امروز برای شهدا وقت نداریم؛
اصفهان مرکز گفت‌وگوی ادیان می‌شود
به قلم علی بدیع دانشجوی مدیریت رسانه و ارتباطات؛
سردار را آن‌طور که بود باید شناخت و معرفی کرد
از سوی مؤسسه آموزش عالی هنر و اندیشه اسلامی:
پذیرش دانشجوی کارشناسی در رشته‌های هنر
به قلم محمدحسین شیخ‌شعاعی؛
ما و دو پاپ
در فهرست نامزدهای نهایی جایزه کتاب سال قرار گرفت:
«اسلام نص‌گرا: تاریخ و عقاید اخباریان شیعه»

عوامل درونی عرفی‌شدگی در کاتولیک و تشیع

تاریخ انتشار: 1398/10/08

عوامل درونی عرفی‌شدگی در کاتولیک و تشیع

جلسه دفاع از رساله دکتری دانشجو افسانه فهیمی با عنوان «عوامل درونی عرفی‌شدگی در کاتولیک و تشیع (با تأکید بر عرفی‌شدگی و قدسی‌سازی تألیفی) روز یکشنبه هشتم دی‌ماه 1398 در سالن کنفرانس شهید بهشتی دانشگاه ادیان و مذاهب برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه، در جلسه دفاع از رساله دکتری دانشجو افسانه فهیمی با عنوان «عوامل درونی عرفی‌شدگی در کاتولیک و تشیع (با تأکید بر عرفی‌شدگی و قدسی‌سازی تألیفی)، دکتر قربان علمی به عنوان استاد راهنما، دکتر الله‌کرم کرمی‌پور و دکتر حسین سلیمانی به عنوان استادان مشاور و حجج اسلام دکتر حمیدرضا شریعتمداری، دکتر مهراب صادق‌نیا و دکتر باقر طالبی دارابی به عنوان استادان داور حضور داشتند.

در چکیده این رساله آمده است:

عوامل مختلفی در وقوع فرآیند عرفی‌شدگی در مسیحیت و اسلام دخیل بوده‌اند که به طور کلی به دو دسته عوامل بیرونی و عوامل درون‌دینی قابل تقسیم‌اند. در این میان نقش عوامل درون‌دینی هم‌چون عوامل بیرونی دخیل در فرآیند عرفی‌شدگی، مهم و تعیین‌کننده بوده است.ذیل عوامل درون دینی، سه عامل الف) پیش‌زمینه‌های تاریخی- موروثی ب) کتاب مقدسی - الهیاتی و ج) نهاد دین در ظهور و ادامه فرآیند عرفی‌شدگی در هر دو مذهب نقش تعیین‌کننده داشته و مهم‌ترین عوامل درونی در وقوع عرفی‌شدگی در هر دو مذهب بوده‌اند. این تحقیق با متمرکز شدن به عوامل درون‌دینی در وقوع عرفی‌شدگی، شفاف ساختن بسترهای وقوع آن و اشاره به بزنگاه‌هایی که در آن قدسی‌های تألیفی مجال ظهور یافته‌اند، در پی  برجسته کردن نقش عوامل درون‌دینی در وقوع عرفی‌شدگی در آیین کاتولیک و تشیع است. نتیجه این تحقیق  گویای این است که در میان عوامل  فوق، نهاد دین نقش مهم‌تری در دین‌زدگی و واگرایی دینی و مطالبه جانشینی نهاد‌های عرفی به جای نهاد‌های دینی در قلمروهای مختلف عرفی از جمله حکومت، اقتصاد و آموزش و مطالبه خصوصی شدن و به انزوا رفتن دین داشته‌اند. در این تحقیق با طرح مفهوم قدسی‌سازی تألیفی به نقش مهم این عامل در عرفی‌شدگی در کاتولیسیسم و تشیع تأکید شده  و وقوع این عامل از مهم‌ترین عوامل مشترک در عرفی‌شدگی هر دو مذهب  معرفی گردیده است. در نگارش این تحقیق از روش توصیفی- تحلیلی و با استفاده از منابع اغلب کتابخانه‌ای استفاده شده است.

برچسب ها : رساله, دکتری, کاتولیک, تشیع, دانشگاه ادیان و مذاهب, افسانه فهیمی