طی حکمی از سوی رهبر معظم انقلاب صورت گرفت؛
انتصاب عضو هیئت امنای دانشگاه به دبیرکلی مجمع تقریب مذاهب
به مناسبت روز وحدت حوزه و دانشگاه برگزار می شود؛
وحدت حوزه و دانشگاه از منظر بیانیه گام دوم
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی:
گاهی اوقات سیاست های کلان برنامه عمل ندارد
در جدیدترین شماره از نشریه هفت‌آسمان انجام شد؛
بررسی آیه «وَ مَا کنَّا مُعَذِّبِینَ» از دیدگاه علمای مذاهب
در حاشیه نشست «بررسی مسائل و اولویت‌های حوزه زنان و خانواده کشور»
دیدار عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با ریاست دانشگاه
دکتر شریعتمداری در گفتگو با شفقنا؛
پژوهش های ما نیازمحور نیست

بررسی تطبیقی عرفان عملی اسلامی و مسیحیت ارتدوکس

تاریخ انتشار: 1398/07/11

بررسی تطبیقی عرفان عملی اسلامی و مسیحیت ارتدوکس

جلسه دفاع از رساله دکتری دانشجو طیبه سادات طبایی با عنوان «بررسی تطبیقی عرفان عملی اسلامی و مسیحیت ارتدوکس بر پایه دو متن رساله سیر و سلوک سید بحرالعلوم و فیلوکالیا» روز پنجشنبه 11 مهرماه 1398 در سالن امام موسی صدر دانشگاه ادیان و مذاهب برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه، در جلسه دفاع از رساله دکتری دانشجو طیبه سادات طبایی با عنوان «بررسی تطبیقی عرفان عملی اسلامی و مسیحیت ارتدوکس بر پایه دو متن رساله سیر و سلوک سید بحرالعلوم و فیلوکالیا»، دکتر یوسف دانشور و حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر رضا الهی‌منش به عنوان استادان راهنما، حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر مرتضی کربلایی به عنوان استاد مشاور و حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر الیاس عارف‌زاده، دکتر اصغر نوروزی و دکتر علی آقانوری به عنوان استادان داور حضور داشتند.

در چکیده این رساله آمده است:

عرفان عملی به تبیین مسائل و راه‌کارهای سیر و سلوک یعنی مسیر رسیدن به خدا می‌پردازد. در باب عرفان عملی اسلامی و مسیحیت ارتدوکس نه تنها کاری به صورت مقایسه‌ای بلکه به صورت مجزا نیز صورت نگرفته است. با توجه به رواج معنویت‌های غیردینی، این تحقیق ضروری به نظر می‌رسید. این رساله برای این مقایسه از اسلام رساله سیر و سلوک منسوب به بحرالعلوم و از مسیحیت ارتدوکس، کتاب فیلوکالیا را برگزیده و در سه بخش مسئله، راه‌کار و غایت به بررسی نظام اندیشه این دو کتاب پرداخته است‌. نتیجه بررسی‌ها شباهت‌های معناداری در عرفان عملی این دو دین را به اثبات می‌رساند که با وجود تفاوت در پاره‌ای جزئیات در کلیت خود مطابق و هم‌راستا و هم‌روش هستند. بیشترین شباهت در این دو عرفان در زمینه ذکر (به تعبیر اسلامی) و نیایش عیسی (به تعبیر مسیحی) دیده می‌شود. ذکر یا نیایش را می‌توان به طور خلاصه در تکرار کلامی، ذهنی یا قلبی مفهوم یا صورتی خاص خلاصه کرد که به تدریج سالک را به مرحله فراغت و سکون قلبی و به تعبیر اسلامیِ آن، به حالت کامل نفی خواطر می‌رساند.

برچسب ها : طیبه سادات طبایی, مسیحیت, ارتدوکس, رساله, دکتری, عرفان, دانشگاه ادیان و مذاهب, دانشکده عرفان