عفاف منحصر به زن نیست

تاریخ انتشار: 1397/04/23

عفاف منحصر به زن نیست

عضو مجلس خبرگان رهبری در نشستی که به مناسبت روز عفاف و حجاب در دانشگاه ادیان و مذاهب برگزار شد،‌ گفت: عفاف و حجاب حقیقتی است که هویت و منش انسان در آن قرار دارد و هرچه در این منش بیشتر توجه شود، رتبه‌اش بالاتر می‌رود.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه، آیت‌الله سیدهاشم بطحایی ظهر پنجشنبه در نشست علمی «نقش حاکمیت و تأثیر تربیت در حجاب» که در دانشگاه ادیان و مذاهب برگزار شد، با اشاره به روز حجاب و عفاف اظهار داشت: نه تنها یک روز بلکه هر روز، روز عفاف و حجاب است.

او با بیان این‌که از میان حیوانات عالم تنها نوع حیوانی که برای آن حد و مرز در زندگی تعیین شده، بشر است، گفت: در رابطه با آفرینش سایر موجودات تنها موجودی که صفات الهی در او تبلور می‌یابد، انسان است و آن هم نشأت گرفته از «نَفَخْتُ فِیهِ مِن رُّوحِی» می‌باشد.

عضو مجلس خبرگان رهبری افزود: عفاف اعم از حجاب و مانعی است در وجود انسان که او را از کردار بد و حتی از پندار بد باز می‌دارد.

آیت‌الله بطحایی به ارزش عفت و پاکدامنی اشاره کرد و ابراز کرد: امیرالمؤمنین(ع) در خطبه ۴۷۴ نهج‌البلاغه این‌گونه بیان می‌دارد که «مَا الْمُجَاهِدُ الشَّهِیدُ فِی سَبِیلِ اللَّهِ بِأَعْظَمَ أَجْراً مِمَّنْ قَدَرَ فَعَفَّ؛ لَکَادَ الْعَفِیفُ أَنْ یَکُونَ مَلَکاً مِنَ الْمَلَائِکَهِ» اجر و مزد مجاهد شهید در راه خدا، بالاتر از اجر و مزد کسى نیست که بر گناهش توانایى هست، ولى پاکدامنى مى‌ورزد. نزدیک است که مردم پاکدامن در زمره ملائکه درآیند.

آیت‌الله بطحایی با بیان این‌که عفاف موضوع سراسری است و هم به مرد مربوط است و هم به زن، تصریح کرد: انسانی که در زندگی حد ندارد و حدود را رعایت نکند از محدوده خود خارج می‌شود و در دایره گستره حیوان قرار می‌گیرد.

او با اشاره به این‌که عفاف حدی است برای بشر که او را از جنس حیوانی‌اش خارج می‌کند، گفت: حجاب نیز همین‌گونه است و خدا در قرآن می‌فرماید: «قُلْ لِلْمُؤْمِنِینَ یَغُضُّوا مِنْ أَبْصَارِهِمْ وَیَحْفَظُوا فُرُوجَهُمْ ذَلِکَ أَزْکَى لَهُمْ إِنَّ اللَّهَ خَبِیرٌ بِمَا یَصْنَعُونَ»، ای رسول ما! مردان مؤمن را بگو تا چشم‌ها از نگاه ناروا بپوشند و فروج و اندام‌شان را از کار زشت با زنان محفوظ دارند که این بر پاکیزگی جسم و جان آنان اصلح است، و البته خدا به هرچه کنید، کاملاً آگاه است.

استاد حوزه و دانشگاه با بیان این‌که رعایت حد یعنی رعایت منش، شخصیت و هویت انسان افزود: متأسفانه برخی در بیان حقایق کمی سطحی فکر می‌کنند و سخنانی می‌گویند مانند این‌که پوشش امری سطحی است و چیزی است که آخوندها می‌گویند اما این حقیقتی است که هویت و منش انسان در آن قرار دارد و هرچه در این منش بیشتر توجه شود، رتبه‌اش بالاتر می‌رود، مانند حضرت زهرا(س).

یکی از ویژگی‌های انسان را رعایت حدود وجودی خود برشمرد و ابراز داشت: خداوند ما را با تأیید حدود خلق کرده است و لذا بزرگ‌ترین آفت برای بیرون بردن انسان از آن منش خدادادی این است که در زندگی رعایت حدود چون حدود عفاف و حجاب نشود.

گفتنی است این نشست روز پنجشنبه 21 تیرماه 1397 بعد از نماز ظهر در محل نمازخانه دانشگاه برگزار شد.

برچسب ها : آیت الله سید هاشم بطحایی, روز عفاف و حجاب