یادداشتی از دکتر طالبی دارابی؛
مفهوم «ظریف» قدرت معنایی!
حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر الهی‌منش:
تمام عبادات از جمله زیارت اربعین دارای اسرار هستند
قابل توجه اعضای هیئت علمی و دانشجویان؛
سفر علمی به شهر قونیه برگزار می‌شود
نشست معرفی و نقد کتاب «درباره شر» برگزار شد:
موضوع رنج برای الهیات مدرن است/ الهیات عملی برای کاستن از رنج
رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب مطرح کرد:
فتوای رهبری؛ ملاک حل مسائل اجتماعی
حجت‌الاسلام و المسلمین سید ابوالحسن نواب:
همایش اربعین عامل گسترش فرهنگ تشیع است
جلسه دفاع از پایان‌نامه کارشناسی ارشد برگزار شد:
بررسی سلاسل صوفیه معاصر در افغانستان و نقش آن در اجتماع و سیاست

مقدمه تحلیلی و تصحیح شرح الاشارات و التنبیهات ابن‌سینا

تاریخ انتشار: 1398/03/25

مقدمه تحلیلی و تصحیح شرح الاشارات و التنبیهات ابن‌سینا

روز پنجشنبه 23 خردادماه 1398 از نخستین رساله دکتری دانشکده فلسفه با عنوان «مقدمه تحلیلی و تصحیح شرح الاشارات و التنبیهات ابن‌سینا» در سالن امام موسی صدر دفاع شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه، در جلسه دفاع از نخستین رساله دکتری دانشکده فلسفه با عنوان «مقدمه تحلیلی و تصحیح شرح الاشارات و التنبیهات ابن‌سینا» حاصل تلاش دانشجو مرضیه نوری‌صفت، دکتر محمدرسول ملکی به عنوان استاد راهنما، حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر حمیدرضا شریعتمداری به عنوان استاد مشاور و دکتر علی الله‌بداشتی، دکتر محمد سوری و دکتر محمد فضلی به عنوان استادان داور حضور داشتند.

در چکیده این رساله آمده است:

ابن‌کمونه رساله‌ای با عنوان «الأصول و الجُمل في مهمات العلم و العمل» دارد که در آن به شرح الاشارات والتنبیهات ابن‌سینا پرداخته است. از آن‌جا که این شرح یکی از شرح‌های متین و مختصر است، برای ارائه در قالب رساله در «مقطع دکتری» انتخاب و به تحقیق و تصحیح علمی آن پرداخته شد. این رساله که بر پایه دو «نسخه بنیادی و سه نسخه غیربنیادی» به روش گزینشی و مقابله‌ای، تحقیق و تصحیح شده، در سه بخشِ «کلیات، مقدمه و بدنه اصلی رساله» تدوین و تحقیق شده است. در بخش کلیات به مطالب معمول و مرسوم رساله‌ها اشاره شده و سپس در مقدمه به بررسی «احوال، آثار و افکار» ابن‌کمونه پرداخته شده که در قسمت افکار، دو مورد از آرای خاص وی، یعنی «شبهه توحیدیه و حدوث و قدم نفس» به تفصیل تبیین شده است؛ و سرانجام اصل رساله که موضوع آن الاهیات خاص فلسفی است، پس از استنساخ نسخه سین و مقابله آن با نسخه دیگر و سه نسخۀ غیربنیادی، به ویرایش آن پرداخته و ضمن تحقیق و تصحیح، تمام استنادات وی استخراج شده است. برای هرچه علمی‌تر شدن کار تحقیق، موارد دشوار رساله با نگارش تعلیقات توضیحی و گاهی انتقادی، ضمن آسان‌سازی متن، به غنای کار نیز افزوده شده است، و در همین پانوشت‌ها نیز به آرای خاص و تأثیرپذیر شارح نیز اشاره شده است. افزون بر این تصحیح و تحقیق، نخستین تعلیقه بر الاشارات والتنبیهات نیز پس از استنساخ و تصحیح در پانوشت‌ها آمده است.