نوشتاری به مناسبت درگذشت حاج سید هاشم هاشمی گلپایگانی؛
از شمار دو چشم یک تن کم
با سخنرانی حجت‌الاسلام والمسلمین مسجدجامعی؛
تحلیلی از کرونا و نظم نوین اجتماعی
حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر مهدی فرمانیان خبر داد:
اعطای کمک‌هزینه پژوهشی به مقالات نشریات جدید دانشگاه ادیان و مذاهب
حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر مهراب صادق‌نیا:
بدگمانی به یکدیگر از جمله موانع تقریب مذاهب و ادیان است
به قلم حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر سید حسن اسلامی اردکانی
فیلسوفان دوچرخه‌سوار

طلاب پرچمدار علم و عمل باشند

تاریخ انتشار: 1399/06/25

طلاب پرچمدار علم و عمل باشند

حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر رضا الهی‌منش خشیت را سوغات علم‌آموزی دانست و گفت: عالم حقیقی در برابر پروردگار، خاشع است.

حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر رضا الهی‌منش عضو هیئت علمی دانشگاه ادیان و مذاهب، پیش از ظهر امروز در مراسم افتتاحیه آغاز سال تحصیلی مدرسه علمیه ثامن‌الائمه(ع) گفت: خداوند متعال بهترین موقعیت و امکانات را برای کسانی قرار می‌دهد که در پی علم‌آموزی و عمل به علم باشند.

وی افزود: در قرآن کریم خداوند باری‌تعالی علم و علم‌آموزی را از نشانه‌های بزرگی و رفعت درجات بیان می‌کند. ایمان باعث ترفیع درجه انسان می‌شود اما بالاتر از ایمان، علم است که موجب ترفیع درجات می‌شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین الهی‌منش با بیان این‌که خداوند متعال اهل ایمان را بالا می‌برد، ابراز کرد: ایمان به انسان عزت می‌دهد؛ ایمان به دو صورت است. گاهی ایمان با علم و معرفت همراه می‌شود و بعضی‌ اوقات ایمان از یک سطح پایین‌تری از آگاهی برخوردار است.

عضو هیئت علمی دانشگاه ادیان و مذاهب ادامه داد: بنابراین ایمان بدون معرفت معنا ندارد. کسی که ایمان و معرفت نداشته باشد، مؤمن محسوب نمی‌شود. کسانی که اهل علم و معرفت هستند، می‌توانند به مراتب تکامل ایمان دست یابند.

وی با بیان این‌که عالم علاماتی دارد، اظهار داشت: یکی از علامات عالم، خشیت الهی است. اگر کسی حقیقتاً اهل علم باشد، همان علم او را به خشیت الهی می‌رساند، خشیت الهی درجه عالی ایمان است. انسان به‌واسطه ایمان می‌تواند برای عبودیت و بندگی آماده شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین الهی‌منش ادامه داد: خشیت بدون علم معنا ندارد و عالم از خشیت جدا نیست. بنابراین اگر کسی علم ظاهری داشت اما خشیت نداشت، نشان می‌دهد حقیقتاً او عالم نیست. انسان به هر میزان معرفتش نسبت به خداوند متعال و خودش افزوده شود، به همان مقدار ایمان و خشیتش افزایش می‌یابد.

عضو هیئت علمی دانشگاه ادیان و مذاهب با تأکید بر این‌که علم، عقل را بارور می‌کند، گفت: اگر انسان صرفاً بخواهد به توانایی عقلی خودش اکتفا کند، عقل او شکفته نمی‌شود، زیرا دریافت‌های عقل بسیار محدود است و باید آن را با علم پرورش داد.

وی با بیان این‌که علم به انسان شوق و عزم و اراده می‌بخشد، عنوان کرد: همت بلند نشانه آگاهی است. اگر کسی به دنبال علم و معرفت باشد، همه موجودات برای او استغفار کرده و از خداوند برایش خیر درخواست می‌کنند.

عضو هیئت علمی دانشگاه ادیان و مذاهب با اشاره به این‌که علم جدای از عمل و ادب نیست، عنوان کرد: علم باید با ادب و عمل پیوند بخورد تا در وجود آدمی تأثیر بگذارد. ماندگاری علم در گرو عمل به آن است.

منبع: خبرگزاری رسا

برچسب ها : رضا الهی منش, دانشگاه ادیان و مذاهب