دوشنبه پاک، آغاز چله روزه

تاریخ انتشار: 1396/12/14

دوشنبه پاک که با نام دوشنبه خالص، دوشنبه خاکستر، دوشنبه چله روزه و یا دوشنبه سبز نیز شناخته می‌شود، نخستین روز از ایام روزه‌داری چهل روزه در کلیسای ارتدوکس شرقی و کاتولیک شرقی است. تاریخ این مناسبت متغیر بوده در آغاز هفت هفته پیش از یکشنبه عید پاک کلیسای ارتدوکس واقع می‌شود. نام معروف این روز یعنی دوشنبه پاک به ترک رفتارهای گناه‌آلود اشاره دارد. این روز گاهی دوشنبه خاکستر نامیده می‌شود، چرا که گروه کوچکی از کلیساهای غربی از خاکستر استفاده می‌کنند. مراسم عبادی دوشنبه پاک و بنابراین خود ایام چله روزه در یکشنبه شب قبل و با عمل عبادی ویژه‌ای به نام عبادت آمرزش شامگاهی آغاز می‌شود که با مراسم گذشت و آمرزش دوجانبه به اوج خود می‌رسد. در این مراسم تمامی افراد حاضر در برابر دیگری تعظیم نموده طلب بخشش می‌کنند.