دفتر همکاری‌های علمی و بین‌المللی برگزار می کند:
سفر علمی ـ فرهنگی به کشورهای آلمان، دانمارک و سوئد
اثری تازه از دکتر نعیمه پور محمدی منتشر شد:
جامعه‌شناسی معلولیت در ایران، از ابعاد اخلاقی تا مشکلات زندگی
دکتر متیو تریه استاد مرکز تحقیقات ملی فرانسه:
دانشگاه ادیان و مذاهب در دنیا منحصر به فرد است
ازسوی دانشکده زبان و فرهنگ ملل اعلام شد:
آغاز دوره‌های تابستانی زبان دانشکده زبان و فرهنگ ملل
دکتر انصاری‌پور در دیدار با تولیت حرم مطهر حضرت زینب(س):
در اروپا نسبت به وهابیت و سلفی‌گری دغدغه ایجاد شده است
رئیس مرکز آموزش‌های الکترونیکی و آزاد دانشگاه ادیان و مذاهب:
دوره‌های کوتاه‌مدت بین‌المللی دانشگاه ادیان و مذاهب گسترش می‌یابد

نشست علمی «درآمدی بر تاریخ بهائیت»

تاریخ انتشار: 1397/10/22

نشست علمی «درآمدی بر تاریخ بهائیت»

نشست علمی «درآمدی بر تاریخ بهائیت» با سخنرانی حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر محمد غفوری‌نژاد روز سه شنبه 18 دی ماه 1397 برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه، حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر محمد غفوری‌نژاد مدیرگروه تاریخ تشیع دانشگاه ادیان و مذاهب در نشست علمی «درآمدی بر تاریخ بهائیت» که به همت بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد، شکل‌گیری مکتب «شیخیه» توسط شیخ احمد احسائی و تمایزات فکری این مکتب با جریان رسمی شیعه اثنی عشری را تشریح و به نقش سید کاظم رشتی جانشین شیخ احمد اشاره کرد.

وی تصریح کرد: مکتب شيخيه، فرقه‌ای منشعب از شيعيان دوازده‌امامی است که بر اساس تعاليم شيخ احمد احسائی در نيمه اول قرن سيزدهم پديد آمد. اساس اين مذهب، مبتني بر تركيب برخی از افکار عرفانی و عقايد غاليان با اخبار آل محمد(علیهم السلام) است. آموزه‌های ويژه بنيان‏گذار اين فرقه، غير از آن‌که مايه انشعاب داخلی فرقه شده، زمينه‌ساز پيدايش دو فرقه منحرف «بابيت» و «بهائيت» نيز شده است.

غفوری‌نژاد با اشاره به جنبش «بابیه» عنوان کرد: تاریخ زندگی علی محمد باب کاملاً روشن است و بر اساس منابع تاریخی، وی به صورت عادی به تحصیل علوم دینی در حوزه‌های شیراز، نجف و کربلا پرداخته است.

این استاد دانشگاه در ادامه به رد ادعای «بابیان» مبنی بر این‌که علی محمد باب دارای علم لدنی است و به هیچ مکتب‌خانه‌ای نرفته، پرداخت.

غفوری‌نژاد به فتنه‌های «بابیان» در کشورهای ایران و عراق اشاره‌ای گذرا کرد و به درگیری‌هایی که بر سر جانشینی او، پس از اعدامش در سن 31 سالگی توسط حاکم تبریز درگرفت، اشاره کر.

مدیرگروه تاریخ تشیع دانشگاه ادیان و مذاهب با بیان این‌که بهائیان با مستمسک قرار دادن شعارهای زیبا هم‌چون وحدت جامعه بشری و ارتقا بخشیدن به جایگاه زنان، به ترویج دین خودساخته حسین علی نوری می‌پردازند، نسبت به ایمن‌سازی جوانان مسلمان در مقابل تبلیغات گسترده پیروان این دین هشدار داد.

گفتنی است، گروه 16 نفره از اساتید دانشگاه‌های بغداد، کربلا و... از کشور عراق ضمن حضور در بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی و بازدید از این مجموعه در این نشست علمی شرکت کردند و در پایان این جلسه به پرسش‌ها و شبهات آنان در خصوص بهائیت پاسخ داده شد.

این نشست به زبان عربی و در تالار شیخ طوسی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد.

برچسب ها : محمد غفوری نژاد, بهائیت