حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر محمد مسجدجامعی:
به سادگی و به زودی رابطه بین ایران و عربستان برقرار نخواهد شد
با همکاری پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی برگزار می‌شود:
کرسی علمی ترویجی «بررسی جایگاه عرفانی اصحاب سر اهل‌بیت(ع)»
یادداشتی از دکتر طالبی دارابی؛
مفهوم «ظریف» قدرت معنایی!
حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر الهی‌منش:
تمام عبادات از جمله زیارت اربعین دارای اسرار هستند
جلسه دفاع از پایان‌نامه کارشناسی ارشد برگزار شد:
ماهیت ایمان از نگاه بوعلی سینا و توماس آکویناس
قابل توجه اعضای هیئت علمی و دانشجویان؛
سفر علمی به شهر قونیه برگزار می‌شود
نشست معرفی و نقد کتاب «درباره شر» برگزار شد:
موضوع رنج برای الهیات مدرن است/ الهیات عملی برای کاستن از رنج

سیاست و جنسیت؛ مطالعه موردی قوه مقننه

تاریخ انتشار: 1397/09/14

سیاست و جنسیت؛ مطالعه موردی قوه مقننه

جلسه دفاع از رساله دکتری دانشجو خدیجه برزگر با عنوان «سیاست و جنسیت؛ مطالعه موردی قوه مقننه (ارزیابی انتقادی قوانین مصوب حوزه زن و خانواده مبتنی بر سیاست­های برنامه‌ای)» روز چهارشنبه 14 آذرماه 1397 برگزار شد.

در چکیده این رساله آمده است:

پژوهش حاضر با هدف مطالعه رابطه سیاست و جنسیت؛ ارزیابی انتقادی قوانین حوزه زن و خانواده مبتنی بر سیاست‌های برنامه‌ای انجام شده است. با استفاده از روش تحلیل محتوا، سیاست‌های برنامه‌های توسعه و قوانین مجلس از دوره سوم تا نهم با کدگذاری باز طبقه‌بندی شده و در کدگذاری داشتن بیشترین قرابت معنایی با دلالت موضوعی هر سیاست و قانون مد نظر قرار گرفته است. گروه‌بندی سیاست‌های مجلس بر اساس سیاست‌های برنامه‌های توسعه در 7 گروه و مقوله‌بندی آنها ذیل چهار طیف و در نهایت انتزاع از سیاست‌ها صورت گرفته است. ابتدا همسویی سیاست‌های مجلس با سیاست‌های برنامه‌های توسعه را بررسی کرده و در مرحله بعد سیاست‌ها غیرهمسو، ناظر به نوع خاص و مغفول شناسایی شدند. در مقوله‌بندی به چهار مقوله اقتصاد، فرهنگ، اجتماع، حقوق، در رابطه دولت و زن و خانواده پرداخته شده است. در مرحله انتزاع، یافته‌های خود را از پژوهش بیان کرده‌ایم. تبیین الگوهای تعامل دولت و خانواده و الگوی متعین در ایران و نقد تبیینی سیاست‌های دولت در حوزه زن و خانواده در مرحله بعد از انتزاع انجام شده است. ارائه راهکارهای کلان هفت‌گانه نسبت به چگونگی تعامل دولت با مسأله زن و خانواده در آخرین بخش پژوهش بیان شده است. مسأله نبودن زن و خانواده به عنوان امر اجتماعی متعین و محقق، تجمیع قوانین پراکنده و جزیره‌ای بی‌توجه به نیازها و آسیب‌های متحول‌شونده، متأثر از التهابات اجتماعی و در برخی موارد مبهم و با قابلیت تفسیر به رأی، زاویه و ماهیت سیاست‌گذاری خانواده و شاید بهتر باشد بگوییم قدرت نسبت به خانواده را در بهترین حالت خاکستری نشان می‌دهد.