به قلم دانشجوی دکتری دانشگاه ادیان و مذاهب؛
کتاب «من محروم نیستم» منتشر شد
حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر محمدحسین نواب:
هنر در طول تاریخ در بستر حوزه‌های علمیه رشد کرده است
دکتر سیدحامد علیزاده موسوی در کفتگو با ایکنا؛
بیان ۳ دیدگاه درباره رابطه قرآن و متون مقدس
حجت‌الاسلام والمسلمین عباس محمدیان مشاور فرهنگی دانشگاه ادیان و مذاهب:
بی‌حجابی ره‌آورد غرب است و تعبیر حجاب اجباری غلط است
دکتر سید علی موسوی نژاد در گفتگو با شفقنا؛
موضع نیروهای مردمی و انصارالله در یمن تقویت شده است
حجت‌الاسلام والمسلمین سید ابوالحسن نواب:
همکاری علمی در جنوب شرق کشور از اهداف دانشگاه ادیان است

ارتحال آیت‌الله محسنی ثلمه‌ای بر پیکره اسلام است

تاریخ انتشار: 1398/05/10

ارتحال آیت‌الله محسنی ثلمه‌ای بر پیکره اسلام است

آن فقیه روشن‌ضمیر از راه گفت‌وگو و تعامل سیاسی و مذهبی برای شیعیان که در افغانستان واجد اکثریت نیستند، دستاوردهایی را به ارمغان آورد که چه بسا با ده‌ها سال مبارزه مسلحانه یا معارضه سیاسی، دست یافتنی نبودند.

حجت‌الاسلام والمسلمین سید ابوالحسن نواب رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب در پی ارتحال فقیه عالی‌قدر حضرت آیت‌الله «آصف محسنی» پیام تسلیتی صادر کرد.

متن پیام به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم

إِذَا مَاتَ اَلْمُؤْمِنُ اَلْفَقِيهُ ثُلِمَ فِي اَلْإِسْلاَمِ ثُلْمَةٌ لاَ يَسُدُّهَا شَيْءٌ

ارتحال عالم ربانی و فقیه روشن‌ضمیر، آیت‌الله آصف محسنی را به‌حق باید ثلمه‌ای پرناشدنی بر پیکره اسلام، و فاجعه‌ای جبران‌ناپذیر برای شیعیان افغانستان و بلکه همه مسلمانانِ تشنه اصلاح و مدارا دانست.

عالِمی که هم سردار میدان مبارزه با استکبار و استبداد بود و هم از پیشگامان اصلاح اندیشه دینی. او مبارزه را فقط در قالب درگیری و منازعه نمی‌دید. هم‌او از راه گفت‌وگو و تعامل سیاسی و مذهبی برای شیعیان که در افغانستان واجد اکثریت نیستند، دستاوردهایی را به ارمغان آورد که چه‌بسا با ده‌ها سال مبارزه مسلحانه یا معارضه سیاسی، دست‌یافتنی نبودند.

او فقیهی بود در بالاترین سطوح علمی و با تألیفات ارزشمند فراوان که اهداف والای اسلامی را فقط از راه تقریب مذهبی و هم‌گرایی سیاسی دست‌یافتنی می‌دانست و می‌جست.

او با تواضع مثال‌زدنی و خلق و خوی مردمی‌اش، نمونه والایی از مرجعیت سنتی و در عین حال، نوگرا، و فقاهتی انقلابی و در عین حال، مسالمت‌جو را برای ما به ودیعت گذاشت.

دانشگاه ادیان و مذاهب که در تعامل و ارتباط مستمر با این فقیه فرزانه بود و افتخار انتشار برخی از آثار ایشان از جمله،‌ موسوعه «الاحادیث المعتبره» را یافت، عروج این فقیه دردآشنا را به جهان اسلام و حوزه‌های علمیه، به‌ویژه به ملت مسلمان افغانستان تعزیت گفته، امیدوار و بلکه مطمئن است که شاگردان و مریدان بی‌شمار ایشان ره‌پوی مسیر و مسار درخشان حضرت ایشان خواهند بود.

سید ابوالحسن نواب

رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب