به مناسبت روز وحدت حوزه و دانشگاه برگزار می شود؛
وحدت حوزه و دانشگاه از منظر بیانیه گام دوم
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی:
گاهی اوقات سیاست های کلان برنامه عمل ندارد
در جدیدترین شماره از نشریه هفت‌آسمان انجام شد؛
بررسی آیه «وَ مَا کنَّا مُعَذِّبِینَ» از دیدگاه علمای مذاهب
در حاشیه نشست «بررسی مسائل و اولویت‌های حوزه زنان و خانواده کشور»
دیدار عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با ریاست دانشگاه
دکتر شریعتمداری در گفتگو با شفقنا؛
پژوهش های ما نیازمحور نیست
حجت‌الاسلام والمسلمین سید ابوالحسن نواب:
علامه سید جعفر مرتضی بزرگ‌ترین سیره‌نویس عالم تشیع بود
حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر مهراب صادق‌نیا
تبدیل روش تحلیل تطبیقی به مقایسه‌ای، یک مغالطه‌ است

دیدار پاپ و رهبر کلیسای ارتدوکس

تاریخ انتشار: 1394/11/24

دیدار پاپ و رهبر کلیسای ارتدوکس

پاپ فرانسیس، رهبر کلیسای کاتولیک و بطریق (پاتریارک) کیریل، رهبر کلیسای ارتدوکس روسیه پس از دیدار تاریخی در کوبا، خواستار وحدت این دو شاخه مسیحیت شدند و از جهان خواستند جلوی آزار و اذیت مسیحیان را در خاورمیانه بگیرند.

به گزارش دین آنلاین به نقل از گاردین، پاپ فرانسیس با پاتریارک کیریل، رهبر کلیسای ارتدوکس روسیه در روز جمعه پس از هزار سال جدایی این دو فرقه مسیحی، به طور رسمی دیدار کرد. در این ملاقات رائول کاسترو رهبر کوبا نیز حضور داشت.

دیدارپاپ با پدر کیریل در سر راه سفر به مکزیک در فرودگاه هاوانا انجام گرفت و هر دو رهبر پس از فشردن دست و روبوسی، عکس مشترک گرفتند و بلافاصله گفت‌وگو را آغاز کردند.

این دو رهبر مسیحی در سند مشترکی که صادر کردند، خواستار وحدت مسیحیان جهان شدند و درباره آزار و اذیت مسیحیان در بسیلری از کشورهای خاورمیانه و آفریقای شمالی هشدار دادند که آن‌جا «خانواده‌ها، روستاها و شهرهای برادران و خواهران مسیحی ما به طور کامل ویران می‌شود».

پاپ فرانسیس و پاتریارک کیریل هم‌چنین گفتند برای توقف موج مهاجرت گسترده از عراق و سوریه به سوی اروپا، باید کمک‌های بشردوستانه به صورت کلان به این مناطق ارسال شود.

در سال‌های اخیر رهبر کاتولیک‌های جهان چندین بار با نمایندگان مختلف کلیساهای ارتدوکس ملاقات کرده است اما دیدار با اسقف اعظم کلیسای ارتدوکس روسیه برای نخستین بار انجام می‌گیرد.

با این‌که دیدار دو رهبر تحولی اساسی به شمار می‌رود اما دو کلیسا هنوز درباره موضوعاتی مثل غرب اوکراین اختلاف نظر دارند. کلیسای ارتدوکس روسیه آن را قلم‌روی خود می‌داند و از نفوذ کلیسای کاتولیک در آن منطقه ناراضی است.

کلیسای ارتودوکس اوکراین پس از استقلال این کشور در سال ۱۹۹۱ دچار شکاف شد و بخش بزرگ‌تر آن از دستورها و فرمان‌های مذهبی کلیسای روسیه پیروی می‌کند.

کلیسای کاتولیک بیش از یک میلیارد پیرو در سراسر دنیا دارد و شمار پیروان کلیسای ارتدوکس، ۱۶۵ میلیون نفر است.

برچسب ها : کلیسای ارتدوکس, کلیسای کاتولیک