نوشتاری به مناسبت درگذشت حاج سید هاشم هاشمی گلپایگانی؛
از شمار دو چشم یک تن کم
با سخنرانی حجت‌الاسلام والمسلمین مسجدجامعی؛
تحلیلی از کرونا و نظم نوین اجتماعی
حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر مهدی فرمانیان خبر داد:
اعطای کمک‌هزینه پژوهشی به مقالات نشریات جدید دانشگاه ادیان و مذاهب
حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر مهراب صادق‌نیا:
بدگمانی به یکدیگر از جمله موانع تقریب مذاهب و ادیان است
به قلم حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر سید حسن اسلامی اردکانی
فیلسوفان دوچرخه‌سوار

عید غدیر خم، عید الله الاکبر است

تاریخ انتشار: 1399/05/16

عید غدیر خم، عید الله الاکبر است

عید غدیر خم مهم‌ترین عید اسلام و شیعه است. چراکه در این روز تکلیف آحاد مردم در امر ولایت و سرپرستی و اطاعت‌پذیری از خدا و رسول او و اولیاء و مؤمنین و ائمه طاهرین و جانشینان آنان مشخص شده است.

حجت‌الاسلام والمسلمین عباس محمدیان مشاور امور فرهنگی دانشگاه ادیان و مذاهب در گفت‌وگویی ضمن تبریک عید سعید غدیر خم، به تشریح زوایایی از این عید بزرگ الهی پرداخت و گفت: در ماه ذی‌الحجه مناسبت‌های اسلامی بسیاری وجود دارد که معروف‌ترین و شاخص‌ترین آن‌ها، عید قربان، عید غدیر و مراسم حج ابراهیمی است. اما در دیگر ایام این ماه شریف نیز مناسبت‌های گوناگون و اعمال و مستحبات مختلفی وارد شده است. به‌خصوص دهه اول این ماه که به ایام معدودات مشهور است و برای آشنایی با فضیلت و اعمال این ایام می‌توان به کتاب شریف مفاتیح الجنان مرحوم شیخ عباس قمی مراجعه کرد.

وی افزود: عید غدیر خم مهم‌ترین عید اسلام و شیعه است. چراکه در این روز تکلیف آحاد مردم در امر ولایت و سرپرستی و اطاعت‌پذیری از خدا و رسول او و اولیاء و مؤمنین و ائمه طاهرین و جانشینان آنان مشخص شده است و هیچ‌گونه ابهامی در آن نیست.

مشاور امور فرهنگی دانشگاه ادیان و مذاهب گفت: واقعه غدیر و روز معرفی علی بن ابی‌طالب (ع) توسط شخص رسول خدا(ص) به عنوان جانشین و خلیفه و امام بعد از خودش به امر الهی، بسیار درس‌آموز بوده و نکات فراوانی را حضرت در خطبه و سخنی که در آن ایراد فرموده است، وجود داشته است مانند:

1. اهمیت تعیین جانشین و خلیفه بعد از خود؛

2. ذکر امامت 12 امام معصوم تا حضرت ولی عصر به کرات؛

3. وجوب اطاعت از خدا و رسول (ص) و ممنوعیت مخالفت با آن‌ها؛

4. تصریح به اولیت‌ها و اصل و فرع در موضوعات مربوط به دین و ایمان؛

5. وجوب و تأکید بر رعایت و پای‌بندی به ثقل اکبر قرآن و اهل‌بیت(ع) در حدیث ثقلین که در این ایام بوده است.

6. عبرت‌آموزی از تاریخ در جهت حفظ و صیانت از سنت و سیره تا مرز فداکاری و شهادت (والله یعصمک من الناس)

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدیان هم‌چنین گفت: از واقعه غدیر در تاریخ اسلام به عنوان عید الله الاکبر یعنی عید بزرگ اسلام یاد شده است و این را می‌توان از آیه شریفه‌ای که در این روز نازل شده است، و خطبه بلیغ و روشنگرانه حضرت دریافت.

وی در پایان گفت: در فضیلت و اهمیت این روز در حدیث ابن نصر بزنطی آمده که از حضرت امام رضا(ع) نقل شده که فرمود: به درستی که خداوند در این روز می‌آمرزد از هر مرد مؤمن و زن مؤمنه، گناه شصت سال ایشان را و در این روز آزاد می‌کند از آتش جهنم دو برابر آن‌چه آزاده کرده است در ماه مبارک رمضان و شب قدر و شب فطر. و یک درهم که در این روز به برادران مؤمن بدهی، برابر است با هزار درهم که در اوقات دیگر بدهی. و احسان کن در این روز به برادران مؤمن خود و شاد گردان هر مرد و زن مؤمنه را. به خدا قسم که اگر مردم فضیلت این روز را چنان‌که باید، بدانند، هرآینه هر روز ده مرتبه ملائکه با ایشان مصافحه می‌کنند.

برچسب ها : عید غدیر خم, عباس محمدیان

دانشکده رسانه و ارتباطات