دانشگاه ادیان و مذاهب
  ورود به سامانه
نام کاربری
 
وب سایت دانشگاه
سامانه جامع آموزش
سامانه آموزش مجازی
پست الکترونیک
کلمه عبور
AR EN FA
 
آخرین مطالب
بیانیه دانشگاه ادیان و مذاهب در واکنش به توهین به حضرت آیت‌الله العظمی سیستانی:
این اهانت دسیسه دشمنان قسم‌خورده اسلام و عراق است
با حضور استادان حوزه و دانشگاه؛
میزگرد حوزه و دوران پساکرونا برگزار شد
به همت معاونت فرهنگی و دانشجویی؛
جشن میلاد امام رضا(ع) برگزار شد
به قلم دکتر فاطمه توفیقی عضو هیئت علمی دانشگاه ادیان و مذاهب؛
انتشار دو مقاله در نشریات معتبر بین‌المللی
حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر حمیدرضا شریعتمداری:
مناظرات امام رضا(ع) برای حفظ هویت و کیان اسلامی بود
دکتر مهراب صادق‌نیا در گفت‌وگو با قدس آنلاین؛
غرض از گفت‌وگو باید دست‌یابی به زندگی مسالمت‌آمیز باشد

معیار حلیت و حرمت پرندگان از دیدگاه مذاهب اسلامی

 
تاریخ انتشار: 1396/11/29    

معیار حلیت و حرمت پرندگان از دیدگاه مذاهب اسلامی

جلسه دفاع از پایان‌نامه کارشناسی ارشد با عنوان معیار حلیت و حرمت پرندگان از دیدگاه مذاهب اسلامی در گروه مذاهب فقهی معاونت آموزشی و پژوهشی دانشکده مذاهب برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه ادیان و مذاهب، در جلسه دفاعیه‌ای که پنج‌شنبه 26 بهمن 96 در سالن کنفرانس امام موسی صدر دانشگاه ادیان و مذاهب با حضور دکتر عبدالصمد علی‌آبادی به‌عنوان استاد راهنما، مهدی نوروزی، استاد مشاور و دکتر علی نعمت الهی در جایگاه استاد داور برگزار شد دانشجو فریده عبادی از پایان‌نامه‌اش دفاع کرد.

 

در چکیده این پایان‌نامه آمده است:

در متون دینی مسلمان‌ها و کتاب قرآن اشاره‌ها و آیاتی مرتبط با غذای حلال وجود دارد و تأکید دارند که غذای حرام در جسم و روح انسان تأثیر سوء دارد. نظر به‌ضرورت استفاده از غذای حلال سبب شد، تا کشورهای اسلامی غذای حلال را راه‌اندازی کنند.

امروزه غذای حلال جایگاه مهمی در میان کشورهای اسلامی و غیر اسلامی پیداکرده و در حال تلاش هستند تا گسترهٔ آن را به سراسر عالم برسانند

حلال به غذایی گفته می‌شود که معیارهای شرعی اسلامی در آن رعایت شود و دین اسلام مصرف آن را مجاز کرده است و لازمهٔ آن شناخت مسائلی است که از طریق شرع ـ کتاب و سنت ـ بیان‌شده است.

پرندگان نیز که یکی از مواد غذایی مصرفی مردم در نقاط مختلف جهان می‌باشند، دارای ملاک و معیارهایی هستند که مطابق برخی از آن‌ها گوشت یک پرنده حلال و طبق برخی دیگر گوشت آن حرام می‌شود.

اما نکته واجد اهمیت این است که اسلام دارای مذاهب متعددی است که ممکن است در برخی از معیارها و مصادیق غذای حلال باهم اختلاف داشته باشند و ازاین‌رو ضروری است این مسئله از منظر همهٔ مذاهب فقهی بررسی شود.

ازآن‌جهت که تحقیق وسیع و یکپارچه دراین‌باره صورت نگرفته است ازاین‌رو پرسش از معیارهای حلیت و حرمت، مسئله‌ای است که نیازمند کاویدن تا مرحله یافتن پاسخی درخور است.

این تحقیق باهدف شناخت حدودوثغور معیارهای حلیت و حرمت پرندگان میان مذاهب انجام شد و نیل به این مقدمه در سایهٔ توصیف و تحلیل گزاره‌های فقه مذاهب اسلامی با گردآوری داده‌های کتابخانه‌ای میسر است که نتیجهٔ آن اختلاف فقهی بسیار اندکی است که در مباحث مربوط به معیارهای حلیت و حرمت پرندگان وجود دارد.

کلمات کلیدی: معیار، حلیت، حرمت، پرندگان، فقه، مذاهب اسلامی

 


برچسب ها : حلیت و حرمت, پرندگان, مذاهب اسلامی

نظرات
نام *
پست الکترونیک *
متن *

دانشگاه ادیان و مذاهب


نشانی: ایران - قم - پردیسان
تلفن: 32802610 25 98+
فکس: 32802627 25 98+
کد پستی: 3749113357
صندوق پستی: 37185 - 178
پست الکترونیکی: info@urd.ac.ir
سامانه پیامکی: 3000135789

دانشکده ها

دانشکده شیعه شناسی
دانشکده ادیان
دانشکده مذاهب
دانشکده فلسفه
دانشکده زن و خانواده
دانشکده عرفان
دانشکده رسانه و ارتباطات

خدمات فناوری اطلاعات

سامانه جامع آموزش
سامانه آموزش مجازی
سامانه پذیرش دانشجو
سامانه اتوماسیون اداری
پست الکترونیک
جستجو در کتابخانه
کتابخانه دیجیتال

بیانیه رسالت

دانشگاه ادیان و مذاهب، نخستین دانشگاه تخصصی ادیان و مذاهب در ایران، برخاسته از حوزه علمیه، ضمن شناخت ادیان و مذاهب و تعامل و گفت و گو با پیروان آنها با تکیه بر مشترکات، در جهت همبستگی انسانی، تقویت صلح، کاهش آلام بشری، گسترش معنویت و اخلاق و معرفی عالمانه اسلام بر اساس آموزه های اهل بیت علیهم السلام به پژوهش و تربیت نیروی انسانی متخصص اقدام می نماید.

طراحی، توسعه و پشتیبانی: کویر سبز