با حضور نمایندگان رسانه‌های مختلف

نشست خبری «کارگاه بین المللی ایران امروز» برگزار شد

تاریخ انتشار:

به گزارش روابط عمومی دانشگاه، حجت‌الاسلام والمسلمین سید ابوالحسن نواب در نشست خبری «کارگاه بین‌المللی ایران امروز» با اشاره به این‌که اختلافات داخلی و مشکلات نباید باعث کم‌توجهی به چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی‌ شود، اظهار داشت: باید مناسبت‌های فکری و برنامه‌های عقلانی با این ایام چهل‌ سالگی صورت بگیرد، چرا که سال بلوغ و رشد انقلاب اسلامی است و باید معرفی جامع و کامل از این انقلاب انجام شود.

وی ادامه داد: باید فرهنگ هزینه کردن تغییر کند، ایران ارزش دیدن دارد و نباید فکر کنیم که باید همیشه پول خرج کرد تا افراد برای شناخت ایران و انقلاب ایران وارد کشور شوند.

رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب با اشاره به این‌که این همایش هزینه زیادی ندارد و با کم‌ترین هزینه بهترین برنامه برای اساتید جهان برگزار می‌شود، افزود: این اساتید از هر کشوری بدون توجه به ملیت، جنسیت و نژاد و دین در حوزه علوم انسانی برای گذراندن این کارگاه وارد ایران می‌شوند.

حجت‌الاسلام والمسلمین نواب بیان کرد: با حضور هیئت‌های خارجی در ایران، ذهنیت آن‌ها نسبت به ایران و سیاه‌نمایی که علیه جمهوری اسلامی ایران انجام شده، تغییر می‌کند.

وی با اشاره به این‌که علوم انسانی غریب‌ترین علم است و در کشورهای پیشرفته جهان رؤسای جمهور و وزیران آن‌ها از میان افراد با تحصیلات علوم انسانی انتخاب می‌شوند و در کشورهای جهان سوم از فنی مهندسی و پزشکی انتخاب می‌شوند، تصریح کرد: متأسفانه وزارت علوم با تحول در علوم انسانی به نحوی مقابله می‌کند و راه را برای فعالیت این دانشگاه‌ها بسته‌اند؛ در حالی که باید در صحنه اصلاح علوم انسانی فعالیت اساسی داشته باشیم و از منابع خودمان بهره ببریم.

 

۴۱ نفر از ۲۱ کشور دنیا در کارگاه ایران امروز شرکت می‌کنند

مدیر امور بین‌الملل دانشگاه ادیان و مذاهب نیز در این نشست خبری اظهار داشت: مدیریت بین‌الملل دانشگاه ادیان و مذاهب یکی از فعال‌ترین بخش‌های بین‌الملل در دانشگاه‌های کشور است و تاکنون بیش از ۴۰۰ هیئت خارجی در هفت سال اخیر از دانشگاه ادیان و مذاهب بازدید به عمل آورده‌اند.

مهدی صالحی با اشاره به این‌که تاکنون هفت دوره کوتاه‌مدت شیعه‌شناسی برگزار شده و شکل‌گیری تشیع، تفکر سیاسی شیعه، جایگاه زنان، اخلاق شیعی و حوزه و روحانیت از موضوعات مطرح‌شده در این دوره‌ها بوده است، ادامه داد: هم‌چنین در اسفندماه دوره کوتاه‌‌مدت مطالعات زنان در اسلام و ایران توسط دانشگاه ادیان و مذاهب برگزار می‌شود چراکه جای طرح این موضوع خالی بود و از بخش‌های حساسی است که سوء تفاهم‌های زیادی نسبت به آن وجود دارد و دوره دوم آن نیز شهریورماه سال آینده برگزار می‌شود.

وی با توجه به فضای ایران‌هراسی و اسلام‌هراسی که در خارج از کشور وجود دارد، گفت: اگر اقشار تأثیرگذار مانند افراد اهل علم و دانشگاهیان کشورهای خارجی وارد ایران شوند و ایران را ببینند، به‌تبع آنان ذهنیت مردم آن کشورها نیز تغییر می‌کند.

مدیر امور بین‌الملل دانشگاه ادیان و مذاهب با اشاره به این‌که کارگاه بین‌المللی ایران امروز در شهرهای تهران، قم، اصفهان و مشهد برگزار می‌شود و هزینه‌های اقامت در ایران توسط خود این افراد پرداخت می‌شود، تصریح کرد: شهرداری تهران، شهرداری قم و اداره کل فرهنگ و ارشاد اصفهان، شهرداری مشهد و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی، جامعه المصطفی العالمیه مشهد، بنیاد ایران‌شناسی، شهرداری کاشان و مدرسه اسلامی هنر از مراکز همکار در برگزاری این کارگاه با دانشگاه ادیان و مذاهب هستند.

وی عنوان کرد: ۴۱ نفر از ۲۱ کشور روز هفتم بهمن‌ماه با ویزایی که توسط وزارت خارجه ایران برای آن‌ها صادر شده وارد ایران می‌شوند که این افراد بر اساس رزومه علمی‌شان توسط دانشگاه ادیان و مذاهب انتخاب‌ شده‌اند؛ این افراد از کشورهایی مانند آلمان، کانادا، سوئیس، اتریش، اندونزی، مسکو، پاکستان، غنا، هندوستان، چین، روسیه، ترکیه، مالزی، گرجستان، ارمنستان، بوسنی و عراق هستند و در حوزه‌های مطالعاتی مانند الهیات، جامعه‌شناسی، مدیریت شهری، اقتصاد و سایر رشته‌های علوم انسانی مطالعه و پژوهش دارند.

مدیر امور بین‌الملل دانشگاه ادیان و مذاهب یادآور شد: کارگاه اقوام ایرانی و تنوع فرهنگ ایرانی در تهران، کارگاه جایگاه زنان در ایران و اسلام در دانشگاه ادیان و مذاهب، کارگاه هنر و تمدن ایرانی اسلامی در اصفهان، کارگاه آموزه‌ها و شعائر تشیع در مشهد مقدس برای این شرکت‌کنندگان برگزار می‌شود.

صالحی گفت: این افراد در هرکدام از این چهار شهر ذکر شده از فضای شهری بازدید می‌کنند و با برخی شخصیت‌های نظام مانند معاون رئیس‌جمهور در امور زنان، شهردار تهران، شهردار اصفهان و تولیت آستان قدس رضوی در مشهد و آیت‌الله سیدحسن خمینی دیدار خواهند داشت.

مطالب مشابه