حجت‌الاسلام والمسلمین عباسی رئیس جامعه المصطفی:
دانشگاه ادیان یک فرصت در شکل‌گیری تمدن اسلامی است
حجت‌الاسلام والمسلمین سید ابوالحسن نواب در آیین آغاز سال تحصیلی:
دانشگاه ادیان آغوش خود را برای گفت‌وگو با همه گشوده است
دکتر محمدجواد ظریف در پیام خود به دانشگاه ادیان و مذاهب:
دانشگاه ادیان در تحکیم وحدت در جهان اسلام، نقش‌آفرین است
دکتر سید علی موسوی نژاد مطرح کرد:
عربستان درنهایت واقعیت یمن را می‌پذیرد
رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب در جمع اصحاب رسانه:
دانشگاه ادیان و مذاهب بزرگ‌ترین کانون نگاه بین‌المللی به قم است
استاندار قم در دیدار با ریاست دانشگاه:
وجود دانشگاه ادیان و مذاهب در قم یک نعمت است
سفیر فرانسه در دیدار با رئیس دانشگاه:
گفت‌وگوی بین ادیان بسیار قابل تحسین و احترام است

دیدار پاپ و رهبر کلیسای ارتدوکس

تاریخ انتشار: 1394/11/24

دیدار پاپ و رهبر کلیسای ارتدوکس

پاپ فرانسیس، رهبر کلیسای کاتولیک و بطریق (پاتریارک) کیریل، رهبر کلیسای ارتدوکس روسیه پس از دیدار تاریخی در کوبا، خواستار وحدت این دو شاخه مسیحیت شدند و از جهان خواستند جلوی آزار و اذیت مسیحیان را در خاورمیانه بگیرند.

به گزارش دین آنلاین به نقل از گاردین، پاپ فرانسیس با پاتریارک کیریل، رهبر کلیسای ارتدوکس روسیه در روز جمعه پس از هزار سال جدایی این دو فرقه مسیحی، به طور رسمی دیدار کرد. در این ملاقات رائول کاسترو رهبر کوبا نیز حضور داشت.

دیدارپاپ با پدر کیریل در سر راه سفر به مکزیک در فرودگاه هاوانا انجام گرفت و هر دو رهبر پس از فشردن دست و روبوسی، عکس مشترک گرفتند و بلافاصله گفت‌وگو را آغاز کردند.

این دو رهبر مسیحی در سند مشترکی که صادر کردند، خواستار وحدت مسیحیان جهان شدند و درباره آزار و اذیت مسیحیان در بسیلری از کشورهای خاورمیانه و آفریقای شمالی هشدار دادند که آن‌جا «خانواده‌ها، روستاها و شهرهای برادران و خواهران مسیحی ما به طور کامل ویران می‌شود».

پاپ فرانسیس و پاتریارک کیریل هم‌چنین گفتند برای توقف موج مهاجرت گسترده از عراق و سوریه به سوی اروپا، باید کمک‌های بشردوستانه به صورت کلان به این مناطق ارسال شود.

در سال‌های اخیر رهبر کاتولیک‌های جهان چندین بار با نمایندگان مختلف کلیساهای ارتدوکس ملاقات کرده است اما دیدار با اسقف اعظم کلیسای ارتدوکس روسیه برای نخستین بار انجام می‌گیرد.

با این‌که دیدار دو رهبر تحولی اساسی به شمار می‌رود اما دو کلیسا هنوز درباره موضوعاتی مثل غرب اوکراین اختلاف نظر دارند. کلیسای ارتدوکس روسیه آن را قلم‌روی خود می‌داند و از نفوذ کلیسای کاتولیک در آن منطقه ناراضی است.

کلیسای ارتودوکس اوکراین پس از استقلال این کشور در سال ۱۹۹۱ دچار شکاف شد و بخش بزرگ‌تر آن از دستورها و فرمان‌های مذهبی کلیسای روسیه پیروی می‌کند.

کلیسای کاتولیک بیش از یک میلیارد پیرو در سراسر دنیا دارد و شمار پیروان کلیسای ارتدوکس، ۱۶۵ میلیون نفر است.

برچسب ها : کلیسای ارتدوکس, کلیسای کاتولیک