با موضوع «خدامحوری در ادیان با تأکید بر آموزه‌های رضوی»
چهارمین پیش‌نشست همایش بین‌المللی «امام رضا(ع) و گفت‌وگوی ادیان» برگزار شد
پیش‌نشست همایش «امام رضا(ع) و گفت‌وگوی ادیان» در دانشگاه ادیان و مذاهب:
«خدامحوری در ادیان با تأکید بر آموزه‌های رضوی»
دانشگاه ادیان و مذاهب با همکاری بنیاد پژوهش‌های آستان قدس برگزار می‌کند:
نشست علمی «سیره امام رضا(ع)؛ آموزه‌ها و کارکردها»
در دانشگاه ادیان و مذاهب قم برگزار می‌شود:
همایش بین‌المللی «غدیر در تاریخ، مذاهب اسلامی و ادیان»
حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر شریعتمداری در گفت‌وگو با شبستان:
برتری‌طلبی پیروان ادیان و مذاهب خطرناک است
حجت‌الاسلام والمسلمین سید ابوالحسن نواب در گفت‌وگو با شفقنا:
همه مراجع در پاسخ به هر استفتایی باید مشاور بین‌المللی داشته باشند

ریاست دانشگاه به دیدار آیت‌الله محقق داماد رفت

تاریخ انتشار: 1397/04/21

ریاست دانشگاه به دیدار آیت‌الله محقق داماد رفت

حجت‌الاسلام سید ابوالحسن نواب ریاست دانشگاه به همراه جمعی از اعضای هیئت علمی به دیدار آیت‌الله محقق داماد رفت.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه، حجت‌الاسلام سید ابوالحسن نواب ریاست دانشگاه به همراه جمعی از اعضای هیئت علمی به دیدار آیت‌الله سید علی محقق داماد رفت. آیت‌الله محقق داماد در این دیدار ضمن خوش‌آمدگویی به میهمانان از فعالیت‌های حجت‌الاسلام والمسلمین سید ابوالحسن نواب ریاست دانشگاه در دوره مدیریت مرکز خدمات حوزه علمیه و نیز تلاش‌های وی در راستای آشنایی طلاب فاضل با ادیان و مذاهب مختلف تقدیر کرد و گفت: ایشان ایده‌های خوب و والایی را انتخاب می‌کنند و با کوششی هم که دارند، الحمدلله موفق می‌شوند و به نتیجه می‌رسند. کارهایی که در بنیاد خدمات حوزه پایه‌گذاری کردند، خدمت عمده‌ای است به حوزه. در حالی که می‌خواستیم بعضی از آن‌ها را در زمان آیت‌الله العظمی گلپایگانی شروع کنیم اما به نتیجه نرسید.

ایشان به ضروت‌ها و سابقه اقداماتی در حوزه درباره ادیان و مذاهب اشاره کردند و گفتند:‌ در گذشته اقدامات متفرقی در حوزه ادیان و مذاهب صورت گرفته است. از جمله تلاش‌های حجت‌الاسلام والمسلمین سید مهدی روحانی که با نبود امکانات در آن زمان، کار بسیار سنگینی بود و حجت‌الاسلام سید حسن خمینی این کار را به اتمام رساند.

آیت‌الله سید علی محقق داماد در ادامه گفت: در دوره حضورمان در شورای مدیریت حوزه علمیه قم، کوشیدیم دروس تخصصی را برای تدریس به طلاب تدوین کنیم. از جمله این‌ها، دروس مربوط به ادیان و مذاهب بود که متأسفانه نتوانستیم متولی برای این امر در حوزه پیدا کنیم. لذا زحمتی که جناب آقای نواب متحمل شده و مجموعه دانشگاه ادیان و مذاهب را راه‌اندازی کرده‌‌اند، واقعاً فرصت مغتنمی است.

ایشان اهمیت معرفی صحیح شیعه به پیروان دیگر ادیان را یادآور شدند و گفتند: در گذشته جسته و گریخته فعالیت‌هایی برای معرفی شیعه در جهان صورت می‌گرفت. به خاطر دارم که بر اثر فعالیت‌های تبلیغی حکومت آل‌سعود علیه شیعه در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی، علمای مالزی به این مسئله حساس شده و در صدد آشنایی با تشیع برآمدند و همین باعث مطرح شدن تشیع در دیگر کشورها شد. بعضی علما نیز چه پیش از انقلاب و چه پس از انقلاب مانند مرحوم حائری و مرحوم محققی با این هدف به دیگر کشورها سفر می‌کردند. اما این‌ها اقداماتی پراکنده بود. سفرهایی نیز از کشورهای دیگر به ایران و شهر قم صورت می‌گیرد اما باید دید چگونه می‌توان به صورت آکادمیک به معرفی شیعه پرداخت.

آیت‌الله سید علی محقق داماد اقدامات و فعالیت‌های دانشگاه ادیان و مذاهب را بسیار سنگین توصیف کرد و در پایان ضمن توصیه به خلوص در عمل در این راه، برای مجموعه دانشگاه ادیان و مذاهب آرزوی توفیق کرد.

در ابتدای این دیدار حجت‌الاسلام والمسلمین سید ابوالحسن نواب ریاست دانشگاه به ارائه گزارشی از فعالیت‌های دانشگاه از جمله ارتباطات بین‌المللی و برگزاری دوره‌های شیعه‌شناسی و تلاش برای ایجاد فضای گفت‌وگو بین ادیان و مذاهب پرداخت و گفت: دانشگاه ادیان و مذاهب با حضور در کنفرانس‌ها و نیز با برگزاری نشست‌های مشترک با دیگر ادیان به صراحت مواضع تشیع را مطرح می‌کند. در این راستا سالانه دو بار دوره تخصصی شیعه‌شناسی برای غیرایرانیان در دانشگاه ادیان و مذاهب برگزار می‌شود.

گفتنی است حجج اسلام دکتر جعفرطیاری قائم‌مقام ریاست، دکتر محمدتقی انصاری‌پور، دکتر مصطفی سلطانی و‌ دکتر محمدحسن محمدی مظفر از دیگر حاضران در این دیدار بودند.

این دیدار عصر روز چهارشنبه 20 تیرماه 1397 در دفتر آیت‌الله سید علی محقق داماد به انجام رسید.

برچسب ها : آیت الله سید علی محقق داماد, سید ابوالحسن نواب