طی حکمی از سوی رهبر معظم انقلاب صورت گرفت؛
انتصاب عضو هیئت امنای دانشگاه به دبیرکلی مجمع تقریب مذاهب
به مناسبت روز وحدت حوزه و دانشگاه برگزار می شود؛
وحدت حوزه و دانشگاه از منظر بیانیه گام دوم
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی:
گاهی اوقات سیاست های کلان برنامه عمل ندارد
در جدیدترین شماره از نشریه هفت‌آسمان انجام شد؛
بررسی آیه «وَ مَا کنَّا مُعَذِّبِینَ» از دیدگاه علمای مذاهب
در حاشیه نشست «بررسی مسائل و اولویت‌های حوزه زنان و خانواده کشور»
دیدار عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با ریاست دانشگاه
دکتر شریعتمداری در گفتگو با شفقنا؛
پژوهش های ما نیازمحور نیست

تاریخ انتشار: 1398/06/27

جلسه دفاع از رساله دکتری دانشجو یونس احمدی با عنوان «تأثیر بافت بر مطالعات آکادمیک دین در ایران، مورد پژوهشی دانشگاه ادیان و مذاهب قم» روز چهارشنبه 27 شهریورماه 1398 در سالن شهید بهشتی دانشگاه ادیان و مذاهب برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه، در جلسه دفاع از رساله دکتری دانشجو یونس احمدی با عنوان «تأثیر بافت بر مطالعات آکادمیک دین در ایران، مورد پژوهشی دانشگاه ادیان و مذاهب قم»، حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر باقر طالبی دارابی به عنوان استاد راهنما، دکتر الله‌کرم کرمی‌پور به عنوان استاد مشاور و دکتر حسن محدثی، حجت‌الاسلام والمسلمین مهراب صادق‌نیا و سرکار خانم دکتر فاطمه توفیقی به عنوان استادان داور حضور داشتند.

در چکیده این پایان‌نامه آمده است:

دین عنصر مهم انسانی است که با روند تحولات ذهنی بشر متحول شده است. به لحاظ تاریخی پژوهش‌های مرتبط با دین دارای قدمتی هم‌پای خود دین است. نظام‌مند بودن، روش‌مندی و بی‌طرفی از شاخص‌هایی است که در سیر تاریخی به پژوهش‌های دین اضافه شده است و در طی قریب به دو قرن اخیر مطالعات آکادمیک دین را به عنوان یک حوزه جدید مطالعاتی پدید آورده است. به عبارتی آن سیر تاریخی، اکنون به مرحله‌ای از دین‌پژوهی علمی و یا متودولوژیکال رسیده است. از سوی دیگر این نوع فعالیت پژوهشی در حوزه دین روی‌کردی غربی و مبتنی بر نیازهای اجتماعی آن‌ها محسوب می‌شود که برای دست‌یابی به شناخت جامعی از آن، داشتن چشم‌اندازی از سیر تحولات مطالعات دین در غرب یک ضرورت است. شواهد نشان می‌دهد مطالعات آکادمیک دین به عنوان یک دانش روش‌مند هم از پشتیبانی یک نظام فلسفی بهره‌مند می‌باشند و هم در محیط‌های اجتماعی ساخت و بازساخت می‌شوند. به این ترتیب به نظر می‌رسد باید کنش و واکنش‌های ساختارهای آکادمیک و علمی مطالعات ادیان را در بافت‌های پیرامونی در نظر گرفت و به‌خوبی آن‌ها را رصد کرد. شناخت میزان این تأثیر در بخش‌های مختلف این مطالعات، بخش مهمی از این دانش محسوب می‌شود. «حضور پررنگ دینی» و «نگاه قدرتمند علمی» در «یک جامعه هدف» به عنوان سه مؤلفه اصلی از شرایط اولیه شکل‌گیری دانش مطالعه آکادمیک ادیان است. هر کجا و میان هر قوم و ملتی از این نوع دانش‌ها رواج یافت و به سطوح متعالی خویش یعنی سطح نهادی دست یافت، نشان می‌دهد اتفاق مهمی در حوزه مطالعات آکادمیک دین در حال شکل‌گیری است.

برچسب ها : یونس احمدی, دانشگاه ادیان و مذاهب, رساله, دکتری