از ظرفیت عاشورا برای تعمیق و توسعه باور دینی مردم استفاده شود

تاریخ انتشار: 1397/06/20

از ظرفیت عاشورا برای تعمیق و توسعه باور دینی مردم استفاده شود

عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: باید از فرصت استثنایی و ظرفیت بزرگ عاشورا استفاده نموده و به باورهای درست دینی مردم تعمیق ببخشیم و آن را توسعه دهیم.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه، آیت‌الله سید احمد حسینی خراسانی ظهر دوشنبه 19 شهریورماه 1397 طی مراسمی به مناسب آغاز ماه محرم در نمازخانه دانشگاه ادیان و مذاهب ضمن تسلیت به مناسبت فرارسیدن این ماه، اظهار داشت: ماه محرم ماه شجاعت، شهامت، شهادت،عظت، صلابت و ماه غربت، مظلومیت و عزای سالار آزادگان جهان حضرت اباعبدالله حسین(ع) است.

او افزود: خدای بزرگ در قرآن از یک جریان جدی و پیوسته و مستمر ضد الهی خبر می‌دهد که همواره این جریان در تلاش است تا نور خدا را خاموش کند.

عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان این‌که نور خدا در واقع دین خدا، قرآن، اسلام و محمد(ص) و آل ایشان هستند، افزود: در قبال این جریان جدی الحادی و جهنمی مشیت پروردگار بر این تعلق گرفته است که هیچ‌گاه این جریان به خواسته خود نرسد و همواره ناکام و شکست خورده بماند.

او تصریح کرد: در آیه ۳۲ سوره توبه و آیه ۸ سوره صف با اندک اختلافی مطرح شده است که این اراده جدی پیوسته مبنی بر خاموش کردن نور خدا با ابزاری به نام «أَفْوَاهِهِمْ» انجام می‌شود.

حسینی خراسانی گفت: مرحوم طبرسی در مجمع‌البیان سخت تحت تأثیر عظمت این آیه قرار گرفته و بیان می‌دارد دشمن در این تلاش دچار اشتباهی در محاسبه شده و گمان می‌کند که نور خدا یک شمع است که می‌توان آن را با فوت کردن خاموش کرد در حالی‌که نور الهی مشعلی است فروزان و فراگیر که با هیچ قدرتی قابل خاموش کردن نیست و چون در محاسبات دچار اشتباه شده‌اند، در تلاش ناکام مانده و خواهند ماند.

او با بیان این‌که این جریان برای خاموش کردن نور خدا از ابزاری به نام دهان و زبان استفاده می‌کند، خاطرنشان کرد: بر این باور هستم که این، جنبه نمادین دارد و یک رمز است و ما امروز از آن به جنگ رسانه، جنگ تبلیغاتی، جنگ روانی و جنگ نرم تعبیر می‌کنیم.

این استاد حوزه گفت: دشمن در این جهت درست تشخیص داده که راه مقابله با این حقیت، جنگ سخت نیست و لذا تبلیغات خود را امروز و به طور گسترده و فراگیر شروع کرده تا این نور را خاموش کند ولی خدا خبر داده که این جریان به سامان نخواهد رسید و سرانجام این نور فراگیر شده و جهان را منور می‌کند.

او با اشاره به اینکه روایات فراوانی نیز بیانگر این تلاش پیوسته دشمن برای مقابله با اسلام است افزود: از نظر اسناد و مدارک تاریخی هم مکرر این موضوع مطرح شده است.

حسینی خراسانی تصریح کرد: در یک دوره‌ای تمام دین، اسلام، احکام، رسالت، نبوت و امامت همه خلاصه شد در یک وجود نازنین و مقدس یعنی سید و سالار ازادگان و پیشوای عدالت‌خواهان و مظهر اسلام ناب یعنی امام حسین(ع).

او گفت: این‌که با همه توان برای شکستن ایشان به پا خاستند و همه شئون، فروع و اصولش را مورد هجمه قرار دادند، هدف‌شان این بود که امام حسین(ع) را بشکنند و شخصیت او را به فراموشی بسپارند در حالی‌که خدا اجازه نمی‌دهد این نور خاموش شود.

این عضو مجلس خبرگان رهبری عنوان کرد: اعتقاد ما بر این است که حوزه‌های علمیه، سیستم فقهی و مجموعه فقاهتی ناب شیعه، مرجعیت و ولایت فقیه پرتویی از همان نور هستند و این تلاش‌های دشمن با استفاده از جنگ رسانه‌ای و تبلیغاتی برای این است که این نور را خاموش کنند در حالی‌که خدا وعده داده دشمن ناکام و حق پیروز است.

او با بیان این‌که شرایط  امروز جامعه ما مصداق بارز معنای این دو آیه قرآن است، ابراز داشت: تمام این تلاش‌ها، شایعه‌پراکنی‌ها، حرمت‌شکنی‌ها و دروغ‌پردازی‌ها که صورت می‌گیرد، همه برای این است که باورها را متزلزل، عقاید را مضطرب، فکرها را مشوش و اعتماد ملت را نسبت به این جریان سست کنند و به اسلام آسیب برسانند.

حسینی خراسانی مطرح کرد: باید از فرصت استثنایی و ظرفیت بزرگ عاشورا و مراسم و اجتماعات پرشکوه و کم‌نظیر عاشورا استفاده نموده و به باورهای درست دینی مردم تعمیق بخشیم و آن را توسعه دهیم.

او با تأکید بر این‌که باید از ظرفیت عاشورا در جهت روشن‌فکری استفاده کنیم، توضیح داد: برخی می‌گویند نباید در این مجالس به بحث سیاسی بپردازیم که این نیز در راستای همان تلاش دشمنان اسلام است؛ البته ما این را قبول داریم که همواره افراط و تفریط وجود دارد که آسیب‌هایی به بار آورده است.

این استاد حوزه با بیان  این‌که افراط و تفریط‌ها کار افراد نادان و بی‌اطلاع است، گفت: وقتی نااهلان و بی‌کفایتان عهده‌دار اداره امور تبلیغی جامعه ما می‌شوند، در نتیجه افراط یا تفریط شده؛ مگر ممکن است در ایام عاشورا از سیاست نگفت ولی باید سنجیده، معقول، منطقی، به مقدار و مطابق موازین اسلامی باشد.

گفتنی است پس این سخنرانی، مراسم به اهتزاز درآوردن پرچم عزاداری اباعبدالله الحسین(ع) با حضور استادان، کارکنان و دانشجویان در محوطه دانشگاه برگزار شد.

برچسب ها : حسینی خراسانی