سیدحسن اسلامی در پیش نشست همایش امام رضا و گفتگوی ادیان:
بنابر روایات مناظره مقبول است اما پسندیده نیست
صادق‌نیا در پیش‌نشست همایش امام رضا و گفتگوی ادیان
گفت‌وگوی بین ادیان باید از مفهوم اصالت خدا در ادیان ابراهیمی آغاز شود
فرمانیان در دومین همایش علمی سیره امام رضا(ع) آموزه‌ها و کارکردها
امام رضا(ع) تعامل نیکو و سازنده‌ای در تقریب مذاهب با اهل سنت داشت
در دیدار رئیس دانشگاه ادیان مذاهب با مدیر حوزه‌‌های علمیه:
تفاهم‌نامه همکاری دانشگاه ادیان و مذاهب و حوزه علمیه به امضا رسید
با موضوع «خدامحوری در ادیان با تأکید بر آموزه‌های رضوی»
چهارمین پیش‌نشست همایش بین‌المللی «امام رضا(ع) و گفت‌وگوی ادیان» برگزار شد
پیش‌نشست همایش «امام رضا(ع) و گفت‌وگوی ادیان» در دانشگاه ادیان و مذاهب:
«خدامحوری در ادیان با تأکید بر آموزه‌های رضوی»
دانشگاه ادیان و مذاهب با همکاری بنیاد پژوهش‌های آستان قدس برگزار می‌کند:
نشست علمی «سیره امام رضا(ع)؛ آموزه‌ها و کارکردها»

فرصت‌ها و چالش‌های طریقت‌های صوفیه اهل‌سنت معاصر پاکستان در جهت تقریب با تشیع

تاریخ انتشار: 1397/07/26

فرصت‌ها و چالش‌های طریقت‌های صوفیه اهل‌سنت معاصر پاکستان در جهت تقریب با تشیع

جلسه دفاع از رساله دکتری دانشجو محمد بهزاد با عنوان «فرصت‌ها و چالش‌های طریقت‌های صوفیه اهل‌سنت معاصر پاکستان در جهت تقریب با تشیع» روز شنبه 26 مهرماه 1397 برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه، در جلسه دفاع از رساله دکتری دانشجو محمد بهزاد با عنوان «فرصت‌ها و چالش‌های طریقت‌های صوفیه اهل‌سنت معاصر پاکستان در جهت تقریب با تشیع»، دکتر علیرضا ابراهیم به عنوان استاد راهنما، دکتر تقی صادقی و حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر مهدی فرمانیان به عنوان استادان مشاور و دکتر علی آقانوری، دکتر محمدجواد وزیری و حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر مرتضی کربلایی به عنوان استادان داور حضور داشتند.

در چکیده این رساله آمده است:

افراط­گرایی و خشونت از جمله آسیب­های جدی است که باعث گسست میان کشورهای اسلامی شده و افزون بر دشوار ساختنِ هم‌زیستی، سرمایه­های اقتصادی و فرهنگی را نیز به نابودی می­کشاند. در این بین، پاکستان به عنوان دومین کشور پرجمعیت اسلامی که سابقة تعامل پنج هزار ساله تمدنی با ایران دارد، مدت­هاست که از تفرقة مذهبی رنج می برد و این امر، بر روابط سازندة آن با همسایة غربی­اش، ایران، هم تأثیر منفی نهاده است. با توجه به گرایش­ها و ویژگی­های تشیع ایرانی و تسنن صوفیانة پاکستان، به نظر می­رسد که یکی از راه­های تقریب و وحدت، همانا توجه بیشتر به باورها و سنن مشابه و مشترک در منطقه و خصوصاً محوریت اهل‌بیت(ع) است که هم در تشیع و هم در تصوف این مناطق وجود دارد. تأکید سلاسل صوفیه بر اتصال خرقة خویش به اشخاصی از اهل‌بیت(ع)، توسل به ایشان، زیارت قبور سادات و اولیاء، و ... نشان از ظرفیت تقریب فراوان محبت اهل‌بیت(ع) در بین تمامی فرق دارد. بریلویه جماعت اصلی صوفیه پاکستان است که دارای ظرفیت­های خاص برای ارتباط با تشیع هستند. در این مقاله راهبردهای بهره‌گیری از ظرفیت محبت به اهل‌بیت(ع)، گرایش های صوفیانه آنان، رویکرد ضد تکفیری و وهابیت ستیز و ظرفیت دیپلماسی علمی حوزوی و دینی بریلوی ها به همراه راهکارهای عملی تحقق آن ها که حاصل تعاملات و مشاهدات  نزدیک میدانی با جامعه هدف بوده، مورد توجه قرار گرفته است.