با حضور استادان دانشگاه ادیان و مذاهب
گزارشی از دوره آشنایی با ادیان
حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر مصطفی جعفرطیاری قائم‌مقام ریاست دانشگاه:
شیعه و سنی باید به سمت تأسیس تمدن نوین اسلامی حرکت کنند
جلسه دفاع از پایان‌نامه کارشناسی ارشد برگزار شد:
عفو از منظر اخلاق اسلامی
طی حکمی از سوی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری؛
دکتر اسلامی به عضویت در کارگروه وزارتی اخلاق در پژوهش منصوب شد

نیازمند رفاه و تمرکز توأم با آرامش برای اهل خبر و رسانه هستیم

تاریخ انتشار: 1398/05/17

نیازمند رفاه و تمرکز توأم با آرامش برای اهل خبر و رسانه هستیم

مشاور رسانهای رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب معتقد است: اگر شفافسازی و آگاهیبخشی از جانب رسانهها و یا خبرنگاران ما دچار نوسان شود، افکار عمومی در دام رسانههای معاند قرار میگیرد؛ لذا باید تلاش کنیم با فراهم کردن رفاه و آسایش و نیز تمرکز توأم با آرامش برای اهل خبر و رسانه، ضروریات جریان رسانهای کشور را بهبود ببخشیم.

مشاور رسانه‌ای رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب به مناسبت روز خبرنگار در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار داشت: روز خبرنگار فرصتی است تا به برکت خون شهیدان بزرگوار و اهل قلمی چون محمود صارمی عزیز، از قشر فرهیخته‌ای یاد کنیم که با وجود در اختیار داشتن رسانه و بوق تبلیغاتی، برای خود چیزی نخواسته و همواره تلاش کرده و می‌کند تا زبان گویای جامعه پیرامون خود برای دست‌یابی به حقایق باشد.

وی گفت: یکی از نقدهایی که بنده به مسئولین دارم، این است که علی‌رغم اطلاع از جایگاه و شأن خبرنگار، در فرایند مأموریت‌ها و مسئولیت‌های خود نسبت به این قشر فرهیخته، اگر نگوییم بی‌اعتنا، اما کم‌لطف‌اند و این مهم در طول سال و نحوه مواجهه با این قشر خدوم و زحمت‌کش به‌خوبی قابل لمس و حس است.

مدیر ارتباطات ستاد همکاری‌های حوزه و آموزش و پرورش افزود: اگر نگاهی به قرآن و سیره اهل‌بیت علیهم السلام داشته باشیم، خواهیم دید خداوند در قرآن به بندگان و امت پیامبر امر می‌فرماید در نشر اخبار مواظب باشید و نهایت دقت را داشته باشید، (آیه ۹ سوره نساء و نیز آیه ۷۰ سوره احزاب) حکایت از آن دارد که باید قول سدید، محکم و با پایه و اساس را در بین مردم نشر و ترویج داد، آن‌جا که می‌فرماید: «فَلْیَتَّقُوا اللَّهَ وَ لْیَقُولُوا قَوْلاً سَدیداْ (نساء/۹) و «یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَ قُولُوا قَوْلاً سَدیداً (احزاب/۷۰).

این فعال رسانه‌ای یادآور شد: گرچه تأکیدات خداوند، رسالت گویندگان و نشردهندگان و راویان را مورد توجه قرار داده است، اما نباید از این نکته غافل باشیم که یکی از وظایف مسئولین، فراهم کردن زمینه گفتن قول سدید و به تعبیر ما، قول محکم است. بنابراین جامعه خبری باید احساس کند که می‌تواند قول محکم را بدون در نظر گرفتن ملاحظات افراد و یا گروه‌های سیاسی و نیز مسئولین اجرایی بیان کند و اتفاقاً به لحاظ آگاهی‌بخشی باید مورد تشویق و تفقد مسئولین قرار گیرد.

دلفانی خاطرنشان ساخت: فراموش نکنیم اگر شفاف‌سازی و آگاهی‌بخشی از جانب رسانه‌ها و یا خبرنگاران ما دچار نوسان شود، افکار عمومی در دام رسانه‌های معاند قرار می‌گیرد. لذا باید تلاش کنیم با فراهم کردن رفاه و آسایش و نیز تمرکز توأم با آرامش برای اهل خبر و رسانه، ضروریات جریان رسانه‌ای کشور را بهبود بخشیم .

وی با بیان برخی از ضروریات روز در جریان رسانه‌ای کشور گفت: یکی از این ضروریات امروز ما که از رسالت‌های خطیر خبرنگاران بصیر می‌باشد، افزایش سواد رسانه‌ای و آگاهی‌بخشی جامعه است. زیرا در جامعه امروز بحث اطلاع‌رسانی و آگاهی‌بخشی، اهمیت متفاوتی دارد.

سردبیر فصلنامه حلقه وصل گفت: معمولاً اطلاع‌رسانی به شکل جریان غالب روزمره و نیاز اصلی در جامعه مدرن شهری از الزامات اولیه شهروندی محسوب شده و بخشی از بازخورد عینی جامعه را تأمین می‌کند و این روند هم‌چنان به صورت روتین وجود دارد.

وی افزود: اما آن روی سکه اطلاع‌رسانی، آگاهی‌بخشی به عنوان راه‌کار افزایش ضریب سلامت فکری و مقابله با سموم اجتماعی، سیاسی و فرهنگی، برنامه‌ریزی شده از سوی جریان‌های معاند است که ضامن حیات فکری جامعه می‌شود.

این کارشناس رسانه افزود: افزایش ضریب سلامت فکری می‌تواند در سه قالب، مقابله با تروریسم سایبری، ایجاد امید در بطن جامعه و ایمن‌سازی در مقابل شایعات و محتوای ناسالم در فضای رسانه با بالا بردن سواد رسانه‌ای شکل گیرد.

وی خاطرنشان ساخت: ایجاد یک سازوکار مناسب برای محتوای ارائه شده به جامعه مخاطب، بخشی از وظیفه حیاتی خبر و خبرنگار در ساختاری است که بصورت عامدانه و تخصصی از سوی جریان دشمن مورد حمله قرار گرفته است.

دلفانی افزود: شاید در نگاه اول جریان‌های محتوایی در بستر اطلاع‌رسانی جامعه برای مخاطب عام، از یکدیگر قابل تفکیک نباشند، اما با بررسی دقیق می‌توان به اهداف مورد استفاده گروه‌های راهبردی جنگ نرم دست یافت که ساختارهایی چون شبهه‌افکنی، ایجاد تضاد، بی‌اعتمادی و … را به ذهن کاربر تزریق می‌کنند.

برچسب ها : مشاور رسانه ای, رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب, کریم دلفانی, روز خبرنگار