جلسه دفاع از رساله دکتری برگزار شد:

جایگاه عرفانی اهل بیت(ع) در زیارات مأثورات

به گزارش روابط عمومی دانشگاه، در جلسه دفاع از رساله دکتری دانشجو شهلا امینی با عنوان «جایگاه عرفانی اهل‌بیت(ع) در زیارات مأثورات»، دکتر حامد ناجی اصفهانی به عنوان استاد راهنما، دکتر محمدجواد شمس به عنوان استاد مشاور و حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر رضا الهی‌منش، دکتر رحمان بوالحسنی و دکتر علی آقانوری به عنوان استادان داور حضور داشتند.

در چکیده این رساله آمده است:

رحمت واسعه الهی همیشه در فیضان و جوشش است و سرچشمه این فیض دائمی ذات اقدس اله است، ولی از آن‌جایی که میان موجودات زمان‌مند و مکان‌مند عالم امکان با جناب حق مجانست و مناسبتی برای دریافت بی‌واسطه این فیض دائم وجود ندارد، بنا به ضرورت حکم عقل نیاز به واسطه‌ای است که با دارا بودن صفاتی بتواند این مسئولیت را بر عهده بگیرد. این واسطه که پس از مقام وجود احدی صرف، از بالاترین و برترین مقام در عالم وجود برخوردار است،  مقام خلافت کلیه محمدیه است که مظاهر آن، وجود مبارک حضرات اهل‌بیت عصمت و طهارت (ع) هستند. آن‌چه به ایشان شأنیت وساطت و خلافت در دار وجود را داده است، دارا بودن صفاتی است که در حقیقت، مظهر صفات حضرت حق است. ما با مراجعه به متن زیارات مأثوره و استخراج آن صفات و در حد وسع، تبیین آن‌ها سعی کردیم به جایگاه این حضرات از منظر عرفان در زیارات مأثوره دست یابیم. از جمله نتایج پژوهش می‌توان به روبه‌رو شدن با شاخصه هایی عام و مشترک هم‌چون طهارت ذاتی، مظهریت برای اسم دائم الظهور «الولی» الهی و شأنیت برای مقام امر حق تعالی، احاطه معرفتی بر کل ماسوا از طریق اسم «العلیم»، بخشیدن وجود و ظهور بر عموم مظاهر به واسطه مظهریت برای اسم «النور» خداوندی، هدایت قائدانه مخلوقات به سمت مبدأ هستی با نام «الهادی» و همین‌طور شاخصه‌های خاصی هم‌چون «صبر»، «صدق» ، «کرم» ، «رضا» «برّ» و «شهید» و نیز متفرداتی مثل «معدن الوحی و التنزیل»، «الصراط المستقیم» و غیره برای برخی از این بزرگواران اشاره نمود.