به مناسبت هفته بسیج؛

بسیج و بسیجی در کلام رهبری

بسیج به دلیل فراگیر و مردمی بودن و نقش حساس در تعاملات اجتماعی، سیاسی، نظامی و امنیتی ایفا کردن در کانون توجه قرار دارد.

بسیج و بسیجی در کلام رهبری

به گزارش روابط عمومی دانشگاه؛ بسیج به دلیل فراگیر و مردمی بودن و نقش حساس در تعاملات اجتماعی، سیاسی، نظامی و امنیتی ایفا کردن در کانون توجه قرار دارد؛ لذا سازمان های اجتماعی و سیاسی و فرهنگی و نظامی نیز که در تعامل با بسیج قرار دارند، نیاز به شناخت کارکرد بسیج در ابعاد مختلف و به ویژه بعد مربوط به خود را دارند. اهداف فرهنگی، تربیتی بسیج مهم ترین اهداف است؛ دفاع از جمهوری اسلامی، مهم ترین اهداف بسیج است مردمی کردن امنیت مهم ترین شاخص اهداف امنیتی است؛ بصیرت مهم ترین عامل در نظام دفاعی همه جانبه جمهوری اسلامی به شمار می رود؛ آگاهی مسلمانان مهم ترین شاخص نظام دفاعی همه جانبه اسلام است؛ نقش محوری در دفاع مقدس مهم ترین دستاورد بسیج به شمار می آید؛ روحیه یأس مهم ترین آفت برای بسیج است؛ کسب آمادگی مهم ترین اصل از اصول بسیج است. در اینجا به تبیین بسیج در کلام رهبری می پردازیم. ابتدا لازم است مفهوم بسیج را از نگاه رهبر معظم انقلاب اسلامی، بررسی و تبیین نماییم:

الف) بسیج، چه هست؟
بسیج یعنی: مجموعه ی بهترین عناصر یک کشور. (بیانات سال 1386- ص 158)
بسیج نماد حضور ملی و مقاومت ملی و آگاهی یک ملت است؛ آن هم آگاهی همراه با تحرک، همراه با معنویت و همراه با اخلاص. (بیانات سال 1384- ص 152)
بسیج یعنی حرکت عظیم ملت ایران، همراه با آگاهی؛ احساس آمیخته ی با عقلانیت؛ حرکت و عمل آمیخته ی با مبنای فکری؛ عمل گرایی همراه با آرمان گرایی و دیدن افق های دوردست. (بیانات سال 1384- ص 152)
لُب و لباب و مظهر خالص و کامل این حرکت هم [حرکتی که از اول انقلاب تا امروز در جهت ایجاد یک بنای رفیع اجتماعی مبتنی بر هدایت دین و انگشت اشاره ی قرآن، در کشور ما انجام می گیرد، تداوم همان حرکت ائمه(علیهم السّلام) است] از اول انقلاب تا حالا، بسیج بوده است. (07/ 09/ 1384)
آنجایی که بسیج بود، روحیه و معنویت هم بود؛ طبعاً ایستادگی و مقاومت هم بود و بر اثر آن همه، پیروزی هم نصیب می شد. یعنی حضور بسیج؛ یعنی جوانان با اخلاص. (بیانات سال 1384- ص 152)
جوانهای کم سال تا پیران کهنسال در آن [بسیج] شرکت دارند. (بیانات سال 1384- ص 152)
زن و مرد، در آن [بسیج] حضور دارند. (بیانات سال 1384- ص 152)
همه اقوام ایرانی، همه اصناف گوناگون ملی در سطوح مختلف فکری از انسانهای نخبه ی برجسته ی ممتاز در میان اهل علم و دانشجویان تا جوان های فعال و پُرشور صحنه های دیگر، همه در بسیج جمع اند. (بیانات سال 1384- ص 152)
هسته های علم و معرفت و سیاست، انجمن های گوناگون [انجمن های اسلامی، جامعه ی اسلامی، جنبش عدالتخواهی، بسیج دانشجوئی، ده ها مجموعه ی جوان، که با نامهای گوناگون در دانشگاه ها، در دبیرستان ها مشغول فعالیتند؛ هر کدام از اینها یک برگ زرین برنده ای هستند از تلاش ملت ایران] ؛ اینها را باید تقویت کنیم. این می شود بسیج یک ملت. (9/ 8/ 1386)