نشست علمی تأثیر اختلاف گفتمان در استنتاجات اصولی برگزار شد

تاریخ انتشار: 1396/12/28

نشست علمی تأثیر اختلاف گفتمان در استنتاجات اصولی برگزار شد

نشست علمی «تأثیر اختلاف گفتمان در استنتاجات اصولی» با سخنرانی حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر غفوری نژاد، استادیار دانشگاه ادیان و مذاهب، به همت گروه فقه و اصول بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه ادیان و مذاهب، در ابتدای این نشست حجت‌الاسلام‌والمسلمین شریعتی تبار، مدیر گروه فقه و اصول بنیاد، به اهمیت شناخت و تمایز گفتمان‌های حاکم بر علم اصول تأکید کرد و این موضوع را حائز اهمیت خواند.

سپس حجت‌الاسلام غفوری نژاد به ارائه بحث خود پرداخت. وی با بیان اینکه نخستین شخصیت اصولی که می‌دانیم به بحث اختلاف گفتمان‌ها در دانش اصول توجه نشان داده آیه الله العظمی سیستانی است، اظهار داشت: آیه الله سیستانی با تفکیک پارادایم مبتنی بر مناسبات عبد و مولی از پارادایم قانونی، بر تحلیل مسائل اصولی در پارادایم قانونی تأکید دارند. وی افزود: این بحث در پژوهش‌های اصولی آیه الله سید احمد مددی، از شاگردان برجسته آیه الله سیستانی، تکمیل‌شده و علاوه بر دو پارادایم فوق، گفتمان‌های ارجاع اراده تشریعی مولی به اراده تکوینی، عرف عام، گفتمان مبتنی بر دلالت‌های ظریف لفظی، گفتمان کلامی و گفتمان فلسفی به آن افزوده شده است. وی سپس به شرح هر یک از گفتمان‌های هفت‌گانه و وجوه تمایز آن‌ها و تأثیر آن‌ها در تحقیقات اصولی پرداخت.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین غفوری نژاد در پایان به پرسش‌های اساتید حاضر پاسخ گفت. گفتنی است این نشست در روز دوشنبه 22 اسفند 96 در سالن شیخ طوسی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس در مشهد برگزار شد.

برچسب ها : دکتر غفوری نژاد, نشست علمی, اختلاف گفتمان