اطلاعیه مهم دانشگاه ادیان و مذاهب:
تغییر و تعویق زمان برگزاری بسندگی عربی (اشتمال)
با حضور استادان دانشگاه ادیان و مذاهب
گزارشی از دوره آشنایی با ادیان
حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر مصطفی جعفرطیاری قائم‌مقام ریاست دانشگاه:
شیعه و سنی باید به سمت تأسیس تمدن نوین اسلامی حرکت کنند
جلسه دفاع از پایان‌نامه کارشناسی ارشد برگزار شد:
عفو از منظر اخلاق اسلامی

ابتکار روحانیون انگلیس برای مقابله با داعش

تاریخ انتشار: 1394/01/17

ابتکار روحانیون انگلیس برای مقابله با داعش

روحانیون مسلمان انگلیس در تلاش هستند تا با آموزش مسلمانان جوان در رابطه با واقعیت افراط‌گرایی، تصویر صحیحی از اسلام را ارائه دهند.

به گزارش اسلام تایمز، شماری از روحانیون و ائمه مساجد در انگلیس و اروپا، با هدف مبارزه با نظریات افراط گرایانه و گروه‌های افراطی چون داعش، اقدام به انتشار یک مجله دیجیتال به نام «حقیقت» کردند.

بیش از یکصد روحانی در نشستی در لندن اعلام کردند با هدف ارائه ارزش‌های صحیح اسلام و تلاش برای ممانعت از پیوستن جوانان به جریانات افراطی، این نشریه اینترنتی منتشر خواهد شد.

دست‌اندرکاران این نشریه که قرار است توسط وب‌سایت «امام‌آنلاین» منتشر شود، عنوان کرده‌اند که این حرکت در پاسخ به تهدیدات جریانات افراطی همانند گروه‌هایی چون داعش است که در حال حاضر از طیفی گسترده از رسانه‌های اجتماعی برای انتشار نظرات خود استفاده می‌کنند.

«شوکت واریاچ» سردبیر ارشد وب‌سایت «امام‌آنلاین» در این خصوص می‌گوید: با وجود این که راه درازی را در پیش رو داریم، اما می‌دانیم که با تلاش و حمایت از جمعیت مسلمانانی که در فضای مجازی هستند، می‌توانیم صداهای خشونت‌آمیز را خاموش کنیم.

وی با اشاره به این که روزانه بیش از یکصد هزار پیام و مطلب در خصوص سوریه و عراق در فضای مجازی گسترده می‌شود، افزود که این مقدار همه را شگفت‌زده کرده است.

واریاچ خاطرنشان کرد که روحانیون و ائمه مساجد می‌بایست علاوه بر دنیای حقیقی، به دنیای مجازی نیز روی آورده تا گستره تأثیرشان را افزایش دهند و اگر روحانیون می‌خواهند با جامعه خصوصاً جوانان مرتبط بمانند، نمی‌توانند دنیای مجازی را نادیده بگیرند.

وی با بیان این که بسیاری از جوانان برای پاسخ به سؤالات دینی‌شان به دنیای مجازی روی می‌آورند، گفت: متأسفانه بسیاری از این پاسخ‌ها توسط افراط‌گرایان و هم‌فکران‌شان ارائه می‌شود.

«قاری محمد عاصم» سردبیر وب‌سایت امام‌آنلاین نیز در این خصوص گفت: روحانیون و امامان مساجد می‌توانند نقش مؤثری در شکست گروه‌های افراطی همانند داعش ایفا کنند.

وی با اشاره به این که در عصر دیجیتال جوانان کم‌تر در مراکز دینی حضور پیدا می‌کنند، افزود: پس ما باید خودمان را به آن‌ها ارائه دهیم. ضمن این که وظیفه مقابله با افراط‌گرایی در فضای مجازی را نیز بر عهده داریم.

به نوشته این روزنامه، در جریان تولید این مجله مجموعه‌ای از روحانیون و علمای سنی، شیعی، صوفی و گروه‌های اسلامی مشارکت دارند.

«ضرورت بر حق بودن»، «فتنه خشونت و افراط‌گرایی»، «این اسلامی نیست که ما می‌شناسیم»، «حق در اسلام» برخی از عناوین این نشریه هستند.

«شوکت وارایچ» در صفحه توضیح مقدماتی در خصوص این نشریه نوشته است: جوانان مسلمانان منحرف می‌شوند و پاکی آن‌ها طعمه قرار گرفته است؛ آن‌ها مجبور به پذیرش دروغ‌های تبلیغاتی [داعش] هستند.

وی می‌افزاید: روحانیون در این مجله تلاش کردند تا با آموزش مسلمانان جوان در رابطه با واقعیت افراط‌گرایی تصویر صحیحی از اسلام را ارائه دهند.

تا کنون حدود ۷۰۰ انگلیسی برای پیوستن به گروه داعش به سوریه سفر کرده‌اند که به گفته پلیس انگلیس، حداقل ۶۰ نفر از کسانی که برای پیوستن به سوریه رفته‌اند، دختر و زن هستند.

برچسب ها : داعش, انگلیس