حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر محمد انصاری‌پور:
حدیث سلسله الذهب نشانگر ارتباط توحید و امامت است
گزارش حجت‌الاسلام دکتر شریعتمداری از نشست اسلام ـ‌ مسیحیت
از قم تا پادربورن
جلسه دفاع از رساله دکتری برگزار شد:
کنترل اجتماعی از دیدگاه فقه امامیه و شافعیه
جلسه دفاع از پایان‌نامه کارشناسی ارشد برگزار شد:
نظام موضوعات نوپدید فریضه زکات در فقه مذاهب پنج‌گانه
حجت‌الاسلام و المسلمین سید ابوالحسن نواب:
بیشتر اهل‌سنت اندونزی محب اهل‌بیت(ع) هستند
جلسه دفاع از پایان‌نامه کارشناسی ارشد برگزار شد:
ترجمه نیمه دوم از بخش اول کتاب (Code Of Jewish Law)
در پی درگذشت آیت الله العظمی حسینی شاهرودی:
پیام تسلیت رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب

گفت‌وگوی بین ادیان باید از مفهوم اصالت خدا در ادیان ابراهیمی آغاز شود

تاریخ انتشار: 1397/08/27

گفت‌وگوی بین ادیان باید از مفهوم اصالت خدا در ادیان ابراهیمی آغاز شود

به گزارش مرکز اطلاع‌ رسانی همایش بین‌المللی امام رضا(ع) و گفتگوی ادیان، ‌‌حجت‌الاسلام والمسلمین مهراب صادق نیا، در چهارمین نشست از سلسله پیش نشست‌‌های همایش بین المللی امام رضا(ع) و گفت وگوی ادیان که با موضوع «خدا محوری با تاکید بر آموزه‌‌های رضوی»، در دانشگاه ادیان و مذاهب در قم برگزار شد،پیرامون مقاله«تصور خدا در آموزه‌‌های ادیان ابراهیمی با تاکید بر آموزه‌‌های رضوی» گفت: زمانی که ما از خدا در ادیان ابراهیمی سخن می‌گوییم از یک آموزه صحبت نمی‌کنیم، بلکه به کلیت دینداری می‌پردازیم.

وی افزود:‌ مفهوم اطاعت از خدا تا پیش از ادیان ابراهیمی وجود نداشت و فقط بحث پرستش وجود داشت که مشرکین هم به آن پایبند بودند، اما کسی خود را به اطاعت مقید نمی‌دانست.

عضو هیئت علمی دانشگاه ادیان و مذاهب ادامه داد: اکثرا هم برای جلب خیرات طبیعت خدا را پرستش می‌کردند، اما ادیان ابراهیمی اطاعت از خدا را مطرح کردند که برخلاف گذشته، این بحث مطرح شد که انسان‌‌ها باید خود را شبیه خدا بکنند و باید افعال نیک را انجام دهند، چون خداوند متعال آن افعال خیر را انجام داده است و غایت دینداری  به مشابهت انسان به خدابازمی گردد.

وی افزود: در یهودیت ما مفهوم شَخینا به عنوان نزدیک شدن و الصاق به خدا را داریم. در مسیحیت مفهوم تشبیه به مسیح یعنی شبیه شدن به خدا را می‌بینیم و در اسلام نیز مفهوم خلیفه الله را داریم که نمایانگر جایگاه بشر در خلفت الهی است. بنابراین خدا شناسی در ادیان ابراهیمی از رابطه بین پرستشگر و پرستش شونده به رابطه بین اطاعت کننده و اطاعت گر مبدل می‌شود.

‌‌حجت‌الاسلام والمسلمین صادق نیا گفت: اگر خداوند حضرت ابراهیم(ع) را به تعبیر کتاب مقدس پدر امت‌‌ها و به تعبیر قرآن کریم امام مردم معرفی می‌کند، دلیلش اطاعت والا و مشابهت ایشان به خداوند در افعالشان است.

وی بیان داشت: نکته دیگر این است که یکتاپرستی جایگزین یکی پرستی شد. در ادیان ابراهیمی خداوند غیور است و «ذنب لا یغفر» در قرآن کریم و کتاب مقدس هم شرک معرفی شده است.

این استاد دانشگاه ادیان در ادامه بیان کرد: در ادیان ابراهیمی هیچ چیزی اصالت ندارد؛ مگر اینکه بتواند خود را به خدا مستند کند. حتی انبیا و کتب آسمانی هم اصالتی نخواهند داشت، مگر اینکه ارتباط خود را با خدا اثبات کنند. تلاش همه پیامبران این بود که جهان را به اصالت بازگردانند.

وی افزود: مناظره امام رضا علیه السلام مناظره‌ای  بر سر اصالت تصویری که مسیحیان از حضرت عیسی ساخته اند است،‌ اگر قرار است هر گفت وگویی بین ادیان شکل بگیرد باید از مفهوم اصالت خدا در ادیان ابراهیمی آغاز شود.

برچسب ها : مهراب صادق‌نیا, امام رضا و گفتگوی ادیان, خداباوری در ادیان