امر به معروف و نهی از منکر یک اصل انسانی است

تاریخ انتشار: 1397/07/08

امر به معروف و نهی از منکر یک اصل انسانی است

رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب: اگر به زندگی غرب نگاه کنیم، متوجه می‌شویم که آن‌ها در عمل به این اصل انسانی معتقد هستند. اگر کسی در اروپا در خیابان زباله بیندازد، بدون استثنا همه به او تذکر می‌هند.

حجت‌الاسلام‌ والمسلمین سید ابوالحسن نواب رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب در گفت‌وگو با خبرگزاری حوزه با اشاره به مسئله امر به معروف و نهی از منکر و هدف قیام امام حسین(ع) بیان داشت: امام حسین(ع) برای جلوگیری از ظلم و ترویج عدالت‌خواهی و گسترش حق و حقیقت قیام کرد.

وی تصریح کرد: امر به معروف و نهی از منکر یک اصل بشری و فطری است و احکام اسلامی مربوط به این باب برای تأکید و تحکیم این اصل انسانی آمده است نه برای تأسیس یک حکم جدید.

رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب با اشاره به مسئله امر به معروف و نهی از منکر در غرب گفت: اگر به زندگی غرب نگاه کنیم، متوجه می‌شویم که آن‌ها در عمل به این اصل انسانی معتقد هستند. اگر کسی در اروپا در خیابان زباله بیندازد، بدون استثنا همه به او تذکر می‌هند.

وی ادامه داد: حال عده‌ای از رسانه‌های غربی و حتی غرب‌زده‌های داخلی بدون توجه به زندگی خود غرب مقابل این اصل انسانی برنامه‌سازی می‌کنند و وضع ایران را نابه‌سامان معرفی می‌کنند و امر به معروف و نهی از منکر را دخالت می‌نامند.

حجت‌الاسلام والمسلمین نواب گفت: امر به خوبی و نهی از کار ناپسند، یک امر فطری و موجود در تمامی ادیان و مکاتب است و اسلام نیز از این مسئله مستثنی نبوده و برای تأکید و تحکیم این مسئله به مسلمان حکم امر به معروف و نهی از منکر کرده است.

وی در ادامه افزود: امر به معروف و نهی از منکر نیاز به فرهنگ‌سازی دارد. این‌که نهادی و یا ارگانی بخواهد متصدی این امر شود، قطعاً نتیجه‌بخش نخواهد بود و باید مردم با باور قلبی خود جامعه را امر به خوبی‌ها و نهی از بدی‌ها کنند.

رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب بیان داشت: وجود پلیس در جوامع یک عامل بازدارنده و از سر ناچاری است. ما باید وضع جامعه را طوری هدایت کنیم که بازدارنده درونی انسان‌ها فعال شود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: گاهی یک کلام سبب می‌شود تا فطرت انسان بیدار شود و گاهی هم جامعه آن‌قدر به سوی افول حرکت می‌کند که یک نهضت هم‌چون نهضت حسینی با جان‌فشانی این مسئله را در قلب انسان بیدار می‌کند.

برچسب ها : سید ابوالحسن نواب