طی حکمی از سوی رهبر معظم انقلاب صورت گرفت؛
انتصاب عضو هیئت امنای دانشگاه به دبیرکلی مجمع تقریب مذاهب
به مناسبت روز وحدت حوزه و دانشگاه برگزار می شود؛
وحدت حوزه و دانشگاه از منظر بیانیه گام دوم
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی:
گاهی اوقات سیاست های کلان برنامه عمل ندارد
در جدیدترین شماره از نشریه هفت‌آسمان انجام شد؛
بررسی آیه «وَ مَا کنَّا مُعَذِّبِینَ» از دیدگاه علمای مذاهب
در حاشیه نشست «بررسی مسائل و اولویت‌های حوزه زنان و خانواده کشور»
دیدار عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با ریاست دانشگاه
دکتر شریعتمداری در گفتگو با شفقنا؛
پژوهش های ما نیازمحور نیست

بررسی مبانی فکری سلفیه جهادی در حوزه امنیتی ـ دفاعی

تاریخ انتشار: 1398/06/27

بررسی مبانی فکری سلفیه جهادی در حوزه امنیتی ـ دفاعی

جلسه دفاع از رساله دکتری دانشجو محمدعلی نیازی با عنوان «بررسی مبانی فکری سلفیه جهادی در حوزه امنیتی ـ دفاعی» روز چهارشنبه 27 شهریور 1398 در سالن شهید بهشتی دانشگاه ادیان و مذاهب برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه، در جلسه دفاع از رساله دکتری دانشجو محمدعلی نیازی با عنوان «بررسی مبانی فکری سلفیه جهادی در حوزه امنیتی ـ دفاعی»، حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر مهدی فرمانیان و دکتر عباسعلی فرزندی به عنوان استادان راهنما، و دکتر قاسم صفری و دکتر الله‌بخش روش‌روان به عنوان استادان مشاور و دکتر محمدهادی فلاح‌زاده، دکتر محمد معینی‌فر و دکتر مرتضی شیرودی به عنوان استادان داور حضور داشتند.

در چکیده این رساله آمده است:

این رساله با هدف تفکیک جریان فکری سلفیه جهادی از دیگر جریان‌های اسلامی و تبیین مبانی فکری، اصول فکری و مؤلفه‌های فکری سلفیه جهادی در حوزه امنیتی ـ دفاعی و بررسی بستر شکل‌گیری این جریان فکری و بررسی ابعاد فکری آن تدوین شده است. روش گردآوری داده‌ و ابزارهای این رساله به اعتبار ماهیت، توصیفی ـ تحلیلی است. روش این تحقیق به لحاظ هدف تحقیق، کاربردی و توسعه‌ای و به اعتبار جمع‌آوری اطلاعات از نوع کتابخانه‌ای و بررسی کتاب­ها، مقاله‌ها، پایان‌نامه‌ها و ... است و برای تحلیل داده‌ها از تکنیک تحلیل محتوا بهره جسته است.

تبیین و تفکیک مبانی و اصول و مؤلفه‌ها و شاخصه‌های فکری سلفیه جهادی در حوزه امنیتی دفاعی و تعیین رابطه هریک از آن‌ها از یافته‌های این رساله می‌باشد.

از نتایج پژوهش می­توان به تبیین مبانی فکری سلفیه جهادی، توحیدمحوری، رد عقلانیت، ظاهرگرایی، تبیین اصول فکری، اصل حاکمیت، اصل جهاد، اصل تکفیر، اصل تحفظ بر سلف و تبیین مؤلفه­ها مربوطه سلفیه جهادی، جاهلیت، طاغوت، انحصار در حقانیت، شاخصه فکری ولاء و براء و خلافت، و شاخصه­های مرتبط با مؤلفه‌ها اشاره کرد. الگوی متناسب با این جریان فکری تبیین شده و ارتباط مبانی، اصول و شاخص‌ها مشخص شده است. پیامدهای هر یک از مبانی، اصول و مؤلفه‌های سلفیه جهادی در حوزه امنیت و دفاع  و راهبر دفاعی آن‌ها نیز مورد بررسی قرار گرفته است.

برچسب ها : محمدعلی نیازی, سلفیه, رساله, دکتری, دانشگاه ادیان و مذاهب