد اهل سنت نسبت به قبل از انقلاب ۱۵ هزار رشد داشته اند
دکتر نعیمه پورمحمدی مطرح کرد؛
نیازمند «الهیات بیماری‌نگر اسلامی» هستیم
دکتر مهراب صادق‌نیا تاکید کرد؛
الهیات برای حفظ خود نیازمند انعطاف است

اگر روح قدرت پیدا کند، به تبع قدرت آن، جسم نیز قدرت می‌یابد

تاریخ انتشار: 1399/11/28

اگر روح قدرت پیدا کند، به تبع قدرت آن، جسم نیز قدرت می‌یابد

حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر رضا الهی‌منش عضو هیئت علمی دانشگاه ادیان و مذاهب در مراسمی که به مناسبت سالروز شهادت حضرت امام علی النقی علیه السلام در دانشگاه ادیان و مذاهب برگزار شد، به ایراد سخنرانی پرداخت.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه، حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر رضا الهی‌منش در سخنرانی خود به مناسبت سالروز شهادت حضرت امام علی النقی علیه السلام ضمن تسلیت سالروز شهادت آن حضرت گفت: دوران امامت ایشان دورانی بود که به زمان غیبت حضرت ولی‌عصر (عج) نزدیک است. احادیث مربوط به غیبت اختصاص به شیعه ندارد و اهل‌سنت نیز کتاب‌های بسیاری در این باره نوشته‌اند. لذا خلفای عباسی برای این که از ولادت امام عصر (عج) جلوگیری کنند، دو امام هادی و عسکری علیهم‌السلام را در شهر نظامی سامرا ساکن کردند.

وی در ادامه به چند روایت در خصوص جایگاه آن حضرت اشاره کرد و افزود: در روایات آمده است که اگر روح قدرت پیدا کند، به تبع قدرت آن، جسم نیز قدرت می‌یابد. حضرت امام صادق علیه السلام می‌فرماید وقتی نیت، قوت پیدا کند، بدن احساس ضعف نمی‌کند. لذا هرجا بدن ما کم آورد، مشکل از نیت است و نیت، اثر معرفت است. هرچه معرفت انسان بالا رود، نیتش به همان اندازه قدرت پیدا می‌کند.

این استاد دانشکده عرفان هم‌چنین گفت: زمانی که حضرت در مدینه بودند، اصحاب در کنار حضرت بودند که آن حضرت ناگهان فرمودند انا لله و انا الیه راجعون مات ابوجعفر. اصحاب پرسیدند که شما چگونه دانستید که پدرتان از دنیا رفته است؟ حضرت نکته لطیفی فرمودند که این نکته هم برای امام‌شناسی ملاک است و هم برای فهم سیر تکامل مفید است. ایشان فرمودند الان در وجودم یک خشوعی حس می‌کنم که خودم را از هر ذره‌ای در عالم پایین‌تر می‌بینم و از این راه فهمیدم که مقام امامت به من منتقل شد. بعضی می‌گویند اگر خداوند آن‌چه را که به انبیا و اولیا داده است، به ما هم می‌داد ما هم مثل آنان می‌شدیم. در حالی که این‌گونه نیست. اولین چیزی که هرکس باید داشته باشد، خشوع و خضوع است. باید خود را در عالم از هر ذره‌ای پایین‌تر ببیند. این همانی است که عرفا از آن تعبیر به مقام فنا ذاتی می‌کنند. یعنی انسان به جایی برسد که بفهمد اراده او در عالم در مقابل اراده خدا، هیچ است و اراده خود را در اراده حق، فانی ببیند و علم و کمالاتش را در حق فانی ببیند و ذات و وجودش را در حق فانی ببیند. این ملاکی برای سیر و سلوک است.

برچسب ها : امام هادی, رضا الهی منش, دانشگاه ادیان و مذاهب

دانشکده رسانه و ارتباطات