پاسخ ایران به گزارش سالانه آزادی ادیان آمریکا

تاریخ انتشار: 1397/03/12

پاسخ ایران به گزارش سالانه آزادی ادیان آمریکا

گزارش سالانه آزادی ادیان وزارت امور خارجه آمریکا منتشر شد و وزارت خارجه ایران بلافاصله به این گزارش واکنش نشان داد.

گزارش سالانه آزادی ادیان وزارت خارجه آمریکا با حضور مایک پومپئو، وزیر امور خارجه ایالات متحده روز سه‌شنبه هشتم خردادماه 1397 منتشر شد. از صفحه ۴۴ تا ۵۰ این گزارش مفصل وزارت امور خارجه آمریکا، به وضعیت آزادی ادیان در ایران اختصاص دارد.

در پاسخ به این گزارش، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران گفت که گزارش آزادی‌های مذهبی وزارت امور خارجه آمریکا درباره ایران، سیاسی، غیرواقعی و مردود است.

بهرام قاسمی سخنگو و رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه‌ای وزارت امور خارجه هم‌چنین گفت: جمهوری اسلامی ایران این گزارش را غیرواقع‌بینانه، بی‌پایه‌ و اساس و مغرضانه می‌داند که تنها با هدف بهره‌برداری‌های خاص سیاسی تهیه شده است.

قاسمی همچنین اظهار داشت: در این گزارش بار دیگر تصویری تحریف‌شده و با تصوری سیاسی از وضعیت آزادی‌های مذهبی در جمهوری اسلامی ایران، همراه با ایراد اتهاماتی ناروا و دور از آن‌چه که هست، ارائه شده و بی‌شک غیرقابل پذیرش و مردود می‌باشد.

سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص تفسیرهای موجود در این گزارش در مورد مذاهب و عقاید مذهبی خاطرنشان کرد: ارائه تفسیرهای خیالی، خودساخته و بی‌اساس در مورد مذاهب و عقاید مذهبی در نهایت منجر به وخامت هرچه بیشتر تضادها، بحران‌ها و مشکلات بین‌مذهبی شده و هیچ نتیجه و فرجام سازنده و مثبتی به‌ همراه ندارد. برای حل‌ و فصل اختلافات مذهبی و نزدیکی آنان لازم است از سیاسی کردن این موضوع به‌شدت اجتناب شود و تنها از طریق گفت‌وگو و احترام به عقاید دیگری و بر اساس ارزش‌های متعالی انسانی و احترام به پیروان همه ادیان الهی در این مسیر گام برداشت. به نظر می‌رسد دولت آمریکا این هدف مهم را به فراموشی سپرده و صرفاً درصدد بهره‌برداری سیاسی از وجود تنوع مذهبی در برخی کشورهای جهان است و تصور بر آن است این کشور حتی ارزیابی دقیق و واقع‌‌بینانه‌ای از اوضاع داخلی کشورها، به‌خصوص از شرایط جمعیتی و مذهبی آن‌ها ندارد.

قاسمی در پایان تأکید کرد: به گواهی تاریخ مردم بزرگ ایران با بهره‌مندی از تمدن و فرهنگی کهن و غنی از هزاران سال پیش تاکنون با هر قومیت و مذهبی در فضایی کاملاً مسالمت‌آمیز و برادرانه در کنار یکدیگر زندگی کرده و بعد از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی نیز پیروان همه مذاهب بر اساس اصول قانون اساسی و در چارچوب قانون، امور مذهبی و عبادی خود را در مراکز متعدد مذهبی در جای جای ایران زمین به جا می‌آورند و قانون نیز از این آزادی‌ها حراست می‌کند.

برچسب ها : آزادی ادیان, آمریکا, ایران