به قلم علی بدیع دانشجوی مدیریت رسانه و ارتباطات؛
حاج قاسم را آن‌طور که بود، بشناسیم
از سوی مؤسسه آموزش عالی هنر و اندیشه اسلامی:
پذیرش دانشجوی کارشناسی در رشته‌های هنر
به قلم محمدحسین شیخ‌شعاعی؛
ما و دو پاپ
در فهرست نامزدهای نهایی جایزه کتاب سال قرار گرفت:
«اسلام نص‌گرا: تاریخ و عقاید اخباریان شیعه»
عضو هیئت علمی دانشگاه ادیان و مذاهب:
نیاز امروز جامعه تولید کتاب‌های کاربردی است
رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب در گفت‌وگو با ایبنا:
آتش توپخانه‌ها در طول مرزها با گفت‌وگو خاموش می‌شوند
مروری بر ایلیاد هومر و سرآغازهای فلسفه
شور عشق و خشم جنگ (2)
معاون آموزش و تحصیلات تکمیلی دانشگاه ادیان و مذاهب اعلام کرد؛
آغاز پذیرش دانشجوی کارشناسی ارشد و دکتری ویژه طلاب

نمایندگان خلیفه گری میلان در دانشگاه

تاریخ انتشار: 1393/11/19

نمایندگان خلیفه گری میلان در دانشگاه

هیئتی چهار نفره به نمایندگی از خلیفه‌گری شهر میلان ایتالیا با حضور در دانشگاه با حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر مسجدجامعی مشاور عالی ریاست دانشگاه دیدار کردند.

به گزارش مرکز اطلاع‌رسانی و روابط عمومی، در این دیدار حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر مسجدجامعی ضمن ارائه گزارشی در زمینه برگزاری نشست‌ها و کارگاه‌های مشترک با دانشگاه‌های آلمان، آمادگی دانشگاه ادیان و مذاهب اسلامی را برای همکاری با دانشگاه‌های ایتالیا در زمینه تبادل استاد و دانشجو و برگزاری دوره‌های شیعه‌شناسی اعلام کرد.

هیئت ایتالیایی نیز از همکاری‌های دوجانبه در خصوص برگزاری دوره‌های آموزشی الهیات مدرن مسیحی و تبادل استاد و دانشجو استقبال کرد.

این دیدار روز شنبه هجدهم بهمن‌ماه صورت گرفت و میهمانان در پایان به بازدید از کتابخانه دانشگاه پرداختند.

خلیفه گری میلان از دو جهت اهمیت و جایگاه ویژه‌ای در ایتالیا و جهان مسیحیت دارد: [1]

1. به دلایلی تاریخی واتیکان پیوسته با شمال ایتالیا مشکل داشته است. احزاب چپ و گرایش های ضدکلیسایی و ضدواتیکانی در این مناطق نیرومند بود. میلان مرکز اقتصادی و صنعتی ایتالیا و عملاً مرکز شمال این کشور بود. این داستان به اواخر سال 1979 باز می گردد. سال هایی که میلان شاهد ناآرامی های فراوان کارگری و سندیکایی بود. اینان عموماً چپ گرا بودند و این ناآرامی ها کل ایتالیا را تحت تأثیر قرار می داد.
  2. وجود شخصیتی چون کاردینال کارلو ماریا مارتینی اسقف شهر میلان و رییس شورای اساقفه اروپا که در هر دو سمت موفق و بلکه بسیار موفق بود. او قبل از اعزام به میلان رییس معتبرترین دانشگاه کاتولیکی، دانشگاه گریگوریانا، بود که عموم پاپ ها طی قرون اخیر از زمره فارغ التحصیلان آن هستند.

او عملاً موفق ترین و محبوب ترین کاردینال موجود در ایتالیا و بلکه کل اروپا بود. او توانست خلیفه گری میلان را به فعال ترین و پرمراجعه ترین خلیفه گری تبدیل کند. مارتینی متخصص متن کتاب مقدس بود و باید گفت یکی از برجسته ترین متخصصان زمان ما. هنر اصلی او این بود که می توانست با استفاده از آن با نسل علاقه مند جدید سخن بگوید و این عامل موفقیت او در میلان بود.

با ابتکار خودش و کم و بیش خارج از سنت کلیسایی موجود، در کلیسای بزرگ میلان جلسات سخنرانی هفتگی برگزار کرد. این جلسات تا بدانجا علمی و پرجاذبه بود که افراد غیرمعتقد هم در آن شرکت می کردند. او اصولاً افراد غیرمعتقد به دین را برای گفت وگو دعوت می کرد. اینان شرکت می کردند و نظراتشان را صریحاً بیان می داشتند.

البته موفقیت او تنها به این عامل بازنمی‌گشت. او شخصیتی محکم و استوار داشت. حتی فیزیک بدنی او هم چنین بود. فردی رشید و بلندقامت، با چشمانی نافذ و دست هایی نیرومند و شانه هایی ستبر. رفتارش نیز محکم بود. در عین خوشرویی آثاری از ضعف نفس و تمایل به مجامله و دل به دست آوردن طرف مقابل در او وجود نداشت. آگاهی و دانش عمیق او به این استحکام افزوده بود. او جامعه و فرهنگ اروپا و تاریخ کتاب مقدس را به خوبی می شناخت.

[1] . برگرفته از یادداشتی درباره شخصیت کاردینال مارتینی نوشته دکتر محمد مسجدجامعی

برچسب ها : خلیفه گری میلان, ایتالیا, محمد مسجدجامعی, شیعه شناسی