حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر محمد انصاری‌پور:
حدیث سلسله الذهب نشانگر ارتباط توحید و امامت است
گزارش حجت‌الاسلام دکتر شریعتمداری از نشست اسلام ـ‌ مسیحیت
از قم تا پادربورن
جلسه دفاع از رساله دکتری برگزار شد:
کنترل اجتماعی از دیدگاه فقه امامیه و شافعیه
جلسه دفاع از پایان‌نامه کارشناسی ارشد برگزار شد:
نظام موضوعات نوپدید فریضه زکات در فقه مذاهب پنج‌گانه
حجت‌الاسلام و المسلمین سید ابوالحسن نواب:
بیشتر اهل‌سنت اندونزی محب اهل‌بیت(ع) هستند
جلسه دفاع از پایان‌نامه کارشناسی ارشد برگزار شد:
ترجمه نیمه دوم از بخش اول کتاب (Code Of Jewish Law)
در پی درگذشت آیت الله العظمی حسینی شاهرودی:
پیام تسلیت رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب

آنچه دیدیم با آنچه درباره ایران شنیده بودیم قابل مقایسه نیست

تاریخ انتشار: 1394/01/24

آنچه دیدیم با آنچه درباره ایران شنیده بودیم قابل مقایسه نیست

هیئتی از فرهیختگان آلمانی در بازدید از دانشگاه ادیان و مذاهب تجربه اولین حضور خود در ایران را باورنکردنی توصیف کردند.

هیئت متشکل از اساتید و دانشجویان الهیات مسیحی در بازدید از دانشگاه با دکتر انصاری پور عضو هیئت علمی دانشگاه دیدار کردند.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی دانشگاه ادیان و مذاهب، این گروه آلمانی در این نشست با توضیحات حجت الاسلام و المسلمین دکتر انصاری‌پور ضمن آشنایی اجمالی با تاریخچه و همکاری های بین المللی دانشگاه ادیان و مذاهب پاسخ برخی ابهامات و پرسش های شان را درباره تشیع و ویژگی های تعالیم فقهی، فلسفی و عرفانی آن جویا شدند.

دکتر انصاری پور در این نشست با اشاره به تعالیم موجود در احادیث و سیره امامان شیعه گفت: ائمه ما در تعالیم شان همواره بر سه عنصر اساسی عقل، عدالت و معنویت تاکید داشتند.

وی با اشاره به جلوه هایی از عدالت در سیاست ها و نیز نیایش های حضرت علی (ع) همچون دعای کمیل این آثار را دارای تعالیم عرفانی و معنوی خواند که مخاطبانش را با عمیق ترین سرچشمه های معنویت الهی روبرو می سازد.

دکتر انصاری پور همچنین در پاسخ به سوالی درباره منش سیاسی پیامبر گفت: پیامبر هرگز در پی تحمیل خود بر مردم به عنوان حاکم سیاسی نبود و قائل به همزیستی مسالمت آمیز پیروان ادیان الهی در کنار یکدیگر نیز بود.

وی افزود: او شخصیتی دینی و در عین حال سیاسی و طالب عدالت اجتماعی داشت اما برای برقراری عدالت اجتماعی که نیازمند تشکیل حکومت است دیدگاه مردم را نیز در نظر می گرفت کما اینکه می بینیم مهاجرت ایشان به مدینه به دعوت مردم این شهر صورت می گیرد.

وی همچنین در پاسخ به سوالی درباره وضعیت زنان در جامعه ایران اسلامی با اشاره به حضور چند صد نفری دانشجویان و نیز اساتید خانم در این دانشگاه، مشارکت در فعالیت های اجتماعی در عین حفظ متانت و پاکی را از ویژگی های زنان مسلمان عنوان کرد.

دکتر انصاری پور همچنین در پاسخ به سوال یکی دیگر از میهمانان آلمانی درباره وضعیت اقلیت های دینی در ایران، حضور و تدریس این افراد در دانشگاه ادیان و مذاهب را نشانه ای از حقوق برابر ایشان در ایران اسلامی با مسلمانان دانست.

بخش دیگر سوالات میهمانان آلمانی به دیدگاه علمای اسلام نسبت به دیگر ادیان و به ویژه مسیحیت و کتاب مقدس اختصاص داشت که حجت الاسلام والمسلمین انصاری پور در این باره گفت: خدا در قرآن پیامبر را به گوش سپردن به سخنان مخالفان دعوت می کند و مسلمانان به ویژه علمای شیعه همواره با آغوشی باز سخنان دیگر ادیان و مذاهب را گوش فرا می دهند و ده ها نشست اساتید و دانشجویان این دانشگاه با علمای بودیسم و مسیحیت خود موید همین حقیقت است.

میهمانان آلمانی در حاشیه این دیدار در گفتگوهای کوتاهی با خبرنگار مرکز اطلاع رسانی دانشگاه تجربه حضور در ایران را بسیار جالب و جذاب خواندند و اغلب آنان از عزم خود برای ادامه این گونه سفرها به ایران گفتند.

ایشان همچنین آنچه را در این سفر مشاهده کردند بسیار متفاوت از آن چه در رسانه های جمعی غرب شنیده اند خوانده و از گشاده رویی ایرانی ها در برخورد با پیروان دیگر ادیان ابراز خشنودی کردند.

برچسب ها : هیئت فرهیختگان آلمانی, دانشجویان الهیات مسیحی, دکتر انصاری پور