«ساحل نیروانه، شرح سوتره دل» منتشر شد

تاریخ انتشار: 1397/07/12

«ساحل نیروانه، شرح سوتره دل» منتشر شد

کتاب «ساحل نیروانه شرح سوتره دل (متن بودایی مهابانه بر اساس تفسیرهای هندی و تبتی)» نوشته علیرضا شجاعی استاد دانشگاه ادیان و مذاهب با همکاری انتشارات دانشگاه ادیان و مذاهب و انتشارات سمت منتشر شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه، سوتره دل شکل کوتاه شده سوتره دل کمال فراشناخت، یک متن مهم بودایی مهابانه، به‌ویژه سنت و جره‌یانه در تبت است که تاریخ نگارش آن را حوالی ۳۵۰ میلادی دانسته‌اند. از آن‌جا که این سوتره، چکیده یا لب یا شکل خلاصه شده آثار کمال فراشناخت است، نام سوتره دل بر آن نهاده‌اند.

مجمل شدن این سوتره علاوه بر دشوارفهم کردن آن، با تغییرات بزرگی همراه بوده است که آن را نیازمند تفسیر کرده است. اگرچه سنت مهایانه گسترش تدریجی و سپس مجمل شدن آن را نمی‌پذیرد، همه را سخنان بودا می‌داند که در یک زمان و یک مکان از زبان وی جاری شده است.

از سوتره دل دو نسخه کوتاه و بلند در دست است که نسخه دوم آن یک مقدمه و مؤخره دارد؛ اما حتی نسخه بلند این سوتره نیز کوتاه‌ترین متن بودایی به شمار می‌آید.

ساختار این سوتره مانند سوتره‌های دیگر به شکل پرسش و پاسخ است. شرح و تفسیرهای کاملاً متفاوتی که مفسران جهان بودایی از سوتره دل کرده‌اند، آن‌قدر متنوع است که خواننده را در فهم این سوتره سردرگم می‌کند.

فهرست عناوین کتاب به شرح زیر است:

فصل اول: سوتره دل و مفسران هندی و تبتی آن

فصل دوم: تفسیرهای هندی

فصل سوم: تفسیرهای تبتی

کتاب ساحل نیروانه شرح سوتره دل (متن بودایی مهابانه بر اساس تفسیرهای هندی و تبتی) نوشته علیرضا شجاعی از سوی انتشارات دانشگاه ادیان و مذاهب با همکاری انتشارات سمت در ۲۲۸ صفحه به قیمت ۱۴۰ هزار ریال منتشر و روانه بازار نشر شده است.

گفتنی است سال گذشته نیز اثر «سوره الماس و سوره دل» با ترجمه علیرضا شجاعی از سوی نشر دیبایه منتشر شده است.

برچسب ها : علیرضا شجاعی, ساحل نیروانه