پژوهشکده اخلاق و معنویت با سخنرانی دکتر مفتاح برگزار می‌کند:
جریان‌شناسی نقد معنویت عصر جدید در مسیحیت
انجمن علمی دانشکده شیعه‌شناسی دانشگاه ادیان و مذاهب برگزار می‌کند:
«رویکرد پدیدارشناسانه به باورها و آیین‌های عاشورایی»
حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر شریعتمداری در گفت‌وگو با ایکنا:
امامت لازمه نظام دین و حفظ انسجام مسلمین است
دانشکده ادیان دانشگاه ادیان و مذاهب برگزار می‌کند:
نشست علمی تحولات آکادمیک دین‌پژوهی: بررسی آثار آکادمی دین آمریکا
با حضور استادان، دانشجویان و کارکنان دانشگاه ادیان و مذاهب؛
یاد همکار تازه گذشته گرامی داشته شد
به قلم دکتر حمید بخشنده عضو هیئت علمی دانشگاه ادیان و مذاهب؛
عید امامت علی علیه السلام

یافته های پیو از نقش مذهب در انتخابات آمریکا

تاریخ انتشار: 1394/11/14

یافته های پیو از نقش مذهب در انتخابات آمریکا

در قانون اساسی و دیگر قوانین ایالات متحده تلاش شده با ترسیم خطوطی، نقش های خاص دولتی از زندگی مذهبی ملت جدا گردد. اما همین قوانین در موارد بسیاری به مذهب اجازه ورود به حوزه سیاست را می دهد و درحقیقت مذهب تا اندازه زیادی در سیاست ملت آمریکا و کمپین های سیاسی آن وارد شده است.

انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ آمریکا در زمانی اتفاق می افتد که شواهد متعدد نشان می دهد جایگاه مذهب در این کشور به سوی کمرنگ شدن پیش می رود. با این حال حدود سه چهارم (۷۷ درصد) آمریکایی ها هنوز در قالب گروه های مذهبی معرفی می شوند و تعداد رو به رشدی از افراد در هر دو حزب اصلی این کشور تمایل دارند که رهبران سیاسی آنها درخصوص مذهب خود در مناظره های عمومی بحث کنند.

موسسه تحقیقات پیو در گزارش های متوالی به بررسی وضعیت کنونی رابطه بین مذهب و سیاست در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ آمریکا پرداخته که در ادامه به مهمترین یافته های این پژوهش ها می پردازیم:

۱) درحدود دوسوم جمهوری خواهان- در مقابل حدود چهار دهم دموکرات ها- معتقدند مهم است رییس جمهور عقاید مذهبی خود را با مردم در میان بگذارد. در هر حال دونالد ترامپ- کاندیدایی که بسیاری از جمهوری خواهان او را رییس جمهور خوبی می دانند- از سوی بسیاری در این حزب در مقایسه با دیگر کاندیداهای پیشرو، چندان مذهبی دیده نمی شود. تنها ۴۴ درصد جمهوری خواهان ترامپ را «تاحدودی» یا «بسیار» مذهبی می دانند.

۲) دست کم شش دهم آمریکایی ها و هفت دهم جمهوری خواهان و حامیان آنها بن کارسون، تد کروز و مارکو روبیو را دست کم تاحدودی مذهبی می دانند. این سطح از گرایش به مذهب بیشتر در میان رای دهندگان جمهوری خواه مطرح است؛ بیش از هشت دهم جمهوری خواهان و حامیان آنها می گویند مذهب دست کم تاحدودی در زندگی آنها مهم است، شامل ۶۱ درصد که می گویند مذهب در زندگی آنها بسیار مهم است.

۳) آمریکایی ها دو کاندیدای پیشرو دموکرات ها یعنی هیلاری کلینتون و برنی ساندرز را در مقایسه با رقبای جمهوری خواه آنها (به استثنای ترامپ) کمتر مذهبی می دانند. کلینتون از سوی حدود نیمی از مردم آمریکا (۴۸ درصد) تاحدودی یا بسیار مذهبی تلقی می شود، هرچند در میان دموکرات ها ۶۵ درصد او را دست کم تاحدودی مذهبی می دانند. ساندرز از سوی ۴۰ درصد مردم آمریکا و تقریبا نیمی از دموکرات ها (۴۷ درصد) تاحدودی یا بسیار مذهبی تلقی می شود هرچند وی خود را یهودی نه چندان مذهبی معرفی کرده و بخصوص در میان افرادی که هیچ اعتقاد مذهبی ندارند محبوب است.

۴) مخالفت آمریکایی ها با یک کاندیدای همجنسگرا نسبت به سال ۲۰۰۷، ۲۰ درصد کاهش یافته است. بررسی موسسه پیو در سال ۲۰۰۷ نشان داد که حدود نیمی از آمریکایی ها (۴۶ درصد) کمتر تمایل داشتند که از یک کاندیدای همجنسگرا حمایت کنند. اما اکنون تنها یک چهارم (۲۶ درصد) بزرگسالان می گویند که کمتر تمایل دارند از یک کاندیدای ریاست جمهوری همجنسگرا حمایت کنند.

۵) نیمی از آمریکایی ها معتقدند محافظه کاران مذهبی کنترل بسیار زیادی بر حزب جمهوری خواه دارند در حالیکه تعداد مشابهی (۴۴ درصد) می گویند لیبرال های سکولار نفوذ زیادی بر حزب دموکرات دارند.

منبع: شفقنا

برچسب ها : مذهب در امریکا, سیاست, رابطه دین و مذهب در امریکا, انتخابات