سیدحسن اسلامی در پیش نشست همایش امام رضا و گفتگوی ادیان:
بنابر روایات مناظره مقبول است اما پسندیده نیست
صادق‌نیا در پیش‌نشست همایش امام رضا و گفتگوی ادیان
گفت‌وگوی بین ادیان باید از مفهوم اصالت خدا در ادیان ابراهیمی آغاز شود
فرمانیان در دومین همایش علمی سیره امام رضا(ع) آموزه‌ها و کارکردها
امام رضا(ع) تعامل نیکو و سازنده‌ای در تقریب مذاهب با اهل سنت داشت
در دیدار رئیس دانشگاه ادیان مذاهب با مدیر حوزه‌‌های علمیه:
تفاهم‌نامه همکاری دانشگاه ادیان و مذاهب و حوزه علمیه به امضا رسید
با موضوع «خدامحوری در ادیان با تأکید بر آموزه‌های رضوی»
چهارمین پیش‌نشست همایش بین‌المللی «امام رضا(ع) و گفت‌وگوی ادیان» برگزار شد
پیش‌نشست همایش «امام رضا(ع) و گفت‌وگوی ادیان» در دانشگاه ادیان و مذاهب:
«خدامحوری در ادیان با تأکید بر آموزه‌های رضوی»
دانشگاه ادیان و مذاهب با همکاری بنیاد پژوهش‌های آستان قدس برگزار می‌کند:
نشست علمی «سیره امام رضا(ع)؛ آموزه‌ها و کارکردها»

اگر یک وجب به مملکت اهل‌سنت تعدی شود، وظیفه همه شیعه است که دفاع کند

تاریخ انتشار: 1397/04/07

اگر یک وجب به مملکت اهل‌سنت تعدی شود، وظیفه همه شیعه است که دفاع کند

آیت‌الله العظمی وحید خراسانی در مورد تکریم اهل‌سنت بیان داشتند: جهت اثبات قضیه این است که فرمود: کونوا لنا زیناً و فرمودند در نمازهای جماعت آن‌ها شرکت کنید، به آن‌ها محبت کنید، از مرضای آن‌ها عیادت کنید.

آیت‌الله العظمی وحید خراسانی در دیداری که با آیت‌الله محسن اراکی دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی داشتند، با تأکید بر فتوای پیشین خویش، نکات ارزشمند و صریحی را در راستای تعامل با اهل‌سنت و مواجهه با تفرقه‌انگیزان بیان نمودند.

ایشان با اشاره به این‌که تفرقه‌انگیزان در شیعه از فقاهت به‌دور هستند، فرمودند: واقعاً فقاهت در این‌گونه جریان‌ها از بین رفته است. این کارها موجب اراقه دماء محترمه است، و دستور خود ائمه بر خلاف این است. واقعاً دستورات دین بر همین امر تأکید دارند. ثانیاً در روایت معتبره آمده است: صلوا فی مساجدهم، علاوه بر این، عیادت کنید مرضای آن‌ها را، تشییع کنید جنازه‌های آن‌ها را.

این مرجع تقلید شیعه عنوان داشت: در روایات است که «کونوا لنا زیناً و لا تکونوا علینا شیناً». در این روایات دو مطلب آمده یکی نفی و دیگری اثبات. نفی این است که نباید با اتباع مذاهب دیگر دشمنی کرد، نباید به مقدسات آن‌ها توهین نمود، لعن و سبّ بزرگان آن‌ها جایز نیست، زیرا موجب دور کردن آن‌ها از اهل‌بیت(ع) و معارف آن‌ها می‏شود. در روایت می‏فرماید: «لاتکونوا علینا شیناً»، این جهت نفی قضیه است، اما جهت اثبات قضیه این است که فرمود: «کونوا لنا زیناً» و فرمودند در نمازهای جماعت آن‌ها شرکت کنید، به آن‌ها محبت کنید، از مرضای آن‌ها عیادت کنید، سخنان و معارف ما را برای آن‌ها بیان کنید.

ایشان خاطرنشان کردند: عمده این است که برای ترویج معارف اهل‌بیت علیهم‌السلام راه را ما بلد نیستیم، راه عبارت است از راه اثباتی. مثلاً نهج‌البلاغه غوغا است، اگر فهمیده شود و خوب تبیین شود، و فقه شیعه مثل مکاسب و جواهر در تمام کتب عامه آیا نظیرش وجود دارد؟ اگر این‏ها ترویج شود، خود اهل‌سنت لامحاله فطرت دارند و معقول نیست حقیقت را انکار کند. خلاصه جهات اثباتی را باید تقویت کرد. قدمای اصحاب ما چه بودند، علامه حلی را نگاه کنید، حالات‌شان را، کتب‌شان را، مناظرات‌شان را ببینید، و دیگران. خلاصه راه، راه اعتدال است در این مسئله.

آیت‌الله العظمی وحید خراسانی در پایان این دیدار گفت: خداوند در قرآن می‌فرماید: «ولا یجرمنّکم شنئان قومٍ علی ألّا تعدلوا، اعدلوا هو أقرب للتقوی». استفتائی از ما شد، که این‏ها می‏گویند شیعه کافر است، و خون شیعه را حلال می‏دانند، باید با آن‌ها چه کنیم؟ در پاسخ گفتیم، کسی که شهادتین را بگوید، نفس تلفظ به این دو کلمه، هم موجب حفظ خون و هم حفظ مال است. این وظیفه هر مسلمانی است که اگر یک وجب به مملکت اهل‌سنت در دنیا تعدی شود از سوی کفار، وظیفه همه شیعه در قم است که باید دفاع کند و نگذارد آن نقطه مورد حمله کفار واقع شود. باید با آن‌ها چنین بود در هر شرایطی. ولا یجرمنکم شنئان قومٍ علی ألّا تعدلوا، أعدلوا هو أقرب للتقوی. علمای عامه خیلی تقدیر نوشتند و این سندی شد».

منبع: خبرگزاری تقریب

برچسب ها : وحید خراسانی, اهل سنت