با صدور حکمی از سوی رئیس دانشگاه؛

شاهد وحدت اسلامی و تقریب در مقام عمل باشیم

تاریخ انتشار: 1400/07/29

شاهد وحدت اسلامی و تقریب در مقام عمل باشیم

حجت‌الاسلام والمسلمین محمد‌مهدی تسخیری در سمینار بین‌المللی الزامات وحدت اسلامی در جهان معاصر با اشاره به وضعیت نابسامان جهان اسلام، عامل این مشکلات را عدم توجه به وحدت و تقریب واقعی توصیف کرد و خواهان توجه عملی در تمام سطوح به وحدت و تقریب اسلامی شد.

به گزارش ایکنا، حجت‌الاسلام والمسلمین محمد‌مهدی تسخیری، سرپرست مدیریت همکاری‌های علمی و بین‌المللی دانشگاه ادیان و مذاهب در سمینار بین‌المللی «الزامات وحدت اسلامی در جهان معاصر» در پژوهشکده «امام خمینی(ره) و انقلاب اسلامی» در تهران سخنان خود را با تبریک تولد پیامبر اسلام و فرزند گرامی ایشان حضرت امام جعفر صادق‌(ع) آغاز کرد و سپس با اشاره به قدمت ۴۰ ساله مراسم هفته وحدت که از جانب امام خمینی‌(ره) مطرح شد، آن را نشان‌دهنده اهمیت وحدت برای حفظ پایه‌های انقلاب و همچنین جامعه بشری دانست.

حجت‌الاسلام تسخیری با اشاره به اینکه ریشه وحدت اسلامی در پیام پیامبر اسلام است و این پیام بود که باعث شد تا این دل‌ها به هم نزدیک شد و امتی تشکیل شد که تا‌کنون به رغم تمام تلاش‌ها برای انحراف و نابودی آن پابرجا مانده است.

وی در ادامه با برشمردن آثار مثبت پدیده وحدت، آن را نظیر اموری مانند عدالت‌خواهی و ظلم‌ستیزی دانست و آن را عاملی برای از بین بردن آثار ناپسند و مهیب پدیده‌های منفی در جامعه دانست.

وی یکی از مهم‌ترین این پدیده‌های منفی را جنگ‌ها و خونریزی در جهان اسلام دانست که بیش از ۱۰۵ میلیون نفر از مسلمانان را به قتل رسانده‌اند و صدها میلیون نفر را نیز آواره کرده است. این امور بوده که منجر به مهاجرت مغزهای متفکر از جهان اسلام و ضعف این کشورها شده است.

وی در ادامه تأکید کرد که مهم‌ترین عامل این اتفاق همان‌طور که امام‌(ره) نیز تذکر داد، تفرقه بوده است. این عامل اجانب را بر جهان اسلام مسلط کرده و این امر باعث ضعف ما شده است، به شکلی که ثروت‌های اسلامی از این کشورها به سوی غرب روان است و کشورهای اسلامی تنها مصرف‌کننده هستند. وی این سوال را مطرح کرد که اگر برادری و اخوت بود، آیا حوادث هولناکی که امروزه در یمن، سوریه، لبنان و... باز هم واقع می‌شد؟ قربانیان این حوادث تنها مسلمانان هستند و گروه‌هایی که به نام اسلام و با قصد دفاع اسلام، اما در اصل برای کینه و بنیاد تفرقه و جدایی کمر به نابودی اسلام بسته‌اند.

وی تصریح کرد که اسلام دین رحمت است، اما این گروه‌ها به دنبال آن هستند که چهره‌ای خشن و غیررحمانی از اسلام به نمایش بگذارند و تأکید کرد که مهم‌ترین عنصر قهقرایی در بین ما تفرقه است و افزود شعار تقریب به دنبال غلبه بر این عنصر و در پی قدرت اسلام است.

وی تأکید کرد که تقریب واقعی به معنای وحدت در موضع‌گیری علیه دشمنان و همچنین تقریب میان مذاهب است که خود منجر به تأکید بر مشترکات میان مذاهب است که بیشتر از ۹۰ درصد فقه مذاهب مختلف اسلام را تشکیل می‌دهد.

سرپرست مدیریت همکاری‌های علمی و بین‌المللی دانشگاه ادیان و مذاهب تصریح کرد که تقریب به معنای حذف یک مذهب یا سیطره یکی بر دیگری یا فراهم کردن ترکیبی از همه مذاهب نیست، بلکه به معنای احترام به مشترکات و پیدا کردن آن‌هاست.

وی در پایان اظهار کرد که ما باید به دنبال وحدت و نمودهای آن در واقعیت باشیم و نه در شعار و سخن، بلکه باید بتوان فرهنگ تقریب را در جای‌جای جهان اسلام، در آموزش، فضای شخصی و عمومی و در مقام عمل ایجاد کرد.

برچسب ها : وحدت اسلامی, تقریب, دانشگاه ادیان و مذاهب

دانشکده رسانه و ارتباطات