دین مؤلفه‌ای قدرتمند در تصمیم‌گیری‌های بین‌المللی است

تاریخ انتشار: 1397/04/27

دین مؤلفه‌ای قدرتمند در تصمیم‌گیری‌های بین‌المللی است

رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب گفت: در شرایط فعلی جهان، دین به عنوان حقیقتی برخاسته از فطرت، مؤلفه‌ای پرقدرت در تصمیم‌گیری‌های نظام بین‌الملل است و این مسئله نشان می‌دهد تفکر عده‌ای مبنی بر این که دوران گرایش به دین پایان یافته، صحیح نیست.

حجت‌الاسلام والمسلمین سید ابوالحسن نواب روز دوشنبه 25 تیرماه 1397  در گفت‌وگو با ایرنا بیان کرد: امروز دین در تمام دنیا به یک مسئله اساسی و تأثیرگذار در تحولات سیاسی و اجتماعی تبدیل شده و به همین علت، دین‌پژوهی یکی از شاخه‌های مهم علوم در قرن حاضر است.

وی بیان کرد: در زمان کنونی، یکی از مهم‌ترین حوزه‌های فعالیت دانشگاه‌ها و مراکز معتبر علمی جهان، مسئله دین و ابعاد متنوع آن است که در همین راستا، به طور میانگین روزانه بیش از یک هزار جلد کتاب معتبر علمی در این رابطه منتشر می‌شود.

وی ادامه داد: مسئله دین در قرن بیست و یکم از جمله مهم‌ترین مؤلفه‌های تصمیم‌گیری جوامع مختلف به شمار می‌آید و حتی نهادهای دینی که می‌خواهند از این مسئله به دور باشند نیز خود در کانون موضع‌گیری‌ها قرار می‌گیرند.

نواب گفت: امروز حتی رفت‌وآمد رهبران دینی به نقاط مختلف جهان، نقش به‌سزایی در معادلات سیاسی و اجتماعی نظام بین‌الملل ایفا می‌کند و به طور دقیق مورد توجه کارشناسان و صاحب‌نظران این حوزه قرار می‌گیرد.

وی بیان کرد: اندیشمندان بسیاری جایگاه کنونی دین در تحولات سیاسی جهان معاصر را ناشی از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران با استفاده از آموزه‌های دینی می‌دانند و به تحلیل رابطه مستقیم دین و سیاست از این منظر می‌پردازند.

وی ادامه داد: شناخت دقیق و علمی ادیان و مذاهب موضوعی است که لازم بود در نظام دانشگاهی کشور مورد توجه قرار گیرد و در همین راستا دانشگاه ادیان و مذاهب در شهر قم ایجاد شد تا علاوه بر پژوهش‌های عمیق فردی که توسط صاحب‌نظران حوزه و دانشگاه پیرامون شناخت ادیان صورت گرفته بود، نهادی علمی به صورت منسجم عهده‌دار فعالیت‌های دانش‌محور در این بخش شود.

دانشگاه ادیان و مذاهب، نخستین دانشگاه تخصصی ادیان و مذاهب در ایران، برخاسته از حوزه علمیه، ضمن شناخت ادیان و مذاهب و تعامل و گفت‌‌و‌گو با پیروان آنها با تکیه بر مشترکات، در جهت‌ هم‌بستگی انسانی، تقویت صلح، کاهش آلام بشری، گسترش معنویت و اخلاق و معرفی عالمانه اسلام بر اساس آموزه‌های اهل‌بیت علیهم‌السلام به پژوهش و تربیت نیروی انسانی متخصص اقدام می‌نماید.

این دانشگاه دارای سه هزار دانشجو در مقاطع مختلف تحصیلات تکمیلی، 60 عضو هیئت علمی و 200 استاد همکار در هفت دانشکده ادیان، مذاهب اسلامی، شیعه‌شناسی، فلسفه، زبان و فرهنگ ملل، عرفان و زن و خانواده است.

منبع: ایرنا

برچسب ها : دانشگاه ادیان و مذاهب, خبرگزاری ایرنا