با حضور استادان دانشگاه ادیان و مذاهب
گزارشی از دوره آشنایی با ادیان
حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر مصطفی جعفرطیاری قائم‌مقام ریاست دانشگاه:
شیعه و سنی باید به سمت تأسیس تمدن نوین اسلامی حرکت کنند
جلسه دفاع از پایان‌نامه کارشناسی ارشد برگزار شد:
عفو از منظر اخلاق اسلامی
طی حکمی از سوی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری؛
دکتر اسلامی به عضویت در کارگروه وزارتی اخلاق در پژوهش منصوب شد

توجه علمی و آکادمیک به قرآن از اهداف تشکیل کمیته قرآن و معارف است

تاریخ انتشار: 1397/04/31

توجه علمی و آکادمیک به قرآن از اهداف تشکیل کمیته قرآن و معارف است

کمیته قرآن و معارف با هدف آشنایی اساتید، دانشجویان و کارمندان دانشگاه ادیان و مذاهب در این دانشگاه تشکیل شد.

محمد انصاری قائم‌مقام معاون فرهنگی دانشگاه ادیان و مذاهب در این باره گفت: از زمان تأسیس دانشگاه تاکنون این گروه در قالب کلاس‌های آموزشی یا واحدهای درسی و ضمن‌خدمت برای اساتید و دانشجویان تشکیل شده که قرآن را به صورت معارفی ارائه می‌دهد.

او افزود: کمیته قرآن و معارف طرحی است که اخیراً معاونت فرهنگی دانشگاه برای آشنایی منسجم‌تر و دقیق‌تر با قرآن طراحی کرده است تا جامعه هدف، علاوه بر مباحث ظاهری قرآن مانند روخوانی، روان‌خوانی، صوت و لحن، تجوید و ترجمه، با باطن قرآن تعامل و ارتباط بیشتری برقرار کنند و به سمت پیاده کردن معارف این کتاب آسمانی در زندگی خود باشند.

مدیرکل حوزه ریاست دانشگاه ادیان و مذاهب، ارتباط اصلی دانشجویان و اساتید با قرآن و دمیده شدن روح قرآن در دانشگاه را از اهداف تشکیل این کمیته عنوان کرد و بیان داشت: برقراری ارتباط بین قرآن و عترت و جامه عمل پوشاندن به حدیث ثقلین از دیگر اهداف این کمیته است.

او هم‌چنین از برقراری ارتباط و انعقاد تفاهم‌نامه با مراکز و مؤسسات قرآنی برای برگزاری مسابقات و محافل قرآنی خبر داد و گفت: ما در پی آن هستیم تا به صورت علمی و آکادمیک به قرآن و معارف آن توجه کنیم.

انصاری آشنایی با نخبگان قرآنی را از جمله برنامه‌های در دست اقدام این کمیته عنوان کرد و گفت: در صدد هستیم جزوه‌هایی از افراد نخبه در فضای قرآنی یا قاریان بین‌المللی تهیه و در دانشگاه توزیع کنیم.

او یکی از برنامه‌های این کمیته را آشنایی افراد با ترجمه قرآن کریم برشمرد و افزود: در این طرح، طی سه سال افراد در هر سطحی با ترجمه قرآن آشنا می‌شوند، به‌گونه‌ای که وقتی قرآن قرائت می‌شود، ترجمه آن در ذهن تداعی شود.

قائم‌مقام معاون فرهنگی دانشگاه ادیان و مذاهب با تأکید بر این‌که دانشگاه ادیان و مذاهب، صرفاً آموزشی و پژوهشی نیست بلکه برگرفته از آموزه‌های اهل‌بیت(ع) است، گفت: این دانشگاه تلاش می‌کند تا جامعه بشری را از فضاهای منحط غربی فاصله داده و به سمت قرآن و اهل‌بیت(ع) سوق دهد.

او خاطرنشان کرد: به بخش‌های ظاهری قرآن همانند صوت و لحن، تجوید، ترجمه و غیره در کشور پرداخته می‌شود اما هدف ما رسیدن به علوم قرآن کریم و بطن آن از رهگذر آشنایی با ظاهر قرآن است.

انصاری جهت‌دار کردن مقالات و پایان‌نامه‌های دانشگاه به سمت قرآن و معارف و نیز تصویب سرفصل آموزشی قرآن و عهدین در مقطع کارشناسی ارشد را از گام‌هایی دانست که برای نشان دادن برتری قرآن کریم بر کتب پیشین برداشته شده است.

او با اشاره به تصویب اساس‌نامه کمیته قرآن و معارف گفت: این کمیته دارای پنج عضو است که جلسات آن به ریاست معاون فرهنگی دانشگاه برگزار می‌شود و تاکنون پنج پیش‌نشست برگزار کرده است.

منبع: شفقنا

برچسب ها : محمد انصاری, قرآن و معارف