پژوهشکده اخلاق و معنویت با سخنرانی دکتر مفتاح برگزار می‌کند:
جریان‌شناسی نقد معنویت عصر جدید در مسیحیت
انجمن علمی دانشکده شیعه‌شناسی دانشگاه ادیان و مذاهب برگزار می‌کند:
«رویکرد پدیدارشناسانه به باورها و آیین‌های عاشورایی»
حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر شریعتمداری در گفت‌وگو با ایکنا:
امامت لازمه نظام دین و حفظ انسجام مسلمین است
دانشکده ادیان دانشگاه ادیان و مذاهب برگزار می‌کند:
نشست علمی تحولات آکادمیک دین‌پژوهی: بررسی آثار آکادمی دین آمریکا
با حضور استادان، دانشجویان و کارکنان دانشگاه ادیان و مذاهب؛
یاد همکار تازه گذشته گرامی داشته شد
به قلم دکتر حمید بخشنده عضو هیئت علمی دانشگاه ادیان و مذاهب؛
عید امامت علی علیه السلام

بیست زن در انتخابات محلی عربستان سعودی پیروز شدند

تاریخ انتشار: 1394/09/25

بیست زن در انتخابات محلی عربستان سعودی پیروز شدند

طبق نتایج انتخابات محلی عربستان سعودی دست‌کم ۲۰ زن در این انتخابات پیروز شده‌اند. این نخستین بار بود که زنان فرصت حضور در انتخابات را داشتند. گفته ‌می‌شود که میزان مشارکت زنان در برخی شهرها ۸۰ درصد بوده است.

روز شنبه ۲۱ آذرماه 1394 زنان عربستان سعودی روزی تاریخی را تجربه کردند. آنان برای نخستین بار این فرصت را یافتند که نه تنها برای انتخاب کردن بلکه برای انتخاب شدن نیز در انتخابات محلی این کشور حضور پیدا کنند.

طبق آخرین نتایج اعلام شده دست‌کم ۲۰ زن توانسته‌اند در این انتخابات پیروز شوند. حدود ۹۰۰ نامزد زن با ۶ هزار نامزد مرد برای انتخاب ۲۸۴ عضو شورای شهر و روستا در عربستان به رقابت پرداخته بودند.

آن‌گونه که مقامات رسمی اعلام کرده‌اند، شمار شهروندان مرد که برای دادن رأی ثبت نام کرده بودند، ۱۰ برابر شمار زنانی بود که برای انداختن رأی خود به صندوق‌ها نام‌شان را ثبت کرده بودند.

شوراهای شهر و روستا تنها نهادهای عربستان سعودی هستند که از نمایندگان منتخب مردم تشکیل می‌شوند. وظایف و اختیارات این شوراها بسیار محدود است و آن‌ها از قدرت سیاسی تعیین ‌کننده‌ای برخوردار نیستند.

عربستان آخرین کشور در دنیا بود که زنان در آن حق رأی به دست آوردند. قانون حق رأی زنان در سپتامبر ۲۰۱۱ به دستور ملک عبدالله بن عبدالعزیز،‌ پادشاه فقید عربستان تنظیم شد، اما اجرایی شدن آن حدود چهار سال طول کشید.

زنان در عربستان هم‌چنان از حق رانندگی محروم‌اند و بدون اجازه همسران یا پدران‌شان حق کار کردن، سفر و ازدواج را ندارند.

منبع: دویچوله فارسی

برچسب ها : انتخابات, عربستان سعودی